Έξι στα έξι
14-01-2019

6 λείπουν 6 βρήκα, κι άμα σας κάνουν. Αλλιώς να πάτε στους δημοσκόποι που το μυαλό τους δε φτάνει ούτε εκεί που πάει της Μέρκελ.

1. Δεν θα νοιώσω καμιά έκπληξη τη μέρα που θα αποκαλυφθεί ότι πίσω από τις ομιλίες Τσίπρα τον τελευταίο χρόνο και γενικά τη δημόσια εικόνα του βρίσκεται ο Κώστας Λαλιώτης.

2. Κάποτε επιτέλους πρέπει οι πολιτικές μας αναλύσεις-εκτιμήσεις-προβλέψεις, έστω και με βαριά ψυχανάλυση, να αποδεχτούν το αξίωμα ότι η πλειοψηφία είναι εκ πεποιθήσεως δίγαμη και χωρίς δεξιά-πασόκ δεν ζει.

3. Και η κολλητή μου η Σοφία στο λύκειο, από τον ένα μαλάκα στον άλλο πήγαινε με την ελπίδα της τέλειας σχέσης, αλλά και τι κάνουμε ρε φίλε να μονάσουμε, να γίνουμε οπισθοδρομικοί και να μας λένε “άντε ρε μούχλα ανέραστοι κουκουέδες”.

4. Όποιος ποτέ τάζοντας ένα 50ευρω αύξηση στον βασικό υποχρεώσει την πλειοψηφία να μείνει πιστή σε κάποιον -ξανά- αίτηση διαζυγίου θα λάβει η δεξιά ποτέ τα πασόκ.

5. Τόσες “τίμιες στάσεις” αποβραδίς εκεί που όλο το πρωϊνό ξοδεύτηκε για να πατιούνται οι λόγοι και οι τιμές δεν είναι λάκκος στη φάβα της Θεανώς. Είναι απλώς λάκκος.

6. Μετά κάτι δεκαετίες συνάντησα τη Σοφία στην Ερμού να χαζεύει κάτι βρακιά στον Zara “μια χαρά μωρέ, μόνη μου να ΄χω την ησυχία μου, να μπορώ να μουτζώνω ελεύθερα χωρίς να αυτομουτζώνομαι”.

Ετικέτες: πολιτική