Ένας Γατόπαρδος μπροστά μας
27-01-2021

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά το ξαναγράφω: να προσέχετε την ρωγμή ανάμεσα στο υπάρχον και στο ποθούμενο. Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος να εκλεγείτε, αλλά αλοί και τρισαλοί αν δοκιμάσετε να κυβερνήσετε με τις ιδέες που κουβανεί η γκλάβα του καθενός. Δάνειο παίρνεις, πρωθυπουργέ, και το κατανοώ. Αλλά τι το ήθελες το «πιέζουμε για τα εμβόλια» μπροστά στην Πρόεδρο; Μόνον μικρεμπόρους και μεταπράτες στις λαϊκές αγορές μπορείς να φοβίσεις, κι αυτό, ώσπου να αρχίσουν οι εξαπατήσεις τους. Μη σου τύχει ελληνικός λαός που πήρε χαμπάρι πως τον σώζουν οι παρατυπίες.

Οι δεκάδες πανελληνίως άγνωστοι που μοιράζονται γραφεία της Εξουσίας, δίπλα σε Υπηρεσίες του Δημοσίου τιγκαρισμένες σε στελέχη, ΜΚΟ που ξεσάλωσαν χωρίς χαλινάρι και εντολές (όπως συναθροίσεις των 100 ατόμων) που χωράνε άμεση απόλυση, δίχως δικαστήρια, με καφεδάκι στο πόδι, με σχολεία υπό την μπότα μιας κυρίας υπό θεοτική και οραματική καταληψία, με ολοένα αυξανόμενη απειθαρχία και μια αντιπολίτευση που κάνει καθημερινό τρισάγιο καθώς λαβαίνει νέα από τις ενέργειές σας, αυτοί οι άγνωστοι άνθρωποι της προσκύνησης, των εμμονικών ιδεών και των δηλώσεων που σας κάνουν να μαζεύετε τις πομπές τους, είναι σκουριασμένα γρανάζια που δεν πρόκειται ποτέ να κινήσουνε τροχούς.

Όσο για τις εξαγγελίες και τις διαδικασίες που διαφημίζετε σχεδόν κάθε πρωί, το γενικό κοινό δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψει και αρχίζει να σας θεωρεί απλές, εξελικτικές γλωσσοκοπάνες. Πρώτη σας υπόσχεση ήταν ένα ουρανοκατέβατο νούμερο, το 1018, που εγκαταλείψατε αυθωρεί και τώρα μπερδέψατε τα νοσοκομεία με άλλες υποσχέσεις που ΔΕΝ θα τηρήσετε εκ των πραγμάτων.

Και καθώς στο οικόπεδό σας, φιλοξενήσατε δυο φυλές ηγεμονίσκων, τους Καραμάν και τους Σαμάρ, τοποθετώντας στη μονιά τους χαρακτηριστικά σκιάχτρα, ο πρώτος δεν θα φέρει λεωφορεία, την ρίζα κάθε ξεχειλώματος της πανδημίας και ο νους του σε έναν δίπατο περιφερειακό που οι Θεσσαλονικείς άρχισαν επιτέλους να ειρωνεύονται. Ενώ ο άλλος, έκρινε πως αρκετά παίξατε τσιγκολελέτα και προτείνει μπίκο, πινακωτή και κρυφτό.

Αν το σύστημα μέσα σε δέκα χρόνια, δοκίμασε και δοκιμάστηκε με δεινό τρόπο, να καταλάβετε πως αρχίζει να σαλεύει και αν δεν σας ξήλωσε είναι επειδή ακόμη τσοντάρετε στη φτώχεια τους και να περιμένετε την Αστυνομία σας να ρετάρει, καθώς η μηχανή είναι βιαστική στη φρίκη και στην καταφρόνια, στον θάνατο και στη ζωή.

Μαθαίνω πως εισροφώντας μάντιδα δάφνη κάποιας Πυθίας, σκοπεύετε εκλογές του φθινοπώρου. Ο Σύριζα σιγκοντάρει επειδή νομίζει πως με Τσίπρα θα μεγαλουργήσει, ενώ την έκατσε την βάρκα σαν τον Ατζεσιβάνο. Εκ των πραγμάτων μια μορφή Κέντρου θα δυναμώσει, ανκαι ανέτοιμο, και η Οικογένεια θα κληθεί να παίξει τον «Γατόπαρδο».