Εορταστικά παραμύθια
10-12-2017

Εάν έχετε μικρά παιδάκια ή εγγονάκια, ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της ζωής με ευχάριστο τρόπο, χωρίς κοριτσάκια με τα σπίρτα και παπουτσωμένους γάτους. Πάρτε τρία, να ‘χετε.

Το παπάκι, αχ καλέ παπί

Ήταν δυο παπάκια απέναντι στην ακροποταμιά και έβλεπαν το νερό. Λέει ο πάπιος: θέλω να περάσω το ποτάμι για να παίξουμε μαζί. Αλλά είμαι τοσοδούλης και δεν έχω αδιάβροχα πτερά. Αν βουτήξω, ευθύς θε να πνιγώ.

Εγώ μπορώ να έρθω κοντά σου, του απαντά η παπίτσα, αλλά περιμένω έναν αγριόπαπιο με πράσινο φανταχτερό λαιμό και εάν φύγω, αυτός θα παρεξηγήσει και θα με ξεχάσει. Από την άλλη, αν έρθεις, θα ήθελα να φλερτάρω και με τους δυο σας.

Ο πάπιος το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε και στο τέλος  νίκησε ο έρωτας. Μπαίνει στο ποταμάκι,πνίγεται και τον παίρνει το νερό. Η παπίτσα συγκινήθηκε και άρχισε να κλαίει. Τότε προσγειώθηκε μπροστά της ολόχαρος ο αγριόπαπιος και την σκεπάζει με το βαθυκύανο πτέρωμά του.

Μηγκλαίς, την παρηγορεί, είχα βρει μια συντροφιά χρυσόψαρα σε μια λούμπα και καθυστέρησα ώσπου τα έφαγα όλα. Σου υπόσχομαι να σε παίρνω μαζί μου στα τσιμπούσια. Είσαι πολύ ευαίσθητη και σε πάω.

Βρεκεκέξ

Φιλιόσαντε δυο μπακακάκια και η θηλυκιά προσέχει που ο σερνικός ήταν αδιάφορος. Αν δε με θέλεις, να μου το πεις, του παραπονιέται. Κι εκείνος βάζει το πόδι σε δωδεκάβολτο φις τηλεφώνου και ευθύς τινάζεται ολόχαρος και καυλωμένος επάνω της, οπότε η βατραχίνα τον πίστεψε και κάμανε μαζί πολλούς γυρίνους και γυρινάκια.

Χελωνόσαυρες

Δυο σαύρες κοψονούρες αγαπήθηκαν. Ο σαύρος τότε σπρώχνει δυο άδεια χάρτινα κουτιά από σερβιέτες και καλεί την σαυρίτσα να τα ντυθούνε. Θέλω να το κάνουμε σαν τις χελώνες, της λέγει. Να κοπανιόμαστε και να ακούγεται το νταπ ντουπ των κουτιώνε για να το ακούνε οι καρδερίνες και να ζηλεύουνε το πάθος μας. Ωραία ιδέα,είπε τότε εκείνη.

 

Ετικέτες: παραμύθι