Ο έρωτας γεννήθηκε για δύο/ο τρίτος φέρνει πάντα χωρισμό
Ο Αδάμ και το φιδάκι ο Στιβ
10-10-2017

Εν αρχή ήν ο Τσάρτας. Τουλάχιστον για αυτή την ιστορία, να την αρχίσουμε από τον Τσάρτα, που μίλησε στο φέισμπουκ για τον Αδάμ και την Εύα. Έγραψε ο γίγας: «Ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση.» ΟΥΑΟΥ, θα πρόσθετα εγώ, ποιος θα το έλεγε ότι ακόμα και ο Βασίλης Τσάρτας είναι πολέμιος της καταναλωτικής κοινωνίας! Τελικά αυτή η δήθεν αριστερή/αντικαπιταλιστική ρητορική έχει εισχωρήσει πολύ βαθιά… το περίεργο είναι ότι όσοι επιδοκίμασαν τον τέως αθλητή για τη σκέψη του, ακόμα και ο πάσης Ελλάδος, δεν πρόσεξαν ότι ο θεός του Τσάρτα γράφεται με πεζό θήτα, άρα δεν είναι ο γνωστός σε όλους μας Θεός αλλά μάλλον ο Θωμάς Μαύρος (αυτό είναι ένα αστείο για τους άντρες άνω των σαράντα, αλλά αρχίσαμε τώρα τις διακρίσεις με βάση το φύλο και την ηλικία και θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα).

Τη σκυτάλη την πήρε ο Τιτάνας του Πνεύματος και βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, που έγραψε στο ίδιο έγκυρο μέσον ότι «Αν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε (όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Ευά… αλλά τον Αδάμ και τον…Γιώργο!»

Την περίμενα αυτή την εξέλιξη, κι ας άργησε κάπου σαράντα χρόνια. Διότι ήταν το 1977 που οι φίλοι και σύμμαχοι Αμερικανοί έκαναν πρώτη φορά λόγο για «Adam and Steve». Σε μια διαδήλωση στο Χιούστον, κάποιος κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «God made Adam and Eve, but Satan came along with a Serpent named Steve». Η έκφραση «God made Adam and Eve, not Adam and Steve» έγινε παροιμιώδης, βάιραλ, όπως θέλετε πείτε το, όταν την χρησιμοποίησε ο Τζέρι Φάλουελ (τηλεπάστορας και τηλεπερσόνα, κάτι σαν τον Άδωνι στο πιο σοβαρό) το 1979. Είχε ρυθμό και ομοιοκαταληξία, και την υιοθέτησαν και οι γκέι, την οικειοποιήθηκαν (να η υγιής αντίδραση!) και άρχισαν να τη χρησιμοποιούν δημιουργικά, σε θεατρικά, ταινίες κλπ. Το 2013 ακούστηκε και στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Η μεταφορά της φράσης στην ελληνική πάσχει, δεν έχει το λογοπαίγνιο Eve/Steve κι αναρωτιέμαι ώς θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το «Αδάμ και Γιώργος», που δεν έχει καθόλου φαντασία.  Προτείνω να κάνουμε έναν διαγωνισμό εδώ στο Cloud για τα αταίριαστα ζευγάρια, με έπαθλο την καταξίωση και μια προσωπική στήλη [Ξέχνα το.―Ο Εκδότης] ή τουλάχιστον να καταθέσουμε ένα κοπυράιτ για να ξέρουμε ποιοι μας κλέβουν.

Θα μπορούσαμε λ.χ. να πούμε:

Αδάμ και Μπάμπης (καλό, παραπέμπει και σε εξοχική ταβέρνα «Ο Παράδεισος»)

Αδάμ και Μήτσος (θα θυμώσει ο Λαζόπουλος)

Αδάμ και Βαγγέλης (θα θυμώσει η Calypso Larah)

Αδάμ και Μαρέβα (εδώ ξεφεύγουμε)

Αδάμ και Άβελ (συνταγή «Μακελειό», έχει και αιμομιξία μέσα)

Αδάμ και Γιάνης (τι σας φαίνεται περίεργο;)

Αδάμ και Ευκλείδης (κανείς δεν θα το πιστέψει αυτό)

Αδάμ και Διαμαντής (το φιδάκι)

Στέργιος και Γιαννάκης (αυτοαναφορικό)

Αδάμ και Σαντάμ (νάτη η πολυπολιτισμικότητα, η θρησκευτική ποικιλία και η ομοιοκαταληξία!)

 

Όπως ίσως καταλαβαίνετε, όλα αυτά τα σαχλά τα γράφω για να μην παρακολουθήσω Βουλή, που απόψε μας δίνει το απολύτως θλιβερότερο θέαμα της μεταπολίτευσης. Αν κάποιος πιστεύει ακόμα ότι υπάρχει ελπίδα, να πάει να κοιταχτεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*