Οι ηδονές της Αϊσέ [78]
17-07-2018

78. Αβρά, μεταξωτά υποδήματα

 

Απαλλαγμένη από παρελθοντικούς ήρωες ενός μυθιστορήματος, φορώντας ψάθα πλατύγυρη και ταγιέρ με τελείωμα φιτιλιού από δέρμα κάστορα, η Αϊσέ, νικήτρια των ηδονών της, πατάει λίγα βρωμόνερα από μια λούμπα έξω από τα γραφεία ενός υποκαταστήματος στο Τεκίρνταγ και λερώνει τα αβρά, μεταξωτά της υποδήματα.

Δεν έχειτελειώσει η αρματομαχία του Κουρσκ και έχει ενηλικιωθεί. Το αυτοκίνητό της είναι μια χιλιομπαλωμένη «Θιν Λίζυ» και συναλλάζει τους σωφέρ της. Μπαίνει στα υποκαταστήματα διαβασμένη, εξετάζει τα πάντα και απολύει, απολύει, απολύει. Πάντα γελαστή, συνεχώς με επιχειρήματα. Αργότερα, επαναπροσλαμβάνει, αλλά σε άλλο πόστο, σε άλλο υποκατάστημα. Φουμέρνει αγρίως Σαμσούν γεμάτα, ειδική παραγγελία και έμαθε να διαβάζει πολλά κατεβατά την ώρα, ενώ θυμάται τα πάντα. Δωροδοκεί με χάρη, δέχεται μίζες εκ του ασφαλούς, μοιάζει σπάταλη, αλλά μετράει τα  πάντα σε χρυσό και ατλάζι. Την περιστοιχίζουν άγνωστοί της υπάλληλοι που εμπιστεύεται τυφλά, επειδή και αυτών η μοίρα είναι η απόλυση.

Εκεί που σπάει το κρύσταλλο και ραγίζει η καρδούλα της, είναι στην πολύτεκνη φτώχεια και στην γεροντική ανημπόρια. Χαρίζει υποστατικά σε απατεώνες και παρακολουθεί απαθής να την κλέβουν, επειδή έμαθε από νωρίς πως κανείς δε χάνεται. Έχει δηλώσει σε αφάνεια τον προστάτη της, αλλά η φωτογραφία του κοσμεί όλα τα δωμάτια της επιχείρησης. Ξέρει πάντοτε και σταθερά τι περιέχουν οι αποθήκες της και πουλάει μόνον στη μαύρη αγορά. Είναι όμορφη σαγηνευτικά με πηγούνι μυτερό που προβάλει κάτω από καλογραμμένα χείλη και δεν βγαίνει χωρίς βέλο.

Η Αϊσέ, είναι νέα γυναίκα και ποθητή, αλλά κυρίως είναι Ηρωίδα μυθιστορήματος που το γράφει η ίδια. Στα γαλλικά, γλώσσα  που αγνοεί. Ταξιδεύει πολύ, διαμένει συχνά σε χάνια, λαγοκοιμάται όταν βαριέται και έχει σχέδια και στόχους. Πρώτη της δουλειά, να ανοίξει οίκο μόδας, κι ας σαπίζουν τα ζαρζαβάτια και οι σπαθόγλωσσες. Πάνω στην απόβαση της Νορμανδίας, έχει στη δούλεψή της ογδόντα ράφτρες και δέκα καπελούδες, έχει φέρει μόδιστρους και παντοφλάδες, βλέπει από μακριά να κυματίζει το ατλάζι και το μετάξι και ξέρει πόσα τόπια της έκλεψαν και με πόσα ρούπια θα βγάλει την ζημιά.

Η Αϊσέ είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει την εκδρομή που θα της αλλάξει την ζωή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*