Μπατανάδες
16-06-2018

Στην αξιοθρήνητη συζήτηση για την Συμφωνία που μέλλεται να δοξαστεί στις Πρέσπες, δόθηκε σε μερικούς η εντύπωση πως «υπάρχουν αρχεία» που «καίνε πολύ κόσμο». Και πως αυτά, θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Εξωτερικών. Συμπαθάτε με, αυτά τα αποκαλύπτήρια θα αποδειχτούν ένας ακόμη μπατανάς, ασβέστωμα περασμένο βιαστικά για να γίνει ροζ το ξεραμένο αίμα που πλημμύρισε τη χώρα στον μεσοπόλεμο, στην κατοχή και στον εμφύλιο. Σημειώνω άτακτα και σποράδην, καθώς το Μεγάλο Αρχείο της περιόδου 1917-1948, ειδικά το φίσκα στην πλαστότητα αρχείο 1943-1948 ακόμη ψάχνεται και παρασύρει κόσμο και κοσμάκη ως λείψανο του Ψυχρού Πολέμου.

ΣΝΟΦ, έπειτα ΝΟΦ, Οχράνα, κατοχή, πλαστά έγγραφα που «αποδεικνύουν» και «καταδεικνύουν» προδοσίες και  αλληθωρισμούς. Γερμαντυμένοι «καπεταναίοι» που κυνηγούσαν στο τέλος της κατοχής Οχρανίτες για ξέπλυμα, ώστε να διασωθούν ως εθνικόφρονες. Ο Τίτο, από «διαφορετικός», κλείνει τα σύνορα το 1948 και σφραγίζει τις τύχες του Εμφυλίου. Οι Αμερικανοί, ευγνώμονες, ανταποδίδουν. Βρείτε το πώς. Τέμπο, Γκότσε Ντέλτσεφ, Κορέστια, ο ΕΛΑΣ διατάσσει δύο «μεραρχίες» για να εκκαθαρίσει τους αυτονομιστές, απωθώντας τους στο βορρά.

1948-1988, σαράντα χρόνια, ο Ψυχρός Πόλεμος, αναγκάζει τον Καραμανλή και όλους τους άλλους να φέρονται στον «μακεδονισμό» με ψυχρή ανοχή. Οργανώνεται πείσμων κατατριβή με Εταιρείες, Ιδρύματα και διάφορους φορείς, αντίκρουσης και ανησυχίας. Η βιβλιογραφία είναι τεράστια. Η πίεση να μπει στο ΝΑΤΟ η FYROM πρόσφατα, είναι μπλιμπλίκια μπροστά στα ζόρια που αντιμετώπισαν οι μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις και τι οδηγίες κυκλοφορούσαν τότε. Η στάση της Βουλγαρίας μετά το 1974 άλλαξε πολλά. Το «νεομακεδονικό» στην τελευταία του φάση, είναι συγχρονισμένο με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Από το 1870 και εφεξής, βιβλιοπόντικες ψάχνουν, καιροσκόποι μπαίνουν σε πληρωμένες θέσεις, το ιστοριοδιφικό τμήμα της Βαλκανικής Σελήνης, παράγει πλαστούς θρύλους και προφητείες «ανασκάπτει αδιάσειστα τεκμήρια», οι πηγές ερμηνεύονται κατά το δοκούν, κάθε χάρτης των Βαλκανίων και μία πληρωμένη καταχώριση.

Κανένας δεν ψάχνει τις υποτροφίες του ΝΑΤΟ, τον ρόλο των «μετανοημένων» που ανακάλυψαν τα αγαθά του «ελευθέρου κόσμου» που έγιναν και τίτλος εφημερίδας. Για να φανούν οι ολέθριες επιπτώσεις από τις ομάδες πίεσης και τις προπαγάνδες θέλει μπόλικα χρονάκια και αρκετά νέα ονόματα στους δρόμους των πόλεων.

Άντε να γυρίσει η Μηχανή του Χρόνου, να τινάξει τα πέταλα και η δική μου γενιά, η όλως ανάξια διαχειρίστρια των σχετικών θρύλων, να γίνουν προτομές κι άλλοι συνομήλικοι, μήπως και γαμήσει  ο φτωχός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*