Mάλλον ψωνίζουν επιχειρήματα από τα καλάθια
21-03-2018

Την είδα στο γυαλί, σε συνέντευξη. Την υπουργό Εργασίας. ‘Εναν καιρό ανταλλάξαμε μια χειραψία, παρουσιάζοντας ένα καλό βιβλίο στα Γιαννιτσά. Σιγά μην έχουμε οι Γιαννιτσιώτες λόμπι.

Τώρα, εξηγούσε στον Σκάη, πιθανές διορθώσεις ημαρτημένων σε συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές. Κατάλαβα ότι ήξερε, πολύ καλά μάλιστα, τις υπερβολές και την παραπληγία του Συστήματος. Καθώς υπηρετεί υπουργείο που βρίσκεται πολλά χρόνια στην μπούκα των δανειστών, και από τα αριστερά παρελθόντα έχουν απομείνει λαμπρά ερείπια, επικέντρωσε την άμυνά της απέναντι στα δίκαια παράπονα σε δύο, άκρως τεχνοκρατικά και  ουδέτερα ζητήματα: οι συντάξεις μειώνονται και αργεί η εκκαθάρισή τους, και οι αδικίες, της είναι γνωστές, αλλά θα τα ρυθμίσει μετά τη λήξη των μνημονίων. Από καλοκαίρι και βλέπουμε.

Ήταν προφανές ότι υλοποιεί «γκόρνα» κυβερνητικές και ευρωπαϊκές εντολές, να μη μιλήσω για ΟΟΣΑ. Γκόρνα, σλαβιστί, το «Άνω», ή το «επάνωθεν» του Θουκυδίδη και το «Άνω» του Ηροδότου. Πρέπει να φέρει τα μη ανεκτά νούμερα σε θεογνωσία. Τις συντάξεις, θα τις πάρει ο διάολος και τις εισφορές θα τις ζαλωθούν μικρές ομάδες πληθυσμού, που είναι αντιπαθείς στον γενικό πληθυσμό, τον απορροφημένο να δουλεύει μαύρα και να πληρώνεται μαύρα. Για την ώρα, προσπαθούσε να φέρει την στατιστική επιστήμη στα νερά της: τα ποσοστά των αδικημένων παραμένουν μικρά, οι συνταξιούχοι που επιβαρύνονται, αν δουλεύουν με υπέρογκες τόγκες, είναι κληρονομημένοι από τους επάρατους του παρελθόντος και να, οι συνταξιούχοι αγρότες μάλλον θα απαλλαγούν. Οι αγρότες, που έχουν ξεσκιστεί στην ευμάρεια με τις συντάξεις του ΟΓΑ.

Βλέποντας και κάνοντας, με λίγα λόγια. Οι που επιβαρύνονται, ας κάνουν υπομονή, έρχεται ο Αύγουστος. Επιστροφές εξοργιστικώς καταβληθέντων, και αυτό θα γενεί κάποτε.

Ήξερε την αλήθεια, αλλά δεν την έκρυβε απλώς: την μεταμόρφωνε με πάθος προσήλυτης στα οικονομίστικα χούγια. Της είχαν δώσει μια άλυτη εξίσωση και βεβαίωνε ότι φταίνε οι πολλοί άγνωστοι, γι’ αυτό και υπάρχει η σπέκουλα, ο ολοκληρωτικός λογισμός, οι συναρτήσεις. Αν της έδιναν, κοντολογής, να διευθύνει την νεόκοπη διαστημική υπηρεσία του κράτους, θα ξεκινούσε τη διαχείριση με την βεβαιότητα πως η Ελλάς έχει και κατέχει διαστημικό σταθμό.

Οπότε, άρχισα να εμπεδώνω πως κάποια στιγμή θα ευημερήσουν τα νεοελληνικά νούμερα, επειδή θα αποκτήσουμε επιφανώς αποτελεσματική ιθαγενή βάση στελεχών. Και δεν δίστασα να θυμηθώ τους Οθωμανούς, που ζητούσαν για τους χανέδες τους, την συνδρομή των δικώνε μας κοτζαμπάσηδων. Τόσα μου λείπουν, τόσα ζητάω. Τόσο απλά, τόσο δίκαια. Και δεν βλέπω κανέναν αντίλογο από τις επαφές με το Κατάρ.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*