Συναισθηματικός Καζαμίας
02-01-2018

Aπό την MetaWiki, Iανουάριος 2028. Λήμμα: ΝBL

H Νέα Βαλκανική Λίγκα (NBL, λαϊκή ονομασία Νουμπουλού ή Νουμπούλω) ιδρύθηκε το 2023, ως αντίδραση στην Κεμαλική Αντεπανάσταση του 2021, που επέφερε σεισμικές εξελίξεις στην Τουρκική Δημοκρατία. Το πραξικόπημα που οργάνωσε το «Χαλιφάτο της καρδιάς μας» του Γκιουλέν, με την αμερικανική υποστήριξη, στην αρχή είχε εύκολο έργο, αφού οι διωχθέντες ως Γκιουλενιστές από το καθεστώς Ερτογάν, βγήκαν από τις φυλακές, τις εξορίες και την αφάνεια και ανέλαβαν όλα τα κρίσιμα πόστα της νέας Εξουσίας, ενώ  ο πολύς Ταγίπ Ερτογάν περιορίστηκε σε απλό περιορισμό κατ’ οίκον «διότι» (κατά την πρώτη πράξη της νέας αρχής «παρά τη θέλησή του, επέφερε,με την άγρια καταστολή των εναντίων, πανεύκολη αποκατάσταση των ηρώων μας, αφού η αυταρχική επιλογή και ο περιορισμός τους ωφέλησε το Χαλιφάτο μας, που γλύτωσε μακρά περίοδο εκκαθαρίσεων και καχυποψίας»

Η αυτόματη συμπερίληψη του «Χαλιφάτου της καρδιάς μας» σε όλες τις συνέργειες δημιουργίας ενός φιλοαμερικανικού «Βαλκανικού ελευθέρου κόσμου» που είχε προηγηθεί μέσω της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλων των κρατών νοτίως του Δούναβη (Κροατία και Σλοβενία πρόφθασαν να γίνουν αποδεκτές από την Λίγκα του Βίσεγραδ) ενόχλησε πολλούς εθνικισμούς και κόντεψε να διαλύσει τον νεογέννητο Β.Ε.Κ.

Την λύση έφερε μια ιδέα της Μπριγκίτε Ζ., η οποία, πριν καταστρέψει τέσσερις καριέρες υψηλοβάθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τεκμηριωμένες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησής της (μερικές πολύ προχωρημένες) σε μνημειώδη δημηγορία προς το αρμόδιο δικαστήριο, φέρεται να είπε «άχρηστοι τελείως, κύριε Πρόεδρε. Χαρακτηριστικά, δεν σκέφθηκαν να εντάξουν στον «Βαλκανικό ελεύθερο κόσμο» (Β.Ε.Κ) τα κράτη αυτά δια των Περιφερειών τους και όχι δια της πενιχράς κρατικής των πτωχαλαζονείας». Την ιδέα «τσίμπησε» σύμβουλος του τέως Προέδρου Τραμπ και την διέχυσε καταλλήλως αυτόθι. Και πέτυχε.

Κι έτσι, τα Βαλκάνια έγιναν η μικρογραφία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς οι περιφέρειές τους ονομάστηκαν Πολιτείες και η καθεμιά είχε την οργάνωσή της. Ξεχάστηκαν σε δευτερόλεπτα οι εθνικές διαμάχες, και άρχισαν οι επισκέψεις των αρχόντων κάθε περιφέρειας στις υπόλοιπες.

Καθώς μεταξύ των Περιφερειών δεν υπήρχαν υπουργεία Εξωτερικών, Αμύνης, Παιδείας και τέτοια, την τάξη την επέβαλαν όχι ακριβώς σερίφηδες, αλλά κάτι ωσάν αρματολοί. Επίσης, επειδή κάτοικοι μερικών -μερικών περιφερειων ήτο διάσημοι ελαφροχέρηδες και απατεώνες, το Β.Ε.Κ, αντί να τους κυνηγά, τους έπεισε να δουλεύουν εκτός συνόρων, και να έχουν πολλά ευεργετήματα ως εισάγοντες συνάλλαγμα και άλλα, ποθητά.

Ισχυρή γλωσσική επιρροή των Επτανησίων, που ήτονε γνώστες της επικαθήσεως αλλοτρίων στις ρούγες των, από Νέρωνος έως Δονζελότου, οδήγησε τάχιστα στην λαϊκή επωνυμία της Λίγκας ως «Νέμπουλου» ή «Νούμπουλου» η και «Νουμπούλως», από το ξερικόν αναερόβιον προσούτον της περιοχής.

Σχεδόν αμέσως, η γραφικότητα κατεκυρίευσε τους τέως αλληλοσφαδαζομένους υπηκόους. Αρειμάνειοι στρατολάτραι επεσκέπτοντο οι μεν τους στρατώνας των δε και συνήθως κνίσσα και κληματσίδαι τους εκάλυπτον, διότι έτρωγαν κοψίδια ανταλλάσσοντες απόψεις περί Αμύνης. Οι διδάσκαλοι εδίδασκον ό,τι τους κατέβαινε και μόνον λαογραφούντες διανοούμενοι έπαιρναν τας τιμάς και τα βραβεία.

Οι Τούρκοι, οι επί έτη πολλά απειλούντες και αιτούντες διάφορα, μόλις οι κατάσκοποί των έφεραν τις πρώτες εμπιστευτικές εκθέσεις, εγκατέλειψαν την φιλοδοξίαν να ανακατεύονται στα βαλκάνια ήθη και εστράφησαν γεωπολιτικώς εις τας οδούς της Μετάξης.

Ήδη, έρις έχει ενσκήψει μεταξύ των επιστημόνων των, ως αναζητούντων την αληθή και αμάραντον Κόκκινην μηλιάν, ενώ οι Βαλκάνιοι ερίζουν ηπίως μόνον περί την ποιότητα και την καταγωγή του κασκαβάλ, της τσούσκας και του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης.

Εξάλλου, η μάστευσις κατ’ έτος, τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων τουριστών, κρίνεται και υπό του ΟΗΕ, επαρκές φίμωτρον.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*