04.07.2017
01.07.2017
30.06.2017
30.06.2017
29.06.2017
25.06.2017
23.06.2017
21.06.2017
• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
•
Αλέξανδρος Σύρρος | 05.07.2017
•
Panos Dodis | 05.07.2017
•
Georgia Drakaki | 05.07.2017
•
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
•
Twerk/ Οι 6 ήπειροι κουνάνε ό,τι τους έδωσε η μαμά τους
Έχω να ιδρώσω τη φανέλα σε κλαμπ αρκετό καιρό. Όμως, ξέρω καλά την κουλτούρα της νυχτερινής ζωής στην Ελλάδα όπως αυτή διαμορφώνεται ανάμεσα στις ηλικίες των 16-35. Περνάν υπέροχα οι ώρες κάτω από τις κάκιστα εξαερισμένες αίθουσες και πολλά αγόρια και κορίτσια βρίσκουν παρέα μιας βραδιάς, μιας εβδομάδας και μιας ζωής ή τέλος πάντων αυξάνουν τους φίλους τους στο facebook. (Όλοι κερδισμένοι.)
Και σίγουρα, τώρα θα πείτε πως η κατηγοριοποίηση ηλικιών 16 με 35 είναι τεράστια, αχανής, πλασματικά φτιαγμένη ως αγέλη στην πρότασή μου. Όμως, έτσι είναι. Η διασκέδαση στην Ελλάδα με τσιγάρο και αλκοόλ ξεκινά από τα 16 -πολλές φορές και από τα 14. Μέσα στα ίδια μαγαζιά θα δεις ακόμη και εξηντάρηδες, αλλά ας πούμε πως η συνήθης δοσολογία είναι έως τα 35, όπου τα νέα είκοσι είναι τα τριάντα και η διασκέδαση εφηβοποιείται δραματικά. (Αυτό ως μια μικρή σημείωση.)
Θα μεταπηδήσω αμέσως στο θέμα μου, που είναι αυτό το κούνημα γοφών ως χορός, αυτό το δοξασμένο το twerking. Ένας χορός αφοσιωμένος στα οπίσθια κάλλη των γυναικών με βασική -και χρειώδη να μη τι άλλο- ενστικτώδη και άγρια εκδήλωση της σεξουαλικής διάθεσης και του ερωτικού του τιτιβίσματος, που μοιάζει πιο πολυ με κάλεσμα ρινόκερου σε τακτ και κομψότητα, παρά με φλερτ με καραμέλες «Το Φιλί» και τα αλληλοκοιτάγματα μέχρι αλληθωρισμού. Μιλάμε για καθαρή, αδιαμεσολάβητη πρόσκληση για σεξ χωρίς διείσδυση, μιας και το τρίψιμο αυξάνει το πάθος και δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία, την καημένη την άνυδρη, την υποσιτισμένη. (Άλλο μαράζι και αυτό.) Δηλαδή γουάου. Για ποιο άλλο λόγο να κάτσεις στα κλειστοφοβικά μαγαζιά στο Γκάζι υπό τους ήχους εκκοφαντικής ηλεκτρονικής μουσικής; Όχι γιατί είσαι μουσικόφιλος, πάντως.
Για όσους δεν καταλάβετε ακόμη τι εστί twerk είναι αυτή η κίνηση της λεκάνης μέσα έξω στο ίδιο μοτίβο με τα μπάσα του τραγουδιού. Ξεκινησε από τις αφρικανοαμερικάνες γυναίκες και με τη διάδοση της χιπ-χοπ μουσικής, εξύμνησε το γυναικείο σώμα και κατακεραύνωσε το body shaming, αφού αρμόζει σε όλα τα γυναικεία σώματα αλλά είναι πιο εγκωμιαστικό για εκείνες που διαθέτουν πλουσιοπάροχο λίπος στα καπούλια για έξτρα δονήσεις twerking.
Eίδα, λοιπόν, αυτό το βίντεο και το παραθέτω ως πιο αντιπροσωπευτικό, μιας και έχει πολυ twerk λεκάνης διαφόρων ειδών οπισθίων και πατάει στο εντελώς βασικό μπιτ της μουσικής αυτής. Επίσης, έχει αυτό το καταπληκτικό καρέ που χωρίζει στη μέση την οθόνη: αρχοντικοί γλουτοι εν κινήσει από τη μία, πρόσωπο έξτρα λάγνο και ελπιδοφόρο από την άλλη. Και εκεί θα ήθελα να σχολιάσω ένα από τα μυστήρια της φύσης: ποιο είναι αυτό το ένστικτο της ύπαρξης των αρσενικών πλασμάτων που τους καθοδηγεί σε τέτοια ακατανίκητη επιθυμία να δουν το πρόσωπο των οπισθίων που αντικρίζουν, ακόμη και αν οδηγούν μηχανή και πρέπει να χάσουν την επαφή με το δρόμό ή να φάνε τα μούτρα τους σε κάποιο πεζοδρόμιο; (Αναπάντητα ερωτήματα.)
Λοιπόν, το βίντεο μας μαθαίνει πως το twerking είναι ακριβώς για κάθε σώμα, από τα ξανθά αερικά έως τα βραστά κορμιά των μαύρων γυναικών. Ο τρόπος που το χορεύουν όμως οι γυναίκες διαφοροποιείται και αυτό έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητα της κάθε γυναίκας αλλά πιο γενικά και με τον τρόπο που χορεύουν οι γυναίκες σε κάθε ήπειρο, χώρα, συνοικία.
Για τις μαύρες είναι ένας χορός που εστιάζει εντελώς στην πυελική ζώνη. Γλουτοί παίρνουν φωτιά και τα πέλματα πατάνε καλά κάτω στη γη σαν μητέρες αφρικανές που προσεύχονται στη Γαία. Είναι, όμως, και θέμα έκφρασης. Το πρόσωπο δεν μένει αμέτοχο και είναι εντελώς λάγνο και ερωτικό.
Για τις Ρωσίδες, το twerking είναι μια συγχρονισμένη προσπάθεια θεάματος. Η κίνηση ξεκινάει από τα χέρια και φτάνει έως το τελος των ποδιών.
Οι Βραζιλιάνες πετούν και λίγο πόδι καθώς το κουνάνε, αλλά είναι και πιο γρήγορο και Γκλόρια Εστεφάν και καρναβαλίστικο. Ούλτρα σέξι.
Όσο για τις Ελληνίδες, όπως δεν υπάρχει σουβλάκι χωρίς τζατζίκι -δηλαδή και να παραγγείλεις χωρίς θα έχει λίγο, μία ιδέα, μια σχέση με το γιαουρτοσκόρδιον- έτσι το twerking θυμίζει πιο πολυ νευρόσπαστο τσιφτετέλι. Όλοι οι χοροί για την Ελληνίδα είναι λίγο τσιφτετέλι. Η κίνηση ξεκινάει από το διάφραγμα και φτάνει έως τα μπούτια. Το κρατάμε σε ευπρεπές σημείο καμπυλότητας και πάντα ρίχνουμε και λίγο αμανέ με τους καρπούς των χεριώνανε.
Αν είστε ημιμαθείς, δέστε αυτό. Γιατί όλα είναι θέμα επανάληψης και καλής δασκάλας.

Tags: