• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Έχει δίκιο η Πάμελα για το πορνό;
Βέρα I. Φραντζή | 16.09.2016 | 15:39
Το γεγονός είναι το εξής: η Πάμελα Άντερσον έστειλε επιστολή με τη σύμπραξη ενός ραβίνου υποδεικνύοντας την κακή επιρροή που μπορεί να έχει η συνεχής παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού στη σεξουαλική ζωή. Ω, ναι! Η Πάμελα Άντερσον με την γνωστή εμφάνιση που παραπέμπει σε μπίμπο πρωταγωνίστρια πατροπαράδοτου αμερικανικού πορνό και τη γνωστή ιστορία της «διαρροής» προσωπικών ερωτικών στιγμών στο διαδίκτυο, τις οποίες και χρησιμοποίησε για να βγάλει τρελό χρήμα με φωτογραφίσεις σε ανάλογα περιοδικά και να οικοδομήσει το προφίλ της ως σεξ σίμπολ του ταχυφαγείου του Χόλιγουντ. Βέβαια, οι άνθρωποι αλλάζουν, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Και το ίδιο έπαθε και η Πάμελα…
 
Ανήκω στη γενιά της κρίσης, αλλά μου αρέσει να σημειώνω πως ανήκω και στη γενιά του πορνό. Ξεκίνησα να χρησιμοποποιώ το ίντερνετ από τα 14 και στα 16 είχα καθημερινή επαφή με τον κόσμο του διαδικτύου. Το σεξ στο ίντερνετ είναι η μεγαλύτερη πηγή ενδιαφέροντος, το βασικό του προϊόν και ένας παράδεισος για όλους -επομένως- που μεταφράζεται από το δωρεάν πορνό, το cyber sex  και φυσικά η κοινωνικοποίηση για τους πιο ευαίσθητους με κάμερες στα τσατ μέσω των sites γνωριμιών.
 
Λοιπόν, η δική μου γενιά βλέπει απενεχοποιημένα πια αρκετό πορνό. Κορίτσια και αγόρια θα σου πουν ανοιχτά για αυτό. Από την παρακολούθηση αυτών, τα αγόρια χάσανε, τα κορίτσια κερδίσανε. Μια γενική σούμα θα μπορούσε να είναι αυτή.
 
Τα κορίτσια απέκτησαν καλύτερη σχέση με τον αυτοερωτισμό. Δεν είναι πια ένα ανδρικό έπαλθο της ερωτικής τους ζωής. Δεν το επισκοπούν ως μια μολυσμένη ανδρική συνήθεια. Τα κορίτσια έγιναν πιο ευτυχισμένα, πιο θαρραλέα με το σώμα τους. Και αν αλατοπιπερώνουν οι γυναίκες τη σκηνοθεσία του σεξ, τώρα το μπαχαρικό πάει σύννεφο.
 
Τα αγόρια έγιναν, όμως, πιο σκληρά και άκαμπτα. Οι προσμείξεις στη θεματολογία, στο βασικό κορμό του σεξ  έχει γίνει ένας μπούσουλας για ημιάγριες καταστάσεις. Ο Μάρκεζ είχε γράψει «…κοίτα μην πεθάνεις χωρίς να δοκιμάσεις τι θαύμα είναι να γαμάς από έρωτα.» Εεε.., αυτό το χάσανε κάπου ανάμεσα στα σαδομαζοχιστικά καταιγιστικά σενάρια και στο αν θα τους πετύχει το αεροπλανικό.
 
Όλοι νομίζω χάσαμε την πρώτη φορά μας, την εντυπωσιακή πρώτη  μας φορά, αλλα και τη φαντασία μας. Σιλικονούχο σεξ μιας στιγμής. Η συμπληρωματική χρήση έγινε γόρδιος δεσμός και όλοι είμαστε εθισμένοι στο fast forward. και την επιλογή του διλέπτου. To σεξ μας δεν θα είναι ποτέ ίδιο, γιατί χάσαμε το κεντρικό πυρήνα του νοήματός του και η γεύση μας έχει ασθενήσει. Θέλουμε καυτερά, πικάντικα, ξινά. Πολύ έντονα πράγματα για να μας βγάλει από τον λήθαργο. Και βέβαια, το σεξ μας θα έχει τόσο σχέση με αυτό των πρωταθλητριών των ταινιών όσο έχουν τα λογοτεχνικά μας ποστ με τα μυθιστηρήματα του Ναμπόκοφ. Οι κόποιες δεν λειτουργούν ποτέ καλά για αρκετό διάστημα.
 
Είμαστε ένα πείραμα. Θα δείξει, αν θα καταστραφούμε πάνω σε μια ονείρωξη δική μας ή τεχνητή σε ένα ακριβό ξενοδοχείο με τις ντοπαρισμένες δόσης καύλας. Ό,τι εμείς καταστραφήκαμε με κάποιο τρόπο απροσδιόριστο είναι φευγάτα σίγουρο.
Και ο αναμάρτητος πρωτος τον λίθον βαλέτω.