• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Οι επτά πύλες της πολιτικής
Πάνος Θεοδωρίδης | 21.09.2014 | 18:30

Η πολιτική γεννήθηκε από την ανασφάλεια του Ενός και την αδυναμία να σκοτώσει την αγρέλαφο, την άγραυλο κατσίκα που του έφευγε η αναθεματισμένη στα βραχάκια. Επρεπε ο Εις να πείσει, ή να παρακαλέσει ή να υποτάξει έναν ταχύποδα συνάνθρωπο να πιάκει τα μπόσικα και να φέρουσι το επίδικο θήραμα στων σταλαζόντων  αιμάτων την κατάσταση.

2
Πολιτική παράγεται και μέσα από την κατάθλιψη. Μουτρωμένες γυναίκες, νευρασθενικά κωλοπαιδα και πεινασμένοι συνοδοιπόροι που δεν έχουν μέσα στην αξιακή δορά τους την μοιρασιά. Γιά όλους αυτούς, γιά να ασκηθούν να δίνουν, να προσφέρουν και να παραχωρούν, εφευρέθηκε  ο πονηρός ο γερακάρης ο συβουλατορας, που μοιράζει το αιτούμενο και κρατάει το μεγκάλο κομμάτι υπέρ του πολυτίμου εγκεφάλου του. Οχι υπέρ εαυτού διότι ο πολιτικός δεν έχει εαυτόν. Εχει ένα σπαρματσέτο, που ξοδεύεται.

3
Η πολιτική παράγεται επίσης από την Χωροταξία που είναι Θεά. Η πρώτη χωροταξία είναι να φέρεις την κομπανία σε κύκλο ολοτρόχαλον, ώστε να αρχίσει να αισθάνεται Μέλος. Το Μέλος είναι κατηχούμενος Ημίθεος.Οποιος νοιώσει μέλος, έχει πολιτική μέσα του.Την έχει πιεί κανονικά.
 
4
Πολιτική παράγεται και από τον αρχηγεύοντα, τον στρατηγούντα, τον οπλαρχηγό. Διότι αυτοί είναι ωσάν τους λεοντες, νυσταλέοι την ημέρα, γαμίκουλες και βαρετοί και σπανίως σκέφτονται παρεκτός και δούν δόρατα απέναντι από την ξένη λοχμη. Γι΄αυτό θέλουν να διατάζουν. Αν είσαι τέμπελχοφ και θέλεις να διατάζεις, πρέπει να προσλάβεις μιά φιλοδοξη γλιτσα, να σου καρφώνει ποιός δεν διατάζεται.

5.
Αυτά, τον πρώτον καιρόν, ότε υπηρχαν ακόμη ο κεφαλοσπάστης, ο βεζυρογενέτης, ο γαμοπιλάλας, η κουρλομάλλα, η ιερή πουτάνα, ο βλάκας καλοπλερωτής. Επειτα, η πολιτική ήρθε και θρόνιασε στο κατώφλι της Χρείας, μαζί με τους άλλους που έφεραν δουλικήν την καταγωγή. Τους καλλιτέχνες, τους γραφείς, τους συγγραφείς, τους ποιητές, τους σκηνοθέτες, όλων των τύπων τους δασκάλους, παιδαγωγούς και παιδοτρίβες, τους φροντιστές σωμάτων και τους αναπήρους με επιληψία, μέσω των οποίων το Θείον έστελνε χρησμούς. Αυτοί όλοι, γιά να ασκήσουν μιά ομορφιά, το επάγγελμα το λειτούργημα και την ιερή συνήθεια του δανείου γεύματος, ήταν άπαντες εθελόδουλοι. Ακόμη είναι.

6
Κακώς χρησιμοποιώ τον όρο "πολιτική", αφού είμαι εσωτερικα, αφοσιωμένος ιερεας της Δημοκρατίας. Δεν θέλω άλλο σκάρτο πολιτευμα να με μαγαρίζει. Διότι υπάρχει άλλη ζωή και τηνε θέλω.
 
7
Το μεγάλο μυστικό και η ευκαιρία η μοναδική ,ήρθε και χάθηκε εκεί, κατά το 56300 πχ. Οταν έτρεχαν τα σάλια των προγόνων με το κατσικάκι και εμπέρδευον τον πόθον με την πείναν. Ταπεινά χορτάρια ήπρεπε να ποθούν και να σκύβουν μασώντας ταις πανάρχαιες γλυστρίδες υποτακτικά. Τότε αι αίγες τα κατσικάκια, οι λεπτοκάλαμοι έλαφοι , τα προταρανδάκια και τα περισσευάμενα των σκύμνων, θα ήρχοντο δίπλα στους ραδικοφάγους να παίξουν και να φάνε και αυτά, συνεργούντα εις την κοινωνίαν των χορτοφάγων, όλοι μαζί στο μαγαζί, χωρίς να υπάρχει ανάγκη γλώσσας και ανταλλαγών ,άρα, χωρίς την ανάγκη της πολιτικής.
 
 
 
Επεξεργασία κειμένου του 2010/11