• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Η δεξιά ως μόδα και ανάγκη
Πάνος Θεοδωρίδης | 24.08.2014 | 06:56
 Άκου Μπαλτάκο (η προσφώνηση μιμείται τον τρόπο με τον οποίο οι μοδάτοι και αναγκασμένοι της δεκαετίας του πενήντα απευθύνονταν ο ένας στον άλλον. Το "άκου", αντικαθιστά το "κύριε", ως χαριτωμένη βαριάντα του τρόπου με τον οποίον οι δεξιάντζες αποκτούν οικειότητα στα καφενεία).
 
Σε ένα σημείο των δηλώσεών σου, έχεις απόλυτο δίκιο: πως εξήντα χρόνια τώρα, οι αριστεροί, φάγαμε στα μούτρα την Αριστερά. Αυτό δεν το καταλαβαίνεις και το κατανοώ. Διότι, από την Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ, οι υπόλοιποι όχι μόνον δεν πάθατε το παραμικρό, αλλα σταυροκοπιέστε στα ξωκκλήσια να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους: να τοποθετούνται γιά τα φλέγοντα ζητήματα της 8ης Μπρυμαίρ. Μάλιστα μαθαίνω πως όπου νά΄ναι θα καταλήξουν για το ρόλο του Θιέρσου στην Κομμούνα.
 
Τα υπόλοιπα, ήτοι το μεγάλο απόθεμα δεξιών ψήφων στα δεξιά του Σαμαρά, και την τάση της Νέας Δημοκρατίας να απορροφήσει τους "αποστάτες" της, κάνοντας τη μούρη κρέας στους φερόμενους ως ηγέτες της Χρυσής Αυγής, σας τα γράφαμε επί δύο χρόνια και κάτι μήνες, αρνούμενοι την θεωρία του αυγού του φιδιού, υπέρ της θεωρίας των αυγών μιας αλανιάρας κότας.
 
Οι οπαδοί του Συνταγματικού τόξου, μόνον αριστεροί δεν είναι. Απεναντίας, είναι πραγματιστές, καθώς συναισθάνονται πως όλα αυτά τα σούρτα-φέρτα περονιστών, γκωλικών και μοδάτων δεξιών με τους Κουβέληδες, στέλνουν την Αριστερά όχι στο περιθώριο, αλλά στο νεκροταφείο.
 
Η πολυμορφία των τάσεων μέσα στην Αριστερά, θα ήταν ανεκτή, αν δεν υπήρχε τόση πολυλογία. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις δεξιές στέππες. Όποιος δεξιός σκέφτεται, λοιδωρείται ως μέλος μιας εξεζητημένης γκρούπας που δεν αφήνει αρχηγούς σε στυλ Κονδύλη να "ενώσουν" τη ρημάδα τη παράταξη. Αυτά που τραβάνε οι φιλελέ, οι μονεταριστές, οι τροϊκάνοι και οι εξελιγμένοι αβερωφικοί απο το φέησμπουκ, μη το συγχέεις με την γενική κατάσταση της χώρας. Μέσα σε δύο χρόνια, κάτσε και μέτρα πόσοι, μα πόσοι δεξιοί αγωνίζονται να ενώσουν την παράταξη
 
Η πολιτική ζωή της χώρας δεν έχει βάθος. Ο τοξικός συνδυασμός της συστημικής απαιδευσίας, με το ότι μήνα Αύγουστο έχουν παρελάσει όλα τα χαριτωμένα ή κακοποιημένα ζώα της  χώρας και η κινούμενη εικόνα μειώνει το ποσοστό των φωτογραφιών και των κειμένων στα δημοφιλή Μέσα, δείχνει τον δρόμο: κανένας δεν θέλει να πράξει το παραμικρό και λατρεύεται ο Ανύπαρκτος Πολίτης.
 
Όθεν φρονώ πως είσαι στα γεμάτα, Μπαλτάκο, έτοιμος γιά το μεγάλο βήμα. Ως συντονιστής και συνομιλητής, πάντα ― άλλοι είναι πιο κατάλληλοι για το μπαλκόνι.
 
Την διαδικασία, δεν θα σε πειράξει να την υπενθυμίσω: οι αρχαίοι, εκτός απο τον Νάβι και τον Μούρτζουφλο, δεν χαμπάριζαν από αριστερές ιδέες. Άρα, ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει σε δεξιό ηγέτη. Έχεις το Τοπόσημο, έχεις και το Σύμβολο. Την Κάστα Φλώρα.
 
Χτύπα δυό πρωτοσέλιδα, και όπως τα αμερικανάκια προτιμούν Καστελόριζο και οι Συνταγματικοί τοξότες το Ζάππειο, συγκεντρωθείτε όλοι, μπροστά στο χωματοβούνι του Καστά με τις Σφίγγες και ανακοινώστε σταυροφορία για την νέα Δεξιά.
 
Απο τα μπατζάκια του Πολύδωρα έως κάτι μετανοημένους που βγήκαν από τη φυλακή, η φωτογραφία θα συναρπάσει όχι μόνον την λαϊκή δεξιά, αλλά και δέκα τάνκερ γεμάτα "ανησυχούντες".
 
Κάντε και εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία που θα έπαιρνε κανονικά  κανένα δεκαοχτάρι %, θα ανέλθει στο τριανταεπτά, οπότε κυβερνάτε χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Απέναντι, ο Σύριζα θα λάβει το ωραίον τριαντατρία % και θα ζητήσει αμέσως εκλογές, οπότε ξέρετε την διαδικασία. Είστε αριστεροί καρμίρηδες και σφάξατε στον Μελιγαλά. Μα δεν ήμεσθεν εμείς, ήταν οι άλλοι. Σκάστε που να σκάσετε, φιλοτρομοκράτες, και γαημώ το Κάμπελ που σας χρειάζεται.
 
Τελειώνω, τιμώντας την Δεξιά ως Μόδα, θυμίζοντάς σου ότι ήδη απο τις επιδείξεις που παρακολουθώ, ο χειμώνας θα είναι ο θρίαμβος του μελιτζανί, θα προτιμηθούν οι γεωμετρικοί συνδυασμοί στο ντιζάην, ενώ οι νέοι θα φορέσουν κοθόρνους και ξώφτερνα με χοντρές σαρακατσάνικες κάλτσες.