• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
Πάνος Θεοδωρίδης | 26.01.2014 | 20:57
Η Χρυσή αυγή είναι όπως το φλεβικό μου σύστημα.Το φλεβικό μου σύστημα είναι κληρονομημένο από τον πατέρα μου. Γεννάει θρόμβους.

Αν τους εγχειρίσω και τους βγάλω, ξαναβγαίνουν. Είναι εν τω βάθει. Οσοι υπάρχουν, είναι σκαλωμένοι ,φράζοντας μια φλέβα, και γύρω τους ένα μπαιπάς από φλεβίτσες αποκαθιστά την κυκλοφορία. 

Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύω από το ταξίδι των θρόμβων προς τους πνεύμονες και προς την εμβολή. Τα συμπτώματα, φοβεροί πόνοι, κυάνωση αυτιών και χειλέων,αμέτρητες επιπλοκές.

Αλλά έχω αντίμετρα.

Οι φλέβες μου δεν πρέπει να γεμίζουν με υλικά μπαζώματος. Στις φλέβες να τρέχει αίμα και όχι κόκκινο γιαούρτι.

Να χάνω κιλά. Να περπατάω. Να τρώω λίγο και χωρίς ακρότητες. Χρόνια χωρίς κόκκινο κρέας. Χρόνια χωρις τσιγάρο και αλκοόλ.

Όχι τρέξιμο να προλάβω το λεωφορείο. Γιαβάς γιαβάς.Αλλιώς, ξεκολλάει θρόμβος.

Όχι περπάτημα σε καφτά υποστρώματα, άμμο ή άσφαλτο.Αλλιώς ,ξεκολλάει θρόμβος.

Καλή και μια παιδικη ασπιρίνη. 

Μόνο φάρμακο στην κρίση: αιμοδιαλυτικά.Και έλεγχος προθρομβίνης. Ακινησία και άλλα πανέμορφα.Δέκα μέρες νοσοκομείο.

Μετατρέψτε την πάθηση σε πολιτική συμπεριφορά. Αν δεν το κατέετε το άθλημα, να σας το πω εώ.

Η Χρυσή Αυγή είναι εξέλιξη παλαιοτέρων πολιτικών μορφωμάτων και παραμορφώσεων του συστήματος.Είναι κληρονομικό. Απο παλιά. Γεννάει θυμωμένους ακτιβιστές. Μερικοί είναι φασίστες. Άλλοι είναι αλλαντάλλα. Σαν γενόσημα μιας αυταρχικής, λαικίστικης ουσίας.

Αυτοί δεν φεύγουν από το σύστημα. Παράγονται. 

Πικραμένοι δικαστές. Υπερφορτωμένοι θρησκόληπτοι. Οπαδοί μεταφυσικών θεωριών. 

Λάτρεις της φράσης «επι Μεταξά ήταν ωραία». Λατρεις της κραυγής «που είσαι ρε Παπαδόπουλε». 

Αμέτρητοι ημιμαθείς. Θαυμαστές γρήγορων πολεμων, επιλεκτικων γενοκτονιών, φοβικοι ή περιφρονητές άλλων χρωμάτων δέρματος.

Στιχουργοί του ύμνου «Φτωχές μανούλες γέννησαν τους τέσσερις μεγάλους/τον Γιώργο Παπαδόπουλο ,τον Παττακό και άλλους». 

Σεβαστικοί ωτακουστές εμπειριών απο γέρους που δεν κατάλαβαν το παιχνίδι της Δημοκρατίας και τρέμουν τα κονσερβοκούτια και τις εμμονές των κόκκινων. 

Απόγονοι και συγγενείς αγροτικων και εργατικων λαοτήτων που κόλλησαν υπηρεσιακώς απο μεταξωτους συγγενείς κομματικών του κώλου.

Ιδεολογοι μαλαπαρτιστές, υπέρ του πνεύματος της λυτρωσης μέσα απο την φωτιά, εισπράκτορες του απλού και βίαιου ερμηνεύματος του αρχαίου ελληνισμού. 

Μερικες φορές είναι κράχτες στα καφενεία. Αλλοτε, δέχτηκαν ένα προσκλητήριο για βαπτίσεις του τέως άνακτος. Δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Παραμένουν εν τω βάθει.

Συνέρχονται και γίνονται πολλοί όταν ο τρόπος της πολιτικης ζωής είναι ανθυγειινός. Τότε, γίνονται τοξικοί. Βαράνε μετανάστες και πρόσφυγες. Υπόσχονται κρεμάλες. Οποιος θέλει τον μπελα του, τους θεωρεί εγκληματική οργάνωση. Τους ξωπετάει από τη Βουλη. Ενώ αυτοί βρίζουν, τους απαντά με ύβρεις. Διότι αγνοούν την λαικη ρήση «τον μαλάκα αν πεις μαλάκα,σαν μαλάκας θα ψοφας»

Υπάρχουν αντίμετρα.

Κανονικη ζωή του κράτους. Αθώρητη. Βαρετή. Τίμια και λογική. Ελαφρυντική. Στις κρίσεις, όχι εναλλακτικες και ΜΚΟ. Στις φτώχειες, όλοι με το ίδιο κουτάλι. Στα μπερεκέτια, λεφτά για όλους. Όχι μαλακίες για το περιβάλλον ,όταν καίνε ριπολίνη για να ζεσταθουν. Όχι επιδοτήσεις σε πολιτισμό, αλλα στα καζάνια με τα πληγούρια. Οι φόροι, να πα να γαμηθουνε. Οποιος είναι φορατζής σε ημέρες κρίσης, να κρύβεται σε τρίτο υπόγειο.

Μετατρέψτε την πολιτική αυτή πλατφόρμα σε ιατρική διάγνωση και έχετε την πάθησί μου. Μετατρέψτε την πάθησή μου σε ιδεολογικους όρους της αρεσκείας σας και έχετε καταλάβει πως την Χρυσή Αυγή πρέπει να είσαι πάαααρα πολυ άτσαλος και άχρηστος για να θέλεις να την τσιμεντάρεις.

Καταλαβίγκος; 

Πιο απλά δεν μπορώ να τα γράψω διότι δεν έχω φίλο τον όμορφο Τέλη, που πιστεύει τον κακότροπο Κουβέλη.Mήτε συντρώγω με παιδιά του Σύριζα σουπα μανεστράκι πιπερόριζα. Και δε δίνω σημασία άν θυμώνει ο Ανταρσύα.
Και δεν πιστεύω σε κανένα συνταγματικό τόξο. Το μόνο τόξο που ήξερα ,κάθεται ένα αφαιρίδιο απάνω του και λεγεται ρουλετα.

Αυτο, (γιά τους γκανγκαβάνηδες) ήτο μία χρήσις σώματος γιά ιατρικους σκοπούς.

Βρίσκεται μεταξύ μεταφοράς, παρομοιώσεως, συγκρίσεως και αλληγορίας. απαντάται δε και παρ΄Ομήρω: "καθώς λιοντάρι λαβωμένο δεν ψοφολογάει ,αλλά χουμάει στον κυνηγό του, έτσι και ο λαβωμένος Αίας του Οιλέως έρριχνε κατι ξεγυρισμένες στους αγκυλοτοξους Παίονες"