• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
"Εξουσία δεικνύουσα την Έξοδο σε τζαμπατζήδες" κατά Μελβίλ
Τα εννιάμερα ενός κόμματος
Πάνος Θεοδωρίδης | 31.05.2014 | 07:20
Δημαρίτες. Έφτασαν στο 6% του εκλογικού σώματος. Γέμισαν ως τα μπούνια βουλευτές. Απέκτησαν και ένα σοφιστικέ, αποτελεσματικό σύνθημα: δεν θα επιτρέψουμε την ακυβερνησία στην χώρα μας. Το πούλησαν και ξεπούλησε.Αρα, μνημόνιο ξεμνημόνιο, εμείς θα λάβουμε μέρος στην κυβέρνηση.
 
Παρά τις υποκριτικες αντιρρήσεις, μεγάλο μέρος από το «σκεπτόμενο πόπολο» αναθάρρησε. Ο Κουβέλης είναι προσεκτικός, έως και δειλός, πολιτικός. Δεν θα ξοδιάσει κανέναν βέρο αμετροεπή συζητητή του στα πολιτικά νυχτέρια σε υπουργικά ξενύχτια.
 
Θα βάλει μια κυρία εκ της ιατρικής βαθιάς καβουρότρυπας, έναν υπουργό δικαιοσύνης που  εξέμαθε να ροκανίζει χρόνους, προθεσμίες και να τα ρίχνει όλα στον κατηχητικό του ρεφορμισμό και ανάλογα άτομα σε ανάλογα πόστα.
 
Διότι οι άνθρωποί του, που μπήκαν στις μασχάλες της εξουσίας, δεν ήθελαν να είναι το αποσμητικό της. Ζήτησαν και πήραν την Δεκάτη από τις προβεβλημένες θέσεις. Αυτό κι αν ήταν η ξεφτίλα της "αριστερής συνείδησης".
 
Οι άνθρωποι , στο βάθος της τεράστιας κρίσης, έκαναν τοποθετήσεις στελεχών!
 
Εκεί που θα αρκούσε μιά συμφωνία κυρίων και η απόσυρση μερικών ποκοπίκων που στοιχειώνουν τον πολιτικό Ιππόδρομο της Μπανανίας μας, έπαιζαν κατενάτσιο και παρουσίαζαν σχέδια ανυπόστατα, επιδιώκοντας το πιό πασοκί συστατικό της Εξουσίας: να είναι επικεφαλής, κι άς τους πτύουν.
 
Και το πιό Πολιτικανοιξί της νέας, άτσαλης και ανασούμπαλης, ου μην αλλα και αναχάπαρης λαϊκής δεξιάς: η Μάνα και Άνασσα των στελεχών καριέρας, να κυβερνάει με μη συστημικούς συμβούλους, αφοσιωμένους στον αρχηγό, με την αίσθηση πως είναι οι Αμύντες και οι Κλείτοι (και οι Σιθάσπες) της δυναστείας των Σαμαριδών.
 
Το ανόητο σύστημα του «υπογράψαμε το μνημόνιο, αλλα τρίβοντας τον χρόνο σαν την ελαφρόπετρα θα τουμπάρουμε τους κωλόφραγκους που δεν έχουν τις κοχόνες μας», κατέστρεψε την αγορά, έπρηξε και ανατίναξε την τραπεζική φούσκα, έστειλε όλον τον λογαριασμό στους πολίτες και δεν διόρθωσε τίποτε, επειδή γιά την εξουσία της χώρας, οι μόνοι πολίτες είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
 
Ηταν παρούσα και ενεργός η ΔΗΜΑΡ όταν οι πολίτες γλυστρούσαν στις μπανανόφλουδες του λαικισμού.
 
Ηταν παρούσα και δύστροπη η ΔΗΜΑΡ όταν οι νεοδημοκράτες υπουργοί έδιναν προτεραιότητα όχι στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλα στην σμηνοσειρά των τροπολογιών που έβγαζαν έξω απο την κόλαση τους «δικούς τους» κολλητούς.
 
Και τώρα, με καφεδάκια της παρηγοριάς, κι έναν να τον έχει φέρει από το μαγαζί της γωνιάς, όπως διδάσκει μιά φωτογραφία,στάθηκαν γύρω από τον αρχηγό τους και κατάφεραν σε ένα πλήρες ωράριο, το ακατόρθωτο. Να συμφωνήσουν πως δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε κάτι που θα βγάλει κάποια άκρη
 
.Ο Κουβέλης θα μείνει ή θα φύγει, οι τρεις που κυβερνάνε πίσω από αυτούς που αποφασίζουν κάνουν κουμάντο και ο μόνος καβγάς που υπάρχει εν ζωή, είναι ποιός θα κλειδώσει φεύγοντας.
 
Ακόμη ένα «κράτος του Θεού»γίνεται ιστορία.
 
Αυτο το 1,5% που ήταν 6%, θα μπορούσε  σήμερα να έχει τα ποσοστά της Ελιάς και χαρακτηριστικα του Ποταμιού και να φλερτάρει με τα διψήφια νουμεράκια, αλλα ήθελε μιά πορεία σε ένα στενό μονοπάτι, ανάμεσα στην επιτάχυνση( και όχι στις καθυστερήσεις) του μνημονίου και στο να εμπιστευτούν τον κάλπικο, ζοφώδη χαρακτήρα του νεοέλληνος ψηφοφόρου, ξέρετε, αυτούνου που βρίζει το μνημόνιο, αλλα και κατά 35% συντάσσεται σιωπηρά μαζί του επειδή εκεί είναι οι ΕΣΠΕΣ και οι δουλειές και οι αναδουλειές και οι πλαστές υπερωρίες, και οι αλλαγές των κωδικων και οι επιδοτήσεις μέσω Νικαράγουας και Τουρκμενιστάν.
 
Εκεί δηλαδή όπου ο νεοέλλην δημόσιος βίος καλά κρατεί και οδηγεί χρήσιμους ηλιθιους (όπως τους θεωρεί) στους δρόμους και στις διαμαρτυρίες. Την ίδια ώρα που ατάραχα τα κόμματα σταυρώνουν με το δικο του μπικ ο καθένας τους δικους του εκλεκτούς και σεις, λαοί, πιστεύετε στο αδιαβλητο των εκλογών και των εξετάσεων.
 
Αυτό ήθελε, μπαρμπα Φώτη! Να μπεις στο δωμάτιο των αποφάσεων. Κι όχι να πιστεύεις πως εκει μέσα παίρνουν αποφάσεις. Ανέκδοτα λενε.
Δείτε επίσης:
a105c82b9d9a4ef6593ea66c26ef05eb.jpg