• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Στο ζώδιο του Οφιούχου
Πάνος Θεοδωρίδης | 09.06.2017 | 23:10
Τυχαίνει και γνωρίζω αρκετούς από το διδακτικό προσωπικό της Μέσης. Τον Χούλιο ,την Κοντσίτα, τους αδελφούς Σοπονόφσκη, την Πιερρέτα Δελακρός.
 
Επίσης ουκ ολίγους φροντιστές, όπως τον Βαν Στάουφεν, τις Ατθίδες της οδού Μαύρης Πέτρας, αλλά και πλήθος γονέων και γονεύσιμων. Καταλαβαίνετε ότι τους κρύβω κάτω από εξωπραγματικά ψευδώνυμα.  Ευλόγως.
 
Διότι σε μια συγκεκριμένη Συναστρία, προκαθορισμένου Ζωδίου (όχι, δεν είναι ο Γαλέος!) η Μοίρα ενώνει τον Καρβουνιάρη (είδος τραίνου είναι αυτό) με το βαρύ Πεπρωμένο της μετάγγισης βαρέος ύδατος στα παιδούδια που θα λάβουν μέρος στην Τελετή των πανελλαδικών Ρουγκατσαρίων.
 
Η λέξις Πανελλαδική είναι σύνθετη εκ του Πάνελ και του Λαδικού.
 
Έχουν τη μορφή Εξετάσεων.Αλλά οι πάντες ξέρουν ότι έχωμεν εδώ Ταξικήν Ολυμπιάδα Ιδεών.
 
Ο Κουκούνοβιτς ντελ Ρίο έχει εξηγήσει την διαδικασία στο μνημειώδες έργο του «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ ποτέ δεν είχε ύδωρ, αλλά μίγμα ταυρίνης και αιθέρος»:
 
κεφαλαιούχοι (οι γονείς) εκδαπανούν συνάλλαγμα προς λευκούς και μέλανας φροντιστάς, υπό την Σιδηράν διαθήκην απειλητικών Στούρνων που έχουν κολλήσει σε τσιτάτα του Παπανούτσου και των Μεσοπολεμικών Θηρίων του πνεύματος, εκτός και τους πιάσει τρυφερότης και τσιτάρουν Δημουλά. Η θεματολογία των είναι απλή: η ηθική πάνω απ΄όλα, το πνεύμα γάμησέ τα, η επιστήμη άνευ ευνοίας των ουρανών οδηγεί στο ολέθριον «και όμως κινείται» με τον απαραίτητον αστερίσκον* ηθικός εστιν ο  μη εισέτι συλληφθείς να γαργαλιέται με τραπεζικήν κανθαρίνην εις την ζώνην των αχαμνώνε.
 
Το κεφάλαιον και η γυροβολιά του είναι απαραίτητα σωστήρια (παρά τοις νέοις «θέματα sos») . Οι γονιοί που πλερώνουν, ανακουφίζουν τα παιδάκια τους να διαβάζουν το 10% της ύλης και να πρωτεύουν, διότι συνεργούν οι Στούρνοι με τους καλοπληρωτάς Φροντιστάς.
 
Οι υπόλοιποι, κατάλληλοι για ντοκτορά ντ΄ετά εις την ευαίσθητον περιοχήν της Ποδονυχιάσεως, επιστήμης εις την οποίαν οφείλομεν που οι αθρώποι δεν ομοιάζουν με αετούς καθόσον κάποιος πρέπει να κόπτει τα νυχοποδαράκια των.
 
Έτσι και τα παιδούδια βγουν στη διεθνή εκπαιδευτικη κοινότητα, πάλε οι κεφαλαιούχοι γονείς συνεννογιούνται και λαμβάνουν τιμολογήσεις εκπαιδευτικών εργασιών από την ομερτά των οργανωμένων εκεί συλλογικοτήτων.
 
Οι τιμές ποικίλλουν από τα 30 ευρώ για πειστικήν παρατήρησιν που τρελαίνει τις πανεπιστημόνοι («αφτο το σκατό έχει μέλλον», λέγουν) έως μερικαί χιλιάδες άνευ VAT για ονειροπόλα θέματα.
 
Ευτυχώς η Ελλάς αλλάσει τα ζοφερά συστήματα,αποδεχομένη μεταπτυχιακάς εργασίας που απαιτούν μετάφρασιν εις τα Σουαχίλι και είτα επαναμετάφρασιν στην γαιλικήν, οπότε όλοι βγαίνουν λάδι.
 
Δια την τάξιν, υπάρχει και ο δριμύς αντίλογος της σεπτής Μαρίας Χουάνα Αμορόζα, η οποία θεωρεί τις απόψεις του Κουκούνοβιτς «έργο φασίστα τσογλαναρά, του κώλου και κάντε με τώρα υπουργίνα μη τα πάρω στο κρανίδι και σας θάπσω»
 
Το μόνο γραμμένο χαρτί πάντως που θα πάτωνε, βαθμολογούμενο με -273 βαθμούς Κελσίου, είναι οι οδηγίες των Στούρνων πως πρέπει να διορθώνονται τα γραπτά. Αλλά αφου οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες, τι μας νοιάζει...
 
O σαρκασμός που ενδεχομένως διακρίνατε στο κείμενο, δεν αφορά  Επιτροπή, βαθμολογητές, μαθητές και δάσκαλους, φροντιστές και γονείς.Καθόλου. Αλλά στρέφεται χωρις φιοριτούρες σε  ξυλάγγουρα, ευθυνόφοβους, φοβίτσους, χαβαλέδες, πονηροχλεχλέδες και μπιζιμπόντηδες. Σύμφωνοι, είναι ένα γλίσχρο ένα τοις χιλίοις, αλλά δεν έχετε ιδέα τι προκαλείται από ένα ποντικοκούραδο σε μια τσάσκα γάλα.
 
Για τα υπουργεία τους, γενικώς δε μιλάω.