• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Βιοαγύρτες
Πάνος Θεοδωρίδης | 05.06.2017 | 23:49
 
Στη φλαμάνικη γη, προσέχω τύπους με καροτσάκια, μπαστακωμένους στις δημοσιές, δίπλα στα ανακυκλώσιμα και στα βιολογικά, δίπλα στις προνοιακές φεντεράλες και στα πυρηνικά και στα φουρφούρια, να πουλάνε φρούτα και καλούδια «απ΄το χωράφι».
 
«Τι ναι τούτοι;» ρωτάω το παιδί.
 
«Βιοαγύρτες» μου λέει. 
 
«Είναι τόσο φορμαρισμένοι όλοι με την υγεία και την προκοπή και τα θέσμια και το ωρολόγιο πρόγραμμα των τραμ, ώστε νομίζουν πως άπαντες τους σέβονται, και ανάμεσά τους κι αυτοί, που παίρνουν ό,τι σώνεται από τα απόβλητα και τα λανσάρουν ως φρέσικα και χυμώδη»
 
«Θα σου κλέψω τον χαρακτηρισμό» του λέω του παιδιού .
 
«Δεν απορώ» μου απαντά.
 
Ποιος θυμάται το εμπλουτισμένο ουράνιο των νέων βαλκανικών πολέμων; Ποιος δίνει δυάρα τσακιστή που ο Σκάης το παίζει οικολόγος, όπως τότε που μοίραζε λάμπες τίγκα στον υδράργυρο που άμα σπάσουν στο σπιτικό σου, η οδηγία είναι «κράτα την ανάσα σου, κλείσε την πόρτα και δίνε του;»
 
Δεκαπέντε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το ένα έβδομο των αποθεμάτων φυσικού αερίου. Κατάρ, η αρχαία Καθάρεια, ή και Κατάρα του Πλίνιου και του Πτολεμαίου, αιώνες προμηθεύτρια πόλη πορφύρας και μαργαριταριών, χερσόνησος που προσέλκυσε τους Πέρσες, μόνο και μόνο για να υποταχτεί εθελοντικά στο Ισλάμ και να βοηθήσει την συντριβή τους.
 
Μεγάλη Αμερικάνικη βάση, στρατός μικρός με όλα τα καλούδια, προσφάτως βασιλίς της κιτσάτης και λουσάτης διεθνούς αρχιτεκτονικής, έδρα του Αλ Τσαζήρα, υποστηρίκτρια των παλαιού τύπου ισλαμοφανών κινημάτων, από Παλαιστίνη έως Λιβύη, πήρε και το παγκόσμιο κύπελλο του 2022, αλλά τον περασμένο Μάιο, έκανε γκουχ γκμούχ στην σύσκεψη που προκάλεσε ο Τραμπ και την άλλη μέρα διαδόθηκε ότι πλερώνει το Ισλαμικό κράτος, τους Τζιχαντιστές, τους ασσασίνους, τους γέρους το βουνού, το έθνος των Κοσσαίων, κι ας το λιάνισε ο Μεγαλέξαντρος.
 
Του αποδίδουν πως πήγε να κλέψει το Κοχινούρ και πως ήταν Ναζήδες τελειωμένοι. Ολοι οι γείτονες, γνωστών δημοκρατικών φρονημάτων, του έκλεισαν τις διοδους και τώρα περιμένει κανα βαπόρι από την Περσία  να φάει κανα φελαφέλ.
 
Χαίρεται και το Ισραήλ και το Ιράν τάζει στους εμίρηδες πως οι σαλταδόροι του θα φέρνουν γάλα εβαπορέ και αυγά Τουρκίας με το μπαρκομπέστια.
 
Η κύκλωση του Ιράν, ζήτημα χρόνου. Το Κουρδιστάν, ημέρες ανεξαρτησίας, έτσι πιστεύουν από τα χρόνια του Μπαρζανί.
 
Οι Σουνίτες δεν εξόντωσαν τους οπαδούς του Αλή.
 
Δέκα χρόνια Ιρακινοί και Ιρανοί μάσησαν ο ένας τα τανκς και τα αερόπλανα του άλλου και δάγκωναν ο ένας τα αχαμνά του άλλου, ώσπου να αλλάξει η φουρτούνα σε αντιμάμαλο.
 
Οπαδοί του επαναστατικού ρεαλισμού του 1905, έχουν την απάντηση: όλα για τα πετρόλια.
 
Μα με τόση μανούρα για καθαρές πηγές ενέργειας, ποιος θα γαμεί τα ορυκτά καύσιμα σε μια γενιά; πιθανόν  η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που διαθέτει κάβα συνδικαλιστών για πέντε γενιές. 
 
Μόνο στην Κύπρο είδα αρχόντους μερακλήδες που έπλεναν τα χέρια με τσίβας κι αυτό που περίσσευε ,έστω και μια γουλιά, το έδιναν στον γκάρσονα «για κάβα».
 
Το φαινόμενο  Κατάρ, σφίγγει κώλους.
 
Σκεφτείτε να πούνε οι Έλληνοι «Σούδα γιοκ, επειδής μας γουστάρουν τα ριζίτικα». Γελοία χώρα, γελοίων γεγονότων και ο μπακλαβάς γωνία.  
 
Τι να την κάνουνε την Ευρώπη οι Αμερικάνοι, τώρα που αντί να καίνε οι ενάντιοι μετρό και  να κατεβάζουν Δίδυμους χαμαί, έχουν ξαμολύσει φανατίλες με λάζο που έχουν μόνον την εντολή «στην καρωτίδα».
 
Αυτοί θα αλωνίζουν κι εμείς, από ανύπαρτο κράτος δικαίου, θα αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις του Χίμλερ που ήταν ρομαντίλας Βαλκύριος και η στάσις του, δεν ημπορεί, «θα νιώθεται»
 
Βιοαγύρτης το Κατάρ, ενόχλησε τους βιομαλάκες.
 
Τα κράτη που οσμίστηκαν τους νέους χαράκτες συνόρων, βούβα κι αράξαμε. Παρεκτός εμείς, και μερικοί άλλοι που ονειρεύονται μάμπο στο Τσούμπο τσάμπο.
 
Α, και ρύθμιση χρεών.
 
Βιορύθμιση βέβαια.
Δείτε επίσης:
c7bceb1a89de3da12912c99c2920162d.jpg