• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Φτάνει με τα ακυρωμένα δρομολόγια!
Πάνος Θεοδωρίδης | 18.05.2017 | 00:18
Η επικοινωνιακή τακτική του Σύριζα, αριστεύει. Απέναντί του, οι πάντες, με τις δέουσες διαβαθμίσεις: από πλήρη άρνηση, έως αισθητές εκπτώσεις. Εδώ ,ο ηγέτης απειλεί με γραβάτωμα τον εαυτό του. Και καταδίδει συνομιλίες με ΔΝΤ και τους άλλους, χωρις καμίαν αιδώ και αίσθηση να κρατηθούν τα μπόσικά.Μιλάμε για τελειωμένα θρασίμια.
 
Τα υποσχετικά περί εισόδου στις σχολές χωρις εξετάσεις, και πολλά παρόμοια,  όλα στον τύπο της ακάλυπτης επιταγής, αναγκάζουν τους απέναντι σε αμήχανες κινήσεις.
 
Στην ασάφεια δεν απαντάς με κορόνες και πιρουέτες, στην αμάθεια, χωρίζεις τα τσανάκια σου και γίνεσαι στοργικός. Στην ασχετίλα, αντιτάσσεις σοβαρότητα και δικαιοσύνη.
 
Κατά το ρητό : ξύπνιος και δραστήριος; Ηγέτης. Ξύπνιος και τεμπέλης; Επιτελείο. Τεμπέλης και βλάκας; Κανένας δε χάνεται. Δραστήριος και βλάκας; Περιστολή και απομόνωση.
 
Αν η ΧΑ αποβληθεί προσωρινά, μένουν 282 βουλευτές. Οι 153 είναι κυβερνητικοί. Η απόλυτη πλειοψηφία κατεβαίνει στους 141 βουλευτές. Παραπάνω απ΄οσους έχει ο Σύριζα ήδη. Η ψήφιση των μέτρων δεν κινδυνεύει.
 
Να πω τη γνώμη μου, χωρις ελπίδα πως θα  ισχύσει το παραμικρό.
 
Πρώτη ενέργεια: συσπείρωση των υπολοίπων. ΝΔ 76. Συμπαράταξη 19. Ενωση Κεντρώων 8. Ποτάμι, 6. Ανεξάρτητοι, 6 (υπολογίζουμε να ακολουθήσουν 3 ή 4. Έστω 4)
 
Είναι συσπείρωση, όχι προσπάθεια για ένωση. Προαπαιτεί μια προεκλογική συμφωνία σε ένα και μόνο ζήτημα. Δεν βλέπω να συμφωνεί το ΚΚΕ.
 
Μόνη πλατφόρμα: "Διατηρούμε την αξιολόγηση και τα βάρη της, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να ανατρέψουμε τα αντίμετρα". Δεν γίνεται έτσι το κοινωνικό κράτος-ώς το 2021 θα έχουμε τελείως φτωχοποιηθεί. Αντί συσσιτίων,και άλλων ανακουφιστικών, το βάρος να πέσει με όλα τα διαθέσιμα σε ένα μίγμα μείωσης φόρων, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ και καταπολέμηση της ανεργίας με νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.
 
Αυτό να είναι και το μόνο εκλογικό πρόγραμμα όλων των συσπειρωμένων.
 
 
Έως τις εκλογές,τα συσπειρωμένα κόμματα, να απέχουν απο κάθε διαδικασία στη Βουλή. Θα συζητήσουν με το ΚΚΕ, με ανοιχτή ατζέντα, εάν θα απέχει ή εάν θα παραμείνει ως μόνη αντιπολίτευση. Καμία διαπραγμάτευση με την Χρυσή Αυγή, αλλά σαφής στροφή προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, για να συλλέξει (ως κατά συνθήκη ψεύδος) «τους παραπλανημένους». Ετσι θα τσιμπήσουν ψήφους οι παραλοϊσμένοι κεντρώοι.
 
 Να πάψει κάθε διάλογος και παζάρια με την κυβέρνηση. Αντί μαλλιοτραβηγμάτων και ανάδειξης του «ποιός είναι η νύφη» και «ποιός θα κάνει τη μάνα», σε κάθε πράξη της κυβέρνησης, να υπάρχει κοινό ανακοινωθέν τι θα κάνουν τα συσπειρωμένα κόμματα αν γίνουν κυβέρνηση. Τίποτε αρνητικό ή υβριστικό.
 
 
Το τυράκι, να είναι η προσυμφωνημένη κυβέρνηση, εάν και εφ όσον επικρατήσει, το 2018 ή το 2019. Το υπουργικό συμβούλιο να έχει έναν υπουργό σε κάθε 6 κερδισμένες έδρες.Αν η Νέα Δημοκρατία προηγηθεί με 136 βουλευτές, να έχει 23 υπουργούς. Αν η Συμπαράταξη βγάλει 23, να έχει 4. Ο Λεβέντης 2. Το ποτάμι ,έναν η δύο.
 
Επίμετρο:ιδέες προς επεξεργασία.
 
Αν οι ΑΝΕΛ αποφασίσουν να συμπαραταχθούν, ακόμη κι αν είναι εκτός βουλης, να έχουν τους ίδιους υπουργούς και υφυπουργούς, ως εξωκοινοβουλευτικούς. Οι διορισμένοι από τον Σύριζα,με συμβάσεις, να μη μονιμοποιηθούν, αλλά να διεκδικήσουν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με μικρή πριμοδότηση. Η μονιμότητα στο Δημόσιο να διατηρηθεί στην νέα τετραετία, αλλά να υπάρξει κινητικότητα. Το όποιο ΕΣΠΑ η συναφείς χρηματοδοτήσεις απομείνει ,να διατίθεται μόνον στην υλοποίηση του κοινού εκλογικού προγράμματος.
 
Όλα τα συσπειρωμένα κόμmατα, να παρουσιάζονται στον ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο, ως συναγερμός σωτηρίας της χώρας. Να συμφωνήσουν να μη αιτιολογούν τις προτάσεις ή τις αποφάσεις τους με ιδεολογικές αρχές και θεωρητικά σχήματα αλλά με απλή και ανόθευτη λογαρική.
 
 Αντί να ακυρώσουν την δήθεν απλή αναλογική, να ανασυνθέσουν τους εκλογικούς καταλόγους και τις εκλογικές περιφέρειες που θα επανεξετασθούν. Με εθνικό εκλογικό μέτρο και παύση κάθε κατανομής κατά τα τρέχοντα. H συσπείρωση, δεν αναγκάζει σε τεμενάδες υπέρ αλλαγής εκλογικού συστήματος.
 
Με τις άλλες χώρες και οργανισμούς, να συζητάνε μόνον για λεφτά και για ανταλλάγματα. Μια κυβέρνηση μπακάληδων, με μπακαλοτέφτερο.Με στόχο να έχουν λεφτά οι Έλληνες πολίτες, και να πληρώνουν κανονικούς φόρους.
 
Κανένα νέο δάνειο και γενικό αεισιχτίρι στις Αγορές. Αλλά ζώνες ελευθέρου εμπορίου, περιφερειακή διακυβέρνηση και ενοποίηση κάθε ένστολου Σώματος. Νησιά όπου  λειτουργούν υπεράκτιες. Περιοχές όπου οι περιφέρειες να επιτρέπουν κίνητρα προσέλκυσης κεφαλαίων και επιχειρήσεων.
 
Σήμερα,το 10% των εχόντων και κατεχόντων στη χώρα, αναρριγά από συγκίνηση. Πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη της χώρας.
 
Αφου δοκιμαστούν αυτά, πάμε παρέα για κοινωνικό κράτος. Όμως, απο το 2018/9,κι ώς το 2022/23, μια ΝΕΠ.
 
Θεωρίες και τσαλαβούτες, στο facebook και στα συναφή, είναι μια χαρά για να ξεδίνουν. Οι λεφτάδες ισότιμα να αντιμετωπίζονται, αλλά έτσι και σφάζονται μεταξύ τους, τομπούλο. Τα ποινολόγια, αντί μακρόσυρτων δικών και λοιπά, στηριγμένα στην στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που συνεπάγεται δήμευση περιουσίας και αρκεί.
 
Αυτά είναι ζελέ ήδη-ας τα ρυθμίσουν μεταξύ τους, αφού θα έχουν άφθονο χρόνο να βρούνε τις χρυσές τομές, αντί να τσακώνονται με χρυσές αυγές και με αλληλοκατηγορίες.
 
Τελειώνω. Ρίξτε τους μια ξεγυρισμένη κλωτσιά κάτω από τη ζώνη. Καλύτερα καθάρματα, παρά καθαρισμένοι πριν από τις κάλπες.