• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Πολεμικές φυλές
Πάνος Θεοδωρίδης | 08.05.2017 | 01:06
Να μη τους πιάνει τσιρλιμπιμπίμ τους ήρεμους, τους στοχαστικούς, τους υπεράνω. Διότι οι γενιές που σκάνε μύτη, και ερμηνεύαμε τη γέννησή τους είτε ως φαντασίωση και ανεμογκάστρι είτε πως δύσκολα θα τα καταφέρουν στη  ζωή, επειδή υπήρχε εξωμήτριο, είναι πλέον εδώ και τα εργαλεία στρατολόγησής τους λάμπουν, φανταχτερά και ατσαλένια.
 
Αφήνω την μητριά Ιστορία στα κιτάπια της.Δεν πρόκειται για λεχρίτες, για παυλοκαταραμένους, για λουδίτες, για μαγκουροφόρους, για τραμπούκους, για επίστρατους, για αντισυγκεντρωμένους, για βαλτούς, για οργανωμένους, για μπαόγκια, σκουλίκια, γαύρους, χανουμάκια, γρηές και βάζελους.
 
Μήτε για μπαχαλάκια, εναλλά και συμμορίτες, «αγανακτισμένους» και ρουβίκωνες. Αυτά τα πρόσημα, κι άλλα τόσα, τους τα απονέμουμε όταν μπερδεύουμε την πούτσα με την βούρτσα.
 
Για να μη σας τρελαίνει η φάση που περνάμε, είμαστε στη στρατολόγηση. Εβλεπα φωτογραφίες από την τοξική πεζογέφυρα στο πανθεσσαλικό, προϊόν αρχιτεκτονικής ιδέας χαμένης και χεσμένης από χέρι.
 
Πέρα από το μπούγιο μιας συμπλοκής, σιγα τ΄αυγά, οι ανα δύο μονομάχοι ήταν δύο ειδών. Οι κραδαίνοντες  αγχεμάχως καδρονια και ζώνες και οι κουνγκφού οραματιστές που βύθιζαν το σφιγμένο και συναγμένο χέρι σε καρωτίδες και σπλήνες.
 
Ό,τι πρέπει για να δουνε το υλικό οι στρατολόγοι και στη θέση δύο φλαμπουρων, ενός ασπρόμαυρου κι ενός κιτρινόμαυρου δικέφαλου, να λανσάρουν έναν πορφυρό δικέφαλο, σε μελανήν κάμπο.
 
Διότι,χαιρετίσματα, οι ιδιώτες τα βρίσκουν, αργά η γρήγορα. Όση σάλτσα κι αν πέσει στο λινό πουκάμισο. Και οι στρατολογημένοι θα αισθανθούν φρικτή ορφάνια.
 
Πρώτα θα μακελευτούν μεταξύ τους,κι έχει μπόλικο σαστιρμά να ασκηθούνε.
 
Έχει μπατσαρία και μπατσικά,εκπαιδευμένα να υπακούνε τον επικεφαλής, βράζοντας που δείχνουν φλώρια τελειωμένα, αλλά γνώστες στα φλιτ και στη συλληψη.
 
Έχει εξαρχάκια εξαγριωμένα, τακίμια με μπράτιμους τριών ηπείρων, μανούλες στις μολότοφ και στη χωσιά με δικο τους σύστημα προβολής και επικοινωνίας.
 
Έχει ποινικούς κολακευμένους που βοηθάνε τους αιτούντες και δουλεύουν για τη μάγκα τους με σύστημα κι έχουν εικόνισμα κάποιον στοχαστή Παρασκευόπουλο. Δεν έχω τον χώρο να τους καταγράψω όλους.
 
Αλλά όσο και να αναμετριούνται με τις φυλές που τους εξαγριώνουν, η κάθε κατηγορία διαθέτει ήρωες και επιμελητεία. 
 
Για πολιτισμικό ενδιάθετο, δεν το συζητώ: άκληροι και στέρφοι ποιητές, συμπαθούντες στιλάτες γκόμινες και διανοούμενοι αναβάσταγοι, για να εξιλεωθούν που κρύβονταν σε διορισμούς και ρουσφέτια όταν η χώρα τους χρειάζονταν στα οδοφράγματα («τότε διάβαζαν») παίρνουν το αίμα τους πίσω, ζητώντας το αίμα των άλλων.
 
Η επιμελητεία είναι καλά οργανωμένη και σοφά τοποθετημένη. Είναι οι γονείς και το περιβάλλον αυτών  των ποικιλιών.
 
Σύρθηκαν ταπεινωμένοι ενώ τα παιδούδια τους ατακτούσαν σε παιδικούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, κι άκουγαν συστάσεις απο μονιμάδες του Δημοσίου εξαγριωμένοι στο βάθος.
 
Και έχουν συμπήξει μηχανισμούς βοήθειας για τους μπλέξαντες. Θα μείνουν με το σόι, ώσπου να του χυθούν τα άντερα.
 
Οι ιδιωτικοί στρατοί για την ώρα,αλληλοσπαράσσονται.Μπορεί αυτό να τραβήξει μερικά τέρμινα.
 
Και θά΄ρθει δίσεχτο βράδι και ασβολωμένο, τότε που οι παπατζήδες των πολιτικών χώρων θα βολευτούν, τότε που οι σπαρμένοι χαφιέδες μέσα σε τρομοκράτες, ημιανθρωπιστές, οπαδικούς αστέρες και άλλα αγλαΐσματα, θα πάψουν να πλερώνονται σε είδος, ουσία ή σάρκα ή μπικικίνια και θα την κάνουν γυριστή.
 
Θα ενωθούν όπως στην Αθήνα του 2008 που ήταν χλομή αντανάκλάση μιας στάσης του Νίκα.
 
Και  δύσκολα θα βρούν έναν Κολοκοτρώνη να τους βαστήξει μη και πειράξουν τους μουχτάρηδες, ή έναν Μπακιρτζή να διαβεβαιώνει τους μπαγιάτηδες να μη κάψουνε δοσίλογους, διότι θα υπάρξει κράτος και θα πληρώσουν.
 
Δεν είμαστε κάν στα «προσεχώς» του σινεμά. Ακόμη στα ποπκορν βρισκόμαστε.
 
Διότι δεν έγραψα, μήτε πρόκειται, για την πολιτική  που ασκούν αυτοί που καβάτζωσαν το σύστημα, βασισμένοι στους φόβους των πολιτών.
 
Πάντως, από πλέκτριες για να χαζεύουν λαιμητόμους, γκώσαμε.