• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Η οπλή και η ουρά.
Πάνος Θεοδωρίδης | 26.04.2017 | 20:06
Για να ζωγραφίσεις άλογο ξεκινώντας από την οπλή ή την ουρά, είναι πανδύσκολο και σπάνιο να τα καταφέρεις. Πρέπει να είσαι Μανόλης Κορρές ή Νικόλαος Μουτσόπουλος.
 
Για εμάς, τους υπόλοιπους, δημιουργήθηκαν οι κανόνες του ελευθέρου σχεδίου, η στάθμη και ο κανόνας, τα σημεία φυγής, η χρυσή τομή και τα οπτικά τεχνάσματα και κυρίως ο στερεομετρικός νάρθηκας που περιβάλλει μέρη και ολότητες της φόρμας του αλόγου,ώστε να μη σου βγεί έκτρωμα, παρεκτός και παραβιάζεις την πραγματικότητα, διότι διακατέχεσαι από αρχές που σχολιάζουν, περιγελούν ή καταγγέλουν την φυσική απεικόνιση.
 
Σε κάθε περίπτωση, σχεδιάζοντας κάτι, μπορεί να σκέφτεσαι ότι σε έκοψε πείνα ή θέλεις ύπνο, σύμφωνοι, ότι δεν δένει ο λαιμός με το στέρνο, αλλά δεν στοχάζεσαι επί της χρησιμότητας του ραδικιού στην θρέψη των σαλιγκαριών και τι κρίμα που ο ιππόκαμπος δεν έχει φτερά. Στοιχειώδες.
 
Όταν λοιπόν, ω λειψανάβατε χαρακτήρα και ντροπή της παράταξής σου, σχεδιάζεις αντίμετρα που μαζί με την ένστοργο υπεύθυνη της κοινωνικής πρόνοιας ,τάζετε βρεφονηπιακούς σταθμούς, διορισμούς με δωδεκάμηνες συμβάσεις κι άλλα ευαγή του βασανισμένου σου κοινού,έχοντας μπροστά σου ακροατήρια εν συγχύσει και καμία απάντηση στο ερώτημα όλων «πως άραγε δένει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;» διαπιστώνω πως δεν είσαι ικανός μήτε ένα έντομο, μια μύγα να σχεδιάσεις, δηλαδή ένα κυκλάκι με δυο φτεράκια.
 
Για έναν λόγο: το σχέδιο θέλει να κρατάς μολύβι. Και δεν έχεις μολύβι στο χέρι. Και να έχεις, ξύνεις το αφτί σου.
 
Μας φασώνεις με τρελά βάρη.Υπόσχεσαι ελαφρύνσεις. Αλλά ο πολιτικός πρέπει να ξέρει ότι η οικονομία δίνει με διάφορες μορφές το 1+1=2. 
 
Στο «δύο» καταληγει και το Ο+2, δηλαδή πάρ΄τ΄αβγό και κούρευτο.
 
Επίσης «δύο» εξάγεται κι από το σύστημα Βαρούφ-Κατρουγκάλ και τα συναφή,ήτοι το (παρένθεση)2345 επί τρία εις την εξηκοστήν μείον  7 παραγοντικό(παρένθεση) επι μηδέν ίσον μηδέν συν δύο ίσον δύο.
 
Ακόμη κι αυτοί που σε ακολουθούν, πιστεύουν πως έχεις μεν  ένα μολυβάκι, αλλά θέλει ξύσιμο.
 
Τήρα τι ωραία που θα το καταλάβεις. Χωρις τσινγκολελέτες και πολιτική διαπραγμάτευση και μπαρούφες, περικαλώ.
 
Ο κόσμος δεν μπορεί να κινηθεί από το βάρος τριών σάκων τσιμέντου που τους γκαζίκωσες. Αρχίζουν και σκίζουν το χαράρι με το νύχι, για να ελαφρώσει το βάρος.Αυτό λέγεται μαυρη εργασία και μαύρη οικονομία
 
Αυτοί που έχουν χαμάληδες και ωστόσο το βάρος τους ενοχλεί, σκαρφίζονται τρόπους να φύγουν, να αντικαταστήσουν το τσιμέντο με φελιζόλ. Αυτό λέγεται στάση εμπορίου, και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καλημέρα της αφεντιάς σας.
 
Με τα αντίμετρα που απειλείς, ψάχνεις τους εξοντωμένους που έχουν μείνει πετσί και κόκκαλο και τους ταΐζεις μια κουταλιά ζάχαρη. Για να εμπεδώσουν πως θα μείνουν για πάντα πτωχοί, αλλά όχι και του πεθαμού. 
 
Ενώ όλα σου τα αντίμετρα, έπρεπε να είναι στο να βρούνε δουλειές.Όλα oμως τα αντίμετρα είναι για να έχουν δουλειές αυτοί που δίνουν τη ζάχαρη με το κουταλάκι. Μπας και φτιάξεις κερκίδα, να σε ψηφάνε.
 
Και υπάρχουν μπόλικοι αδρανούντες που πληρώνονται στις υπηρεσίες και δεν ξέρεις τι να τους κάνεις.
 
Αμα λοιπόν θέλεις σώνει και καλά να ταΐζεις τους εξοντωμένους, δώσε στους κολλημένους στις καρέκλες τους ενα κουταλάκι να πορεύονται, κι ας βγάζει φωτοτυπίες ο τμηματάρχης. Οπως το κάνουν ήδη οι τράπεζες.
 
Αυτοί που βγαίνουν οπουδήποτε και σε στηρίζουνε, δεν έχουνε καμια γνώση του τι συμβαίνει γύρω τους. Αλληλοπαινεύεστε αντί να αλληλομουτζώνεστε.
 
Α, και ο Μαδούρο δεν έχει σχέση με τη Μαδουρή, μήτε με τις Μαδάρες και τις Ομαδάρες σας. 
 
Απο ευσυγκίνητους οραματικούς που εργάζονται για να πάει καλά το νέο έτος 1975, τότε, με τους «αγώνες» γκώσαμε. Δώκαμε. Υπάρχετε διότι σας αντιπολιτευονται ωσάν καυσοκαλυβίτες που πρωτοείδαν ασανσέρ και το ξορκίζουν.
 
Συγγνώμη για την ενόχληση τώρα. Συνέχα να σκιτσάρεις άλογο απ΄την ουρά. Δεν πειράζει για το μολύβι. Βάλε φούμο στη μύτη και προχώρα. Πασάς με δύο ουρές θα βγει, αλλά τι σε νοιάζει!
Δείτε επίσης:
82e56d4fa19267470afb18231729e4ab.jpg
2c3bc27d1197c41e28ba481ffce0c54e.jpg