• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Ντίκσον και Κώσιον, Ταμίροφ και Κονσταντίν.
Εγκάρδια αντρέσσα
Πάνος Θεοδωρίδης | 17.04.2017 | 22:06
Aγαπητέ ρίπτη μπότηδων, κυβερνάτε έναν φιλοπαίγμονα λαό, συνήθως ες σμικρόν γενναίον, γανωμένον από ανισότητες και διακρίσεις, που όταν σπανίως ξεσηκώνεται, δεν φτάνουν ναπάλμ για να τον συνετίσουν.
 
Βρίσκεστε στην Εξουσία, επειδή  η νεότητα έλκει και απωθεί.
 
Έλκει δικαίως και απωθεί επειδή κακοπέσατε με την χρησιμοποίηση των  κατά περιόδους «αγωνιστών»  ενώ η χώρα βυθίζεται στην ακεφιά, χωρίς μερακλήδες.
 
 Πλην, οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες, σας χάρισαν ένα δώρο. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης που γεννήθηκε με μια σκέπη που επιστημονικώς καλείται «οροφή του 30%».
 
Οι νέοι μαθαίνουν από τις αστοχίες τους. Και κανένας ψηφοφόρος δεν το παρέβλεψε αυτό. Αλλά περιμένει από την νεότητα ,άλλα, που δεν τα τολμάτε. Να  νεωτερίσετε, να αφήσετε προσώρας τις ιδεολογίες για αργότερα, όταν η χώρα θα σας ξεχάσει και θα έχετε το τράτο να νοσταλγείτε «τους αγώνες».
 
Αυτό που  διαθέτετε με την σέσουλα, είναι ο τακτικισμός, με στόχο την παρέκταση του Σύριζα πέραν της τετραετίας, κι όσο αντέξει.
 
Ενώ, εκτιμώ πως αυτή η τακτική-ραμολί, είναι αβάσιμη και γλυστερή. Η μόνη σας απόφαση, θα μπορούσε να είναι απόλυτα σαφής: «Η θητεία μου θα διαρκέσει  τέσσερα χρόνια. Αυτά ομως είναι δικά μου χρόνια. Στο τέλος της, θα αποχωρήσω από το άθλημα».
 
Ακόμη κι αν λαθεύω, αγαπητέ μίμε της αμεριμνησίας και της πάλης με τους κακιασμένους, ας μείνετε στην «στουκτούρα» της άποψης.  Είναι σαφώς πιο προσεγμένη και ασφαλής η δέση της σκαλωσιάς της, παρά το ανέλπιδο παρκούρ με το οποίο πετάτε από ταράτσα σε ΧΥΤΑ και τούμπαλιν.
 
Γιατί προαναγγελία τετραετούς θητείας ; Για να σας εγκαταλείψουν  οι καιροσκόποι, να μη έχουν νόημα οι κουραστικές και άχρηστες επικοινωνιακές βρούβες, για να κυβερνήσετε χωρις περισπασμούς, παρεκτός τους συνήθεις που χαντάκωσαν γενιές και γενιές προκατόχων σας.
 
Αν δεν έχετε ιδέα απο διακυβέρνηση, θα γλυτώσει σε τέσσερα χρόνια ο τόπος από εσάς και το εσνάφι σας.
 
Αν πετύχετε ,όχι με τον τρόπο που πιστεύετε (θεωρία επισκόπου και καρδία μυλωνά) αλλά με τον τρόπο που ενεργούν οι απεγνωσμένοι (ο sancta siplicitas) θα σας εκλέγουν, και παρακαλετά, ώσπου να μας βαρεθείτε.
 
Μπορεί να ξιππασθείτε, αλλά καθόλου δεν φαιδρύνω τον βίο ασχολούμενος με τις αβανίες και την αβελτηρία σας. Είναι άψητη, και δικαίως, η γενιά σας. Σε δέκα χρόνια θα γελάτε με την σημερινή σας συμπεριφορά. Όπως όλοι μας, για τον δικό μας πήρο. Το τελευταίο που θα πετύχετε ,είναι ο έπαινος των σοφιστών και της αγοράς.Ο οποίος, εάν και εφ΄όσον εκδηλωθεί, θα τον ακούνε τα εγγόνια σας.
 
Δεν πειράζει που μπερδεύετε τη Σκύλλα και την Χαρυβδη με τις Συμπληγάδες. Εδώ, οι μαθητές, επί δεκαετίες, αγνοούν ποιούς πολεμήσαμε το 1940  και ποιά ήταν η κυβέρνηση Κουτσονίκου. Και αρκετοί ομόλογοί σας, τώρα στην ναφθαλίνη  η στον τάφο , ηταν παρομοίως ντουβάρια. Αλλα είχαν γραμματικούς  και συβουλάτορες που ηξεραν πολλά , προσέφεραν γκάμα ενδεχομένων και όχι των αμελέτητών τους τον χαβά με τα  «έσκισες, Μεγάλε».
 
Τελευταίο: οι καλές ιδέες δεν παράγονται από στελέχη και ηλικίες που ζορίζονται για την καρέκλα και τις αρχές τους. Τα συναξάρια και οι λίστες των μυαλοπωλών είναι γεμάτα απ΄αυτούς.
 
Συνειρμούς χρειάζεστε- να παίρνετε την ιδέα από χειρώνακτες, εγωπαθείς, ρεμπεσκέδες και αγίους, ώστε να φορμάρετε τις λύσεις που ποθείτε. Κι αυτό, μόνον η γενιά σας το κατέχει, κι ας μοιάζει τρελό.
 
Επιμένω πως η αντρέσα αυτή είναι γραμμένη μεν με κολασμένο ύφος (αφου ο δρόμος για την κόλαση είναι κυβοστρωμένος με καλές προθέσεις) αλλά την εγκαρδιότητα ελπίζω να την ανιχνεύετε.
 
Εξάλλου δεν σας ψηφίζω, μήτε πρόκειται.Ι Sit on the fence ,ωσάν νόμος που ψηφίστηκε, πλην μένει στα χαρτιά, διότι εκκρεμούν προεδρικά διατάγματα και υπηρεσιακές εγκύκλιοι.
 
Και πάντα θα χρωστάτε μιαν ερμηνευτικήν εγκυκλιο να ξέρουμε κι εμείς τι θεωρείτε αριστερό και πως ορίζεται η έκφραση «μάπα το καρπούζι».