• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Κρίση, μας πιάνει κρίση...
Πάνος Θεοδωρίδης | 05.04.2017 | 22:14
1
Μεγαλύτερη αποχή, κονιορτοποίηση των σταλεγάκηδων και των μικρών κομμάτων, το σημείο αφής της φλόγας της Νέας Δημοκρατίας, δύσκολα θα «καταυγάσει»( τι λέω...) το εκλογικό τοπίο χωρίς κι άλλα φωτανάμματα τριγύρω, πρόγραμμα  του τι μέλλει γενέσθει πουθενά στον ορίζοντα (ακόμη και οι εξαγγελίες του Κυριάκου θέλουν επικαιροποίηση).
 
2
Μένει η σπέκουλα πόσες μονάδες θα κατέβει ο Σύριζα. Δεν νομίζω πως έχουν γίνει μονοψήφιες, κι αυτό οφείλεται στην τακτική των  δεξιά του κομμάτων. Ο κόουτς βλέπει πως ο πυγμάχος με το κόκκινο παντελονάκι αιμορραγεί με σκισμένο το δεξί του φρύδι και ο δικός του με το μπλέ βρακί συνεχίζει να τονε βαράει στο στομάχι και κρατάει ένα κροσέ κατακεφαλής, μη και του πάθει τίποτε ο συνάδελφος.
 
3
Την κατάσταση επιβαρύνει  ο χώρος των ΜΜΕ που πρόσκεινται στη δεξιά και στο κέντρο. Οι πολιτικες εκπομπές σπανίζουν και μη μου βάλετε παράδειγμα τον ιδεοληπτικόν βατταρισμό του Μπογδάνου στον Σκάη.Άσε που πολλές εφημερίδες «του χώρου» ασχολούνται με συντάξεις και όρια και εφοριακά, θαρρείς και κάποιος θα ψηφίσει με βάση την σκιαμαχική αγωνία του Γιώργου Αυτιά.
 
4
Οι πρόσφατες καταγγελίες για τηλεφωνικές συνακροάσεις δεν χρειάζονται μοιρολογίστρες και μουεζίνη. Πέρα από  τα ιθαγενή κέντρα αναμόρφωσης της εκλογικής πελατείας, ένα σωρό κράτη ενδιαφέρονται να μάθουν τα κυβερνητικά σχήματα που ίσως προκύψουν, ώστε να ανιχνεύσουν και να προσεγγίσουν τους γουαναμπή Τσιριμώκους.
 
5
Ονόματα υποψηφίων ηγετών και πρωθυπουργών, εάν τύχει κάποιο φούιτ στον Κυριάκο κυκλοφορούν με την μανία που δείχνουν οι έρμοι του Survivor στις εύνοιες προς αυτούς που δείχνουν ευάλωτοι στην μη ομαδική φάση.
 
6
Και ανάμεσα σε αυτά, μερικοί βουλευτές του Σύριζα ζητούν ελεύθερο κάμπινγκ στη χώρα, και υποθέτω πως αν τους γίνει το χατίρι, θα επιβληθεί, τώρα που δοκιμάστηκε, να υπάρχει τουλάχιστον μια ντουλάπα σε κάθε παραλία. Για την ρύπανση. Στο τέλος, τα ντουρνουβάκια φεύγοντας, θα την κάψουν σε τελετουργική πυρά αποχαιρετισμού. Θα έχουν απομακρυνθεί και τα κουνούπια για την επομενη παρτίδα.
 
7
Τους βαθιά χωμένους στις κομματικές δέλτους, δεν τους βλέπω μήτε να σχολιάζουν στο διαδίκτυο. Κυκλοφορούν μόνον αυτοί που αναζητούν μια θέση στα ψηφοδέλτια, χωρίς προστάτη και μόνον στο τουίτερ περνάνε άκεφα σήματα Μορς.
 
8
Το παγόβουνο μπροστά, κανείς δεν το βλέπει. Η πιο συνηθισμένη αντίδραση, αν κάποιος ξεστραβωθεί, είναι «μα δεν έχει παγόβουνα η Μεσόγειος». Την όποια αντιπολίτευση, την διατηρεί η κυβέρνηση που εμφανίζει στα πάνελα θυμωμένους φωνακλάδες, η υπομονετικούς απόμαχους.
 
9
Συγγνώμη τώρα, προέχει η τιμή του αρνιού και να μαζέψουν οι φιλάνθρωποι μπόλικες σακκούλες σουπερμάρκετ από το πόπολο. Έχει κάτι λεφτάκια από το ΕΣΠΑ να ξοδιαστούν ώς τον Σεπτέμβριο, ώστε να φτάσουμε στην αγκαλιά του Σουλτς που είναι (αλλά δεν το ξέρετε) φοβερά υπέρ ημών ο άθρωπας.
 
10
Και παντού οι μεσόκοποι και οι ηλικιωμένοι δεν λένε να αφήσουν χώρο στους εικοσάρησδες και τριαντάρηδες, λησμονώντας πόσες φορές τους προτίμησαν σε δουλειές στα δικά τους νιάτα.
 
 
Δείτε επίσης:
17dc574e7d35a25243607667718f389e.jpg
7a1a44d7fc10db608cea76172942a56f.jpg