• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Χαζεύοντας τον "Ιπτάμενο Ολλανδό"
Πάνος Θεοδωρίδης | 16.03.2017 | 00:08
Ναζί ο ένας, φασίστας ο άλλος, ο Ερτογάν γκάζωσε και ευεργετεί ό,τι αυταρχικό και ζόρικο ξενυχτάει στην Ευρώπη.
 
Και βέβαια δεν είναι τα φασίζοντα κόμματα, για την ώρα, το κύριο πρόβλημα.Είναι στην απύθμενης βλακείας υπερβολική χρήση του όρου «φασίστας».
 
Οι Τούρκοι «χάρισαν» στους Ολλανδούς μια υποχρέωση: να  τσακιστούν να ψηφίσουν.
 
Θα ακολουθήσουν φορτηγά ολόκληρα συντηρητικών  ψηφοδελτίων. Στην Ευρώπη των λαών και των λαρυγγισμών και των οικονομικών λιτών πολιτικών.
 
Πριν καν ανοίξουν οι Ολλανδικες κάλπες, η επιμονή μιας κυβέρνησης πολύ κοντά στα οράματα ενός χαλιφάτου, άρχισε να συντηρεί μια επιχειρηματολογία περί ναζί και φασισμού των Ευρωπαίων ηγετών.
 
Η Λεπέν γίνεται όλο και περισσότερο ένας κοινοβουλευτικός εφιάλτης. Στο βάθος του τούνελ, οι Γερμανικές εκλογές.
 
Κανονικά, οι χώρες –μαριονέτες σαν τη δική μας, μαζεύουν το χαρτί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παύουν να παίζουν τις τολμηρές και τις υπεράνω, ούτως ή άλλως, τα παζάρια αυτά δεν είναι ουσιαστικά, οι δανειστές μας επιδιώκουν να κλείσουν τσάτρα πάτρα την ελληνική υπόθεση, όλοι ,μα όλοι ,ξέρουν πως η Ελλάδα δεν θα υλοποιήσει κάτι ζωντανό και απτό απ΄αυτά που πρεσβεύει, η πολιτικη σκυτάλη κάπου έφυγε απο τα χέρια των αθλητών και κανένας δεν ξέρει που στον διάολο έχει εξαφανιστεί.
 
Αλλά το τουρκικό κατηγορητήριο ενάντια στην Ευρώπη, μοιάζει ανατριχιαστικά με το κατηγορητήριο του λεγόμενου «αντιμνημονιακού τόξου» πριν κυβερνήσει ο Σύριζα.
 
«Γέμισε η Ελλάδα γερμανοτσολιάδες, πράκτορες των Γερμανών, λάτρεις της λιτότητας, ενώ η ζωή είναι αλλού».
 
Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια μυστήρια σύμπλευση.Οφείλεται στο ότι κυβερνήσεις και «ηγέτες» που βλέπουν να ραγίζει το κύρος και η αντοχή τους, αντιδρούν διαπράττοντας συνεχείς,άκαιρες και τελείως ηλίθιες μαλακίες.
 
Υγιαίνετε και βάλτε μυαλό. Οι εκλογές, όταν είναι «κρίσιμες», οδηγούν στην Κόλαση.
 
΄Οσο χοντραίνει το παιχνίδι, το παραμυθάκι μιας πολύτιμης Ελλάδας που πρόσφερε πολλά στον πολιτισμό και είναι γεωστρατηγικώς ένα τζιτζί, δεν πολυφοριέται.
 
Τσακώνονται οι Τούρκοι με τους Ολλανδούς, πάλι το προσφυγικο απειλείται να επιπέσει στην χώρα μας.
 
Αν αυτό είναι αποτέλεσμα της γεωγραφικής μας θέσης, τότε γιατί φερόμαστε ωσάν να κατοικούμε την νήσο των Αζορών και τη Λαπούτα;
 
Δείτε ένα διδακτικο γράφημα που αφορά την Ολλανδία. Δεν παίζει ρόλο τι ιστορεί. Το 2013 είχε έντονο δικομματισμό και πέρασε μια ισοπεδωτική ψιλοχαλάρωση πριν αρχίσει να επιστρέφει στα ίδια.

Οppinion polling στην Ολλανδία, κάθε πρωτοχρονιά, από το 2013.
 
Είναι εποχές, μέρες και περίοδοι που δεν παίζεις τον ηγέτη και τον οραματικό. Μαζεύεις τα κομμάτια σου και ταΐζεις τον κόσμο σου που είναι καταχρεωμένος και αποθαρρημένος.
 
Μόνον αυτό μπορείς να κάνεις και να το κάνεις άσχημα και με φρικτά κενά .Αλλά εσύ, άλλα φρονείς. Τα μυαλά στα κάγκελα. Αμυντικές δαπάνες, συμβάσεις ολίγων μηνών, για να μείνεις στο 16 κι όχι στο 6%.
 
Οχι, δεν βάφονται έτσι τ΄αυγά.