• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Death car & dead flowers
Πάνος Θεοδωρίδης | 06.02.2017 | 00:10
«Σάλτα και στολίσου» είναι το νέο σλόγκαν για να καρναβαλιστείς ευπρεπώς, τσικνοπέμπτες που έρχονται. Η ευρηματική αυτή συνθηματολόγηση, που έχει μακρινή επίδραση από το λαμπρό εκείνο «γερά παιδιά από κούνια», που ήταν εξέλιξη του αρχαίου «τρελά παιδιά από κούνια».
 
Τώρα ξέρεις ότι το «σάλτα και γαμήσου», που ολοκλήρωνε τις έντονες συζητήσεις ατόμων με διαφορετικές απόψεις, θα υπάρξει παραλλαγμένο και αθωωμένο και στην εποχή της φτώχειας και της κορεκτίλας.
 
«Δεν είχε κόψει 16 αποδείξεις στο μπαράκι του!», θρηνεί ο ασκών το καθήκον της παιηρολιάς υπέρ των οικονομοτεχνικών συμφερόντων των εμίνηδων που έχουν αναλάβει να μας φέρουν σε θεογνωσία.
 
Όχι «σάλτα και στολίσου». Μοιάζει ευρηματικό, αλλά είναι μια μαλακία και μισή.
 
«Σάλτσα στο πουλί σου» προτιμητέο, να μη κάνεις και έξοδα.
 
«Βάλτα κι απολύσου» είναι σύσταση ενδυματολογικού κώδικα όταν σε διώξουν από τη δουλειά.
 
«Τρέχα Μογκαντίσου» είναι μια φιλική σύσταση αν δεν γίνεται να ξενητευτείς σε Ευρώπες, που μοιάζει χλομό («θεμα το γονιό σου» κλαίει ο Πειναλέων).
 
«Βάλε τη στολή σου», παραπέμπει σε ένταξη στη φυλή των Φυλάκων.
 
Εκτός κι αν είστε ποιητής ή ποιήτρια άλλης γενιάς και προτιμάτε τις ταχυρίμες: τότε, το «Βάλτα και Γιάλτα» εκφράζει ένα πνεύμα συναλλαγής, ταιριαστό στο στυλάκι σας.
 
Αυτό είναι το πλαίσιο της αγοράς και οι συντεταγμένες του λεγόμενου «λαϊκού ενδιαθέτου». Ολοι με κάτι κατεβασμένες μουράκλες στα πέριξ και μόνον στα πάνελα του Αυτιά, να χασκογελάει ο πρωτοφορατζής Αλεξιάδης.
 
Και  ο υπουργός –φιλόσοφος, αγαθής φήμης άτομο και πολυκαθηγητής πολλών ιδρυμάτων, σκέφτηκε, στην μπαχαλεμένη μας Παιδεία, να ανησυχήσει που γαμιένται τα παιδιά στις  εκδρομές και έχομε εγκυμοσύνες, ενω παράλληλα ενδιαφερόμαστε για τα έμφυλα και τα διέμφυλα, επειδή η Αβρούπα παραμένει θεά των θεσμών και των λογισμών, κι ας ετοιμάζεται να  κυβερνηθεί από νομίμως εκλεγμένους ακρογαμίκουλες του Ορθού Δρόμου.
 
Το κράτος είναι εχθρός μου.
 
Κατσικώθηκαν οι τρισχειρότεροι, οι δήθεν Σαβοναρόλες, οι έκθετοι, οι κρυφοκαυλιάρηδες που επαιτούν από τες φιλενάδες των να ντυνονται γκουβερνάντες για να τους σηκωθεί, κι απέναντι ετοιμάζονται οι νέοι εκ παλαιών ανανεωτές, που θα τους ψηφίσετε για να πλάσουν τα δικά τους περισσεύματα ,προτείνοντας μειώσεις φόρων που δεν θα τους αφήσουν να κάνουν.
 
Ποιος είναι ο πονηράντζας που ευνοεί τις αντιδράσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, των μισθωτών και των όποιων παρισταίνουν ότι εργάζονται κατα κατηγορίες και συνδικαλιστικά φέουδα;
 
Πότε θα μηνυσουμε τους επι επταετία χαμερπείς με κάτι αγωγές που θα υπογράφουν τρία και τέσσερα εκατομμύρια πολιτών;
 
Πόσο περισσότερο χάος πρέπει να φωλιάσει στις καρδιές μας, μήπως και σταθεροποιήσουμε δήθεν εν ανοχή την κατάσταση;
 
Δεν πιστεύω λέξη τους πλέον.
 
Ποθώ να ξενητευτώ.
 
Με κυβερνούν ταμαχιάρηδες εκτός νόμου.
 
Αντί να επιστρέφουν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, βάζουν την Φωτίου να παίξει την Σαρακίνα και την Διοτίμα.
 
Εχουν τακιμιάσει , Δήμοι και «κοινωνικά προγράμματα» και ΕΣΠΑ και εργολάβοι των Μεταναστευτικών Ροών.
 
Αυτοί σκέφτονται να ξεσκάσουν με ολίγο τσιτσί με σερπαντίνες και κομφετί.
 
Σάλτα και γαμήσου λοιπόν, ευχή-κατάρα για τον καθένα μας.
 
Κατάδεσμος εναντίον αυτών που κρατώντας μια γλυστερή σανίδα μετά το ναυάγιο, νομίζουν πως γλύτωσαν το θάνατο από πνιγμό.
 
 
Δείτε επίσης:
46142324c002f4c5439de8c3533ec037.jpg