• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Σώστε τον Δαρείο!
Πάνος Θεοδωρίδης | 28.12.2016 | 02:18
8 Δεκεμβρίου, το αργοδίαιτο, καφενέ-μαχαλά κουμούνιο τω γερόντων και ενού σαραντάρη που νομίζει πως είναι χλοάζων ελπιδοφόρος, έρριξε την ιδέα ο πρωθυπουργός να αποδείξει ότι κερδίζει δίκαια την ισχύ του και βγαίνει και λέει αυτά που είπε για 13η σύνταξη και χωρις ΦΠΑ οι νήσοι, αυτές που κατάφερε να ξεχωρίσει στον χάρτη, διότι μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μεν αλλά οι αρχαίοι δεν βγάζουν κιχ για την νησιωτική γεωγραφία.
 
Θα ήταν εξοργιστικό να άφηναν τον Τσακαλώτο στα σκοτάδια, οπότε δεν πιστεύω πως δεν ήξερε ότι του γαμούν την ελληνοευρωπαϊκή συναυλία ,επειδή η Πάολα ήθελε να λάβει μέρος και να απαθανατιστεί στην ταμπέλα.
 
Δεν αισθάνομαι άνετα που το αναφέρω, αλλά υπάρχει παράδοση δήθεν μαρξιστών Άγγλων πανεπιστημιακών, απ΄όπου προήλθαν αρκετούτσικοι σοβιετικοί κατάσκοποι. Αλλά καθώς σοβιέτ δεν υφίστανται εδώ και ένα τέταρτο αιώνος, οι θαυμαστές του ψυχρού πολέμου, τείνουν να δουλεύουν σε όποιον κρυπτοπερονιστή ελαφρόμυαλο που το άνω μέρος του προσώπου του διαφέρει από το κάτω.
 
Γι αυτό και στο απίθανο ενδεχόμενο να εξετάστηκε στην ειδική εκείνη Σύσκεψη των Ανοήτων Ιδεών η περίπτωση να μουλαρώσει η Αβρούπα, νομίζω πως ο ίδιος ο Ελλην αρχιδιαπραγματευτής, θα υπερθεμάτισε με την γενναία ρετσέτα: πρωθυπουργέ Δαρείε, άν η λαμπρή σας ιδέα ακυρωθεί εν τοις πράγμασιν, εώ θα αναλάβω την ευθύνη και θα τους τουμπάρω τους αγκαγκάου στα Ευρωγκρούπ.
 
Κι έτσι έγινε η αναγγελία και καταπώς επιθυμούσε το κουμούνιο των γερόντων, αμη και ο χλοάζων και νεάζων μακκιαβελιστής (που δεν βγάζει κιχ όταν του θυμίζουν ευγενικά πως πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψει τις εκατομμύρες από εκείνο το γκούλαγκ ενός «διαγωνισμού») όλα αρχικώς ακολούθησαν τον αυτόματο πιλότο.
 
Το έθνος καταχάρηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση χάθηκε στις χαζομάρες και στις αμηχανίες. Για τους αλλουνούς δε μιλάμε ,διότι ελπίδες να βγούνε στον αφρό των επομένων εκλογών, έχουν, εκτός το ΚΚΕ, οι χρυσαυγίτες και οι Φωφικοί. 
 
Οι Έλληνες ,απορροφημένοι στην μετάλλαξη του Σύριζα, από διάφανη ψείρα κολλημένη σε μισόκιλο σαργό, σε μαύρη μάμπα, δεν πρόσεξαν ότι φεύγοντας ο Σαμαράς, άφησε την Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση Πολιτικής Άνοιξης και ερχόμενος ο Μητσοτάκης άρχισε να χτίζει κόμμα Νεοφιλελευθέρων όπως του πατέρα του του 1977.
 
Και οι Καραμανλικοί χωνεύουν το χταπόδι χωρις κρασί, περιμένοντας να ωριμάσει πολιτικώς ο υιός του Αχιλλέως, Νεοπτόλεμος.
 
Μόνον αρχηγοί του βεληνεκούς του Μεϊμαράκη θα μπορούσαν μια επικείμενη νίκη να την μετατρέψουν σε ντέρμπι.
 
Ειδικά,μετά το δημοψήφισμα, που άρχισαν τις συνεννοήσεις με τους αντιπάλους, κατάφεραν να ακυρώσουν την αίσθηση της δημοσκοπικής υπεροχής και να τα κάνουν μούτσατσα.
 
Μη διαθέτοντας Μεγαλέξανδρο, ήταν αδύνατον να προποιηθούν ότι παίζουν τη μάχη της Ισσού, όπου οι Αθάνατοι του Δαρείου ,επεφταν πάνω στις σάρισες των Μακεδόνων για να γλυτώσει ο Πατισάχ τους.
 
Θα μπορούσαν να τοξεύουν ως Σκύθες ,εκ του μακρόθεν τους Περσιάνους, ως έπραξαν οι πρόγονοί τους στα χρόνια Δαρείου του Υστάσπους.
 
Διότι ανεφύησαν πολλοί πολιτευτές, διψασμένοι για θώκους και καρέκλες, που το έρριξαν σε κάτι που δεν υπάρχει: νόμιζαν πως πλάκωσαν απέναντί τους μπολσεβίκοι, από τους οποίους δεν κινδύνεψαν ποτέ. Ήταν όλοι πεθαμένοι από τον καιρό της Λάικα.
 
Κι έτσι ,η Νέα Δημοκρατία άρχισε να παλινωδεί και να ταράζεται , υπακούοντας στο ερώτημα «μα τόσο άκαρδοι ήσεσθεν, δούλοι του Σώυμπλε;» Αλλά, τόσους μήνες στα πράματα, οι Συριζαίοι δεν σκέφτηκαν να βάλουν κανέναν Ευρωπαϊστή να κρατάει τα μπόσικα.
 
Η μόνη δύναμη της Ευρώπης είναι το πείσμα και το μουλάρωμα, να τους φτύνουν και να παίρνουν ομπρέλα. Γι αυτό και απο το 2010 δεν έχουν αλλαξει μήτε κεραία στο τι Ελλάδα θέλουν και με ποσα λεφτά στην τσέπα.
 
Αυτά, ο Σύριζας έπρεπε να τα σκεφτεί τότενες, επι Παπαδήμου και των αλλωνών, αντί να λέει «δεμπληρώνω» και «όλα θα τα σκίσω».
 
Κι έτσι έβαλαν την Ιφιγένεια Τσακαλώτος, να γράψει και να υπογράψει εκείνο το χατζηαβάτικο δελτάριο, ώστε  ο Μεγάλος Σάχης του να αφήσει το άρμα, και να ανέβει σε άτι και να διαφύγει.
 
27 του μηνός, πάνω στα τριήμερα του Ζώρζ Μάικλ, η επιστολή κυκλοφόρησε. Η κυβέρνηση δεν έπαθε κανένα κάζο. Μήτε θα παθαίνει κάτι με παρόμοια κουνήματα.
 
Ο Γκρουσί χάθηκε στη λασπουριά της Φλανδρας και έχασε τον Μπλύχερ. Όσα βρισίδια και να ξαμολυσει ο Καμπρόν, δεν βάφονται έτσι τα αυγά. Αλλά δεν βλέπω κανέναν να ανησυχεί, οπότε τι χαλεύω με άτομα που αποκλείεται να ψηφίσω;
Δείτε επίσης:
e3d39f12e34001d5d6306d2256e29204.jpg
3214e8ebe8dc83f8b77a14f84a56cff0.jpg