• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Με τα μυαλά στα κάγκελα...
Πάνος Θεοδωρίδης | 23.12.2016 | 00:41
Όλη μέρα στέκομουν εμβρόντητος παρακολουθώντας κάτι τύπους να την καταβρίσκουν, άλλοτε  ως καζανόβιοι, άλλοτε ως ηθοποιοί του «τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», άλλοτε ως αρνητές των αιτιάσεων ενός δημάρχου που του έπεσαν πολλά τρία τρόλεϊ μονοκοπανιά, επειδή «ο δήμαρχος θέλει να πολιτευτεί» κι άλλοτε σταυρώνοντας αερόπλανα.
 
Και κατέληξα στο γνωμικό «κάνουν ό,τι θέλουν, επειδή τους παίρνει».
 
Ο παγανός Ράγκναρ Λόθμπροκ, στο πεφιλημένο μου σήριαλ, αποτυγχάνοντας να διαγουμίσει το Παρίσι, ετοιμοθάνατος, δηλώνει πως επιθυμεί χριστιανική ταφή μέσα στην πόλη, και οι Βίκινγκς του θα φύγουν.
 
Οι Γάλλοι βάζουν το φέρετρό του στην καθεδρική ,κι εκείνος πετάγεται ένοπλος από την κάσα ,κρατάει όμηρο την βασιλοπούλα και ανοίγει τις πύλες ,οπότε οι μοβόροι του τραβάν μια λεηλασία κομιλφό στην πρωτεύουσα των Φράγκων και την κάνουν για την παγωμένη τους χώρα.
 
Υπάρχει επομένως πιό σωστό γνωμικό:
 
Βρίσκουν και κάνουν! (οι σεναριογράφοι)
 
Βλέπουμε μια υπερπαραγωγή του στύλ «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά» στα χνάρια του Οδυσσέα Κωστελέτου, αλλά σε πολιτική βερσιόν.
 
Οι Συριζαίοι εφευρίσκουν μια Αφήγηση εξωπραγματική, αλλά πειστική και την υπηρετούν με αυταπάρνηση.
 
Έτσι ο Σόιμπλε, αλλοιώς οι εχθροί του Γένους, ο Οβελίξ κλαίει έξω από το βαρέλι με το μαγικό φίλτρο, επειδή ο πρωθυπουργός είχε βουτήξει από παιδί στην μαρμίτα.
 
Όλοι μαζί παίζουν ψιλό γαζί τους νεοδημοκράτες, τους ποταμίσιους, τον Λεβέντη και τα παιδιά της Φώφης, αφού έκλεισαν το μάτι στην Χρυσή Αυγή και στους λυτρωτές που βγάζουν τα τρόλεϊ από τη μιζέρια τους, εκτελώντας τα.
 
Οι μοιραίοι και άβουλοι «της αντιπολίτευσης» ακούνε νταούλια να βροντάνε πανελληνίως και νομίζουν πως έχουν τον έλεγχο.
 
Υπερέχουν στις δημοσκοπήσεις διότι.
 
Στο τέλος του 2014, ο Σύριζα, ,στηριγμένος στις τότε δημοσκοπήσεις, έκανε ολόκληρο παιχνίδι με τους κυβερνητικούς, τρομοκρατώντας τους ,πράγμα που οι «θεσμικώς αντιπολιτευόμενοι» δεν καταδέχονται να πράξουν και επιχειρηματολογούν τελείως, μα τελείως λάθος.
 
Στα υπόγεια της Ενημέρωσης, ένας Υπουργός, βλέπει το καντράν να σαλεύει και περιμένει: μόλις το 15 ή το 20% των προβλέψεων για τον Σύριζα τσιμπήσει τρία ποντάκια, με την φιλάνθρωπη απάτη των 617 εκατομμυρίων, ξέρει τη δουλειά: θα μοιράσει, τάχα ως περίσσευμα και τα άλλα, φασματικά και πλασματικά πλεονάσματα και θα προκηρύξει εκλογές.
 
Αν θα παίρνει 3% σε κάθε εξακοσάρα, θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 30% ξοδιάζοντας τα πάντα.
 
Η αντιπολίτευση ξέρει τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν θα το κάνει.
 
Να κατέβει ενωμένη, και χωρις κανένας από τους βογιάρους της να μη κατέβει ως αρχηγός.
 
Δεν θα το κάνει, διότι δεν έχει τα κότσια, δεν έχει τα στάμινα, δεν έχει τη διάθεση.
 
Μπορεί και να πάρει κάποιος τους τις εκλογές τσίμα τσίμα και να μη βρίσκει εταίρο σαν τον Καμμένο, λεβέντη και καραμπουζουκλή.
 
Και οι άλλες εκλογές προγραμματίστηκαν για ψευδοαπλή ψευδοαναλογική, όπως πολλάκις εξηγήσαμε.
 
Έως τότε, όσοι αντέχετε, πάρτε κι άλλο ποπκορν στο διάλειμμα και χαζέψτε το έργο.