• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Χορστ βέσελ,λέμε.
Τρυφερή θα είναι η νύχτα της Ευρώπης
Πάνος Θεοδωρίδης | 13.11.2016 | 01:20
Ναι, ο κόσμος είναι δύσκολος, η Τέχνη μακρά και ο καιρός οξύς. Προλαβαίνουμε στο άχλα άχλα μερικούς μαραθωνίους ακόμη, θα έλεγα και μερικούς ηθοποιούς στις ουρίτσες των «ενημερωτικών εκπομπών» μα χάνουν τα λόγια τους από την αφαγία, προσπαθώντας να λανσάρουν εκ των ενόντων παραγωγές που θα τες δούνε εκατό φιλάρχαιοι και νοσταλγοί.
 
Έπειτα, θα έρθει, γλυκίβραστος ο Ρούφουλας.
 
Διότι δεν έχετε καταλάβει τι εστί φτηνό δολάριο.
 
Πως το είπατε; Ο πλανήτης εν κινδύνω και ολοτρόγυρα το άγχος που θα ανέβει η θερμοκρασία σταις θάλασσαις;  «Ματαρόα» πάντως δεν πρόκειται να αποπλεύσει πλέον. Η Λεπενιώ θα κόπσει τις σχετικές δαπάνες.
 
Δεν είναι πλεον κατοικήσιμος ο τόπος από ανέλπιδους.Κυβερνήσεις «δικώνε μας» που δημιουργούνται στο περιθώριο της κρατικής μηχανής, με μπαηπάς, ξεχάστε τες. Και τίποτε να μη πράξει ο Τραμπ από τα «οράματά» του, το μήνυμα ελήφθη. Ο κόσμος θα στρατοκαυλωθεί στο πιτς φυτίλι.
 
Διότι δεν έχετε καταλάβει τι εστί φτηνό δολάριο.
 
Το ξαναγράφω, μήπως και το παραβλέψατε: κάθε αρνί, απ΄το πόδι του κρέμεται. Μικρής σημασίας γνωμικό, αφού εκφέροντας τη λέξη αρνί, το σκεφτόμαστε στη σούβλα ή στο φούρνο με πατάτες. Αντε να τσακωνόμαστε ποιος θα υπεξαιρέσει τα νεφράκια και τα μπομπολιστά αμελέτητα.
 
Διότι δεν έχετε καταλάβει τι εστί φτηνό δολάριο.
 
Ξέρω πως βαριέστε τα ιστορικά παραδείγματα, αλλά βρισκόμαστε στο σημείο του μεσοπολέμου, όπου μπούφλιαρε η ιδέα ενός Λαϊκού Μετώπου, και στο μέτωπο του Λεόν Μπλούμ, αναφαίνεται, σαν απο δερματοστιξία, η εικών του Κουβέλη και άλλων μεσαζόντων της «συνεργασίας στη βάση μιας κοινής πλατφόρμας».
 
’Ερχονται οι στολές, αναρίθμητοι Ντεγκρέλ, Κουίσλιγκ και Χίμλερ από απίθανες χώρες.
 
Στις γειτονιές ,θα βάζουν τάξη οι σοβαροπρόσωποι νεολαίοι της φαιάς θύμησης, ξαντερώνοντας όποιον μετανάστη ή νεομπαχαλάκη ανταμώσουν στα πεζοδρόμια.
 
Διότι δεν έχετε καταλάβει τι εστί φτηνό δολάριο.
 
Απ΄ολα τα γραώδη και χαμαίζηλα που κατά καιρούς έχω εκτοξεύσει, μια σύσταση και μια προφητεία κρατήστε: να κάνουμε νόμισμά μας το δολάριο διότι η καλύτερη αντιπρόταση από τους δανειστές μας, θα είναι αποκρουστική: για κάθε ευρώ που χρωστάνε οι Έλληνες στην κυβέρνησή τους, και αυτή καταφέρει να το μαζεύει, εμείς θα αφαιρούμε ένα ευρώ απο το εξωτερικο σας χρέος.
 
Αν έχετε άγνωστες λέξεις, ου φροντίς: θα σας τα εξηγάει ο υφυπουργός Παιδείας που εσχάτως αποκτήσαμε.
 
Δεν πολιτικολογώ: ιχθυολογώ.
 
Διότι κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν διενέξεις περι διαγραμμάτου και ολίγων περί ψυχής, αλλά η κατάταξη κάθε κράτους  υπό την σημαία ενός ιχθύος. Έτζι θα τρέφονται πλέον οι λαοί.
 
Η σημαία του Γάδου (cod) θα συντελεί στην δημιουργία fish & chips, σε υδράλατα ιχθυηρά και σε μπακαλιαράκια στα Λαδάδικα. Σε γεύση ζωικής λαχανίδας, αλλά δε γαμείς- τρώγεται.
 
Η σημαία του Σκόμβρου( mackerel), ό,τι πρέπει για Μακελάρηδες, αλλά στην τελική ,υπό ευρεία έννοια θα περισσεύει κανας κολιός για τους πτωχοί, ενώ οι πελούσιοι θα τρώγουνε τον γάρο.
 
Εγώ, φυσικά, θα υποταχθώ στο φλάμπουρο της Ρέγγας (herring) που την νοστιμεύομαι καπνιστή ή ωμή όπως την καταπίνουν στους πεζοδρόμους του καλβινικού βορέως.
 
Όλα αυτά τα πσάρια έχουν ω-3 και πολύ κάλιο.Ένα απο τα τρία είναι βέβαια τίγκα στο νάτριο, αλλά δε χρειάζεται να το ξέρετε, επειδή η κρίση σας θα θολωσει.
 
Διότι δεν έχετε καταλάβει τι εστί φτηνό δολάριο.