• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Στην Γραμβούσα, αδελφές μου , στην Γραμβούσα!
Πάνος Θεοδωρίδης | 01.11.2016 | 02:38
Την τρίλιζα την βαριέμαι, το τάβλι επίσης, στο civilization αποκτώ πυρηνικά από τον 14ο αιώνα χωρίς κλέψιμο, επομένως τους νικάω όλους, ακόμη και στο στάδιο deity, πως μπορεί να περάσει τον καιρό του ένας λιπώδης διανοούμενος με χαβλιόδοντες, ώσπου ο Έλλην πολιτικός βίος να επιστρέψει στην ομαλότητα, ήτοι στο εναγώνιο ξεκατίνιασμα και να μη ασχολείται με συσκέψεις προέδρων;
 
Ασχολήθηκα με την επιστροφή στη δραχμή και άλλες ματαιότητες. Ξαναδιάβασα τα υπερ και τα κατά.
 
Φαίνεται πως τα εθνικά νομίσματα έχουν πέραση είτε εάν είσαι Ελβετία, είτε εάν κουτσά στραβά, στην παγκόσμιο λαϊκή αγορά υπηρεσιών, τροφίμων και μαφφιών, έχεις βρε αδελφέ, στον πάγκο σου κάτι για πούλημα, αλλέως φεύγε μακριά από τέτοια τερτίπια.
 
Διότι η παγκόσμιος και εθνική οικονομία, εάν είσαι οραματικός τσίπης, σου ρουφάει τις όποιες ισοτιμίες και γρήγορα αποκτάς ένα ευρώ, πλερώνοντας ένα πετσετάκι πεντοχίλιαρο του χθές.
 
Η άλλη ομάδα επιχειρημάτων υπέρ της δραχμής, σχετίζεται με κάτι οραματικό και φουμαρώδες, αχρονολόγητο και ανεκτίμητο( κυριολεκτικά): είναι η εθνική υπερηφάνεια, η δόξα της ιδιοπροσωπείας και άλλαι ιστορίαι, το να πορευόμαστε σύμφωνα με το έχει μας.
 
Δεν το σχολιάζω.
 
Ένα τρίτο, συμπληρωματικό προσωρινό συμπέρασμα είναι πως οι δανειστές μας ,απαιτούν με ένταση να είναι οι αποκλειστικοί διαχειριστές του όποιου εθνικού μας πλούτου.
 
Δεν επιθυμούν να ξοφλάμε τον Χρέο μας πουλώντας σε αντιευρωπαίους ακόμη και παραμάνες, δεν θέλουν να φυτεύουμε ουσίες πτουκακά, διότι η Αουρόπα έχει Αρχές ή τουλάχιστον ,τις επινοεί για χάρη μας.
 
Κι έτσι, ο κόφτης, η εμβάθυνση σε περιβάλλον μπατιρημένων όντων, η ανάπτυξις των ολίγων σε βάρος όλων των άλλων, να θεωρείται μονόδρομος.
 
Ο Σύριζας, από την άλλη, αφού έπαιξε μερικά φεγγάρια με τον Βαρούφ τον δαιμόνιο και την κατάληψη του νομισματοκοπείου,κατέληξε να κλέβει στο ζύγι, και δεν μειώνει τα γενικά έξοδα, διότι οι δανειστές έχουν βρει λιμάνι ασφαλές την απομείωση της κατανάλωσης και άλλων, ανήθικων ηθών και εθίμων.
 
Όσο για την πολιτική διαχείριση της Κρίσης, το μουσκεύει το λινάρι, το γαμεί το ηθικό πλεονέκτημα, προσδοκά ανάστασιν της Ευρωπαϊκής τσοτσιάλας και άλλα, ανεδαφικά.
 
Επίσης, είναι η πλέον φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ, και αν έχετε αντίρρηση, ξαναρχίζω το τάβλι, κι ας το βαριέμαι.
 
Και τότε πρόσεξα πως οι απανταχού του πλανήτη τσίπηδες, με περιορισμένα μέσα και κλεμμένους τοπικούς πόρους, δεν είναι όλοι οπαδοί των μνημονίων, αλλά το ένα τέταρτο των χωρών του πλανήτη, εμπιστεύεται κάτι διαφορετικό από εμάς:
 
το δολάριο.
 
Δεκατέσσερις χώρες το χρησιμοποιούν ως νόμισμα, χωρις να έχουν δικό τους, όπως και εννέα περιοχές και νησέλια που το εμπιστεύονται. Επίσης υπάρχουν άλλες 34 χώρες που το φλερτάρουν, μερικές εύπορες, που το τοπικό τους νόμισμα συνδέεται με το αμερικάνικο δολάριο.
 
Σκεφτείτε το: έρχεται ο Ομπάμα σε ένα δεκαπενθήμερο και μαθαίνει πως αποφασίσαμε να θεσπίσουμε τις ντολάρες ως νόμισμα.
 
Μετά το Brexit, αποκτά στον Νότο της Ευρώπης μια τσουρούτικη δαγκάνα.
 
Κανένας στον ντουνιά δεν θα συγκλονιστεί- τι να πάθει μια δύναμη που χρωστάει ήδη ενενήντα τριλιόνια στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Το ευρώ θα κατρακυλήσει κι έτσι θα χρωστάμε λιγότερα.
 
Οι «κακοί γειτόνοι» θα πάθουν κοκομπλόκο και αν μετατρέψουμε αμφισβητούμενες βραχονησίδες σε φορολογικούς παραδείσους, με την ονομασία avida dollars territory, σωθήκαμαν.
 
Οι διανοούμενοι θα αναλάβουν την πολιτιστική υποστήριξη του νέου πλαισίου, με έμφαση της Ιστορίας σε Κίλικες πειρατές και κουρσάρους της Γραμβούσης, αλλά και τον Μπλαχάβα ως ήρωα των επιδρομών του Θερμαϊκού.
 
Το δολάριο ετυμολογικώς συνδέεται με το τάλιρο.
 
Κι αντί να ματαιοπονούμε στην γραμμή που χάραξε ο Μαυροκορδάτος και οι φιλέλληνες, επιστρέφουμε στον Μιαούλη ενώπιον του ναυάρχου Νέλσονος.
 
Κι αντί να τσακωνόμαστε μεταξύ του «χτυπούν το βράδι στην ταράτσα τον Αντρέα» και του «Γρίβα μ΄σε θέλει ο βασιλιάς» θα ομονοούμε ως Τραμπαρίφες:
 
Απόψι που υπάρχουνε τα τάλιρα
Βρε μάγκες θα οργώσουμε τα Φάληρα.
 
Δειγματοληπτικώς αναφέρω πως το ίδιο σκέφτηκαν το Ανατολικό Τιμόρ, Το Εκουαδόρ, το Ελ Σαλβαδόρ, αι νήσοι Μάρσαλ, η Ζιμπάμπουε, αι Παρθένοι νήσοι, το Αφγανιστάν, η Βολιβία, η Καμπότζη, η κοσταρίκα, ο Λίβανος, η μιανμάρ, η Παραγουάη, το Περού, οι Φιλιππίνες ,η Ουρουγουάη, η Βόρεια Κορέα και πολλές άλλες χώρες και περιοχές.
 
Όσο για υποδομές, μη νοιάζεστε.
 
Υπάρχουν.
 
Από την 14η Μαΐου του 2016, δεν κυκλοφορούν πλέον τα Disney dollars και μπορούμε να αλληλογραφήσουμε μαζί  τους.
 
Καλό μήνα.
Δείτε επίσης:
6f8f03dc0021ea395798646e042040a6.jpg
68155b75823f2a6c9548cfd00d2990d4.jpg