• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Επειδή ο Ragnar Lothbrok είναι απασχολημένος...
Πάνος Θεοδωρίδης | 17.10.2016 | 01:33
Από τον Ιανουάριο του 2010 (τότε που η ΑΔΕΔΥ απαιτούσε από τον τρίτο γενάρχη των Παπανδρέου διψήφιες σε ποσοστά αυξήσεις) έως τον Ιανουάριο του 2015, πέρασαν ακριβώς πέντε χρόνια ώσπου να προηγηθεί σε εκλογές ο Σύριζα.
 
Κι ο υπολογισμός του πρωθυπουργού (μας) από το 2015, έως το πιθανολογούμενο ως εκλογικό έτος 2019( οπότε και θα μπορούν να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ «σκότους και φωτός») ω της εκπλήξεως, είναι άλλα πέντε και βάλε χρονάκια.
 
Κι αυτή η σούμμα, θεωρείται δίκαιος τρόπος προκειμένου να βρούμε ποιος φταίει περισσότερο.
 
Και τι θεωρούν, αυτά τα τσακαλάκια, όλα τα τσακαλάκια «δίκαιο»;
 
Να δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους συνεχώς χρήματα για να ξοφλάμε τόκους της υπερτριακοσάρας, μήπως και βρούμε, μετά το 2019, κορόιδα από τις Αγορές για να γελαστούν και να μας ξαναδανείζουν.
 
Και τα δύο μέρη, έχουν κατά νουν να μας απασχολήσουν έως τότε με αλληλοκατηγορίες, με φανταχτερές δίκες, με ρημαδορητορικές του τηλεοπτικού τίποτε, να μιλάμε ποιος άφησε «πλεονάσματα» (μη πληρώνοντας τα εσωτερικά χρέη) και ποιος διόρισε ποιον.
 
Κι όλα αυτά, επειδή ένα σωρό ντουγάνια και γκαγκαβάνηδες, πονηράντζες και μπερδεψομπούτηδες, εννοώ τις θρυλικές «υπηρεσίες» μας, αποδίδουν τις συμφορές μας σε τρελαμέντος, σαχλάκηδες και μπετόβλακες άλλων υπηρεσιών,ως την αιτία και τις αφορμές που δεν παίρνει μπρος το γκαζοζέν του ταλαιπώρου κράτους μας.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά, και δεν θα είναι η τελευταία.Συνήθως , οργίλη αντίδραση σπανίζει, επειδή ο μεσέλλην έχει την ανόητη πεποίθηση πως ελέγχει το σύστριγγλο ,επειδή διαθέτει την δύναμη της ψήφου.
 
Είδαμε την ψήφο και τα καλά της, πως οι πιό αποκρουστικές μειοψηφίες αναδεικνύουν ηγεσίες και επενδύουν σε χαζοπράματα. Διότι ακόμη και όταν υπάρχει στάση πληρωμών και αψιλία, όλο και κάποιες πηγές πλουτισμού δεν λενε να ξεραθούν.
 
Σήμερα ξέρουμε (αλλά κάνουμε πως δεν μας απασχολεί) ότι δεν έπρεπε να στείλουμε διακονιάρηδες στις Ευρώπες να ζητάνε δάνεια απο σαράφηδες του κερατά, δηλώνοντας ότι κυβερνάνε διεφθαρμένες χώρες που κουβαλάνε μη βιώσιμο χρέος.
 
Μας είχαν κλείσει εγκαίρως το μάτι.
 
Έπρεπε να συφωνήσουμε αναμεταξύ μας, να μειώσουμε τα έξοδα 20% σε τρία χρόνια, με δικό μας μνημόνιο.
 
Για μια  καλή πίστη, ψευδή και φαινομενική, ζουνε και δανείζουνε οι αγορές. Εκτός καναδυό, δεν υπάρχουν χώρες χωρις υπέρογκο χρέος. Αυτό το κοντέρ, δεν μηδενίζεται.
 
Κι έπειτα, ξέρουμε καλά πως η λύση μπροστά μας, ήταν να γίνουμε αντί «αποικία χρέους» και λοιπές παπαριές, ένας απλός, κτηνώδης και βραστερός φορολογικός παράδεισος.
 
Ωστε να υπάρχει αγορά (και ανισότητες) κατανάλωση (και συνύπαρξη Καγιέν και πατινιών) και κίνητρα απόκτησης κουτάλας (κι όχι ξαφνική επαναφορά του βλακώδους «πνεύμα και ηθική» η να μετράμε τις μελάτες τσουτσούνες μας).
 
Στο facebook,οι αναγνώστες είναι δεκαπλάσιοι αυτών που κάνουν like και οι λαηκοφόροι δεκαπλάσιοι αυτών που σχολιάζουν.
 
Δεν είναι διαφορετικά στην Πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στον Σύριζα κατά 60%, αλλά σε ένα συνέδριο του Σύριζα οι πασοκοστελεχάρες δεν θα έχουν ποτέ επιφάνεια παραπάνω από 6%. Κι απ΄αυτούς, θα υπουργεύει κανας Κουρουμπλής.
 
Τρανταχτή ολιγαρχία  μας κυβερνά και μάλιστα τζάμπα κι άδικα. Δημοκρατία και άλλα γλυκίβραστα, έχουν απορροφηθεί απο τα ιδεολογικά λέγκο των κλινικώς αμόρφωτων «ταγών του πνεύματος».
 
Να μη τους μιλάμε, ρε. Να τους αψηφάμε και να τους αγνοούμε.Κι όταν ασχολούμαστε με τις χαζομάρες τους, μόνο με μπινελικώματα.
 
Να ενισχύσουμε τη μαύρη οικονομία, τη μαύρη εργασία, την απόγνωση ως κίνητρο, την απελπισία ως τεκμήριο επιβίωσης. Κι όποιος επιχειρεί να μας μαστουρώσει ιδεολογικά, τομπούλο μαζί με ένα γκασμά, να τα συνδυάσει.