• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Αντί προληπτικών μέτρων που δεν κατέχετε, μήπως μια ταμπελΊτσα θα βόλευε;
Η μαύρη τρύπα
Πάνος Θεοδωρίδης | 11.04.2014 | 09:00
 
Με ηδονική, ψιθυριστή φωνή και ραδιοφωνί αξάν, με ολίγα τεχνητά παράσιτα μακρών κυμάτων, ας διαβαστεί  αυτός ο φετφάς.
 
Παραμένουμε μία χώρα των εκπλήξεων. Δίδουν λεφτά σε φύλακες και θωρακίζουν κτίρια και δρόμους με κάμερες και περιπολίες. Οι φύλακες είναι χέστηδες και ανεκπαίδευτοι και οι κάμερες τόσο χαμηλής ανάλυσης ψευτοπράματα και τόσο ακριβές ώστε έχουν τριακόσια χρόνια να εντοπίσουν ατακτούλη.
 
Επιπλέον η φαντασία, η οποία συγκυβερνά, ή θα έπρεπε να συγκυβερνά,αφού αποτελεί σύνθημα της Μεγάλης του Γένους Καρμιριάς που λέγεται Βουλή των Εφήβων εδώ και δύο αιώνες, έχει πάει διακοπές στην μαγευτική Ιεράπολη ήτοι στο Παμούκαλε, αντί να είμαι εκεί ο ίδιος και να λούζω χανούμισες.
 
Κι έτσι, επειδή η φαντασία  χρειάζεται προκειμένου να εφευρίσκει κάποια λύση όταν απουσιάζουν η ικανότητα και η λογική, την έχουν αντικαταστήσει με την μαύρη τρύπα του σύμπαντος και ιδού πως:
 
Ανοίγει η μαύρη τρύπα.
 
Από την Σταδίου ανεβαίνει κλεμμένο αυτοκίνητο με εννέα η δέκα στόουνς ταμπασίρι. Εύφλεκτο. Δίδω την μονέδα σε αγγλικό σύστημα αφού με το ίδιο σύστημα μπήκαμε στις αγορές.
 
Πάει και παρκάρει σε μέρος όπου απαγορεύεται από την εποχή που είχε μπαχτσέδες εκεί και οι σεϊμένηδες του Χασεκή άφηναν τη ρακή και σε πετροβολούσαν με την τσιρίδα "αε σικτίρ κιοπόγλου κιοπέκ"
 
Κλείνει η μαύρη τρύπα.
 
Κανένας δεν παίρνει χαμπάρι. Από τα φυλάκια ή τα ράντζα βγαίνουσι δυό φύλακες και βλέπουν έναν νεαρό με κράνος από μέσα από το αμάξι, να βγαίνει, να ανεβαίνει σε μηχανάρα δίπλα του, και να φεύγει. Ίδια ώρα τηλεφωνούν σε δυό ΜΜΕ και λένε πως σε 45 λεπτά θα γίνει του ξενοδοχείου που κατέβασε την πρόσοψη ο Μοσέ Νταγιάν πριν γεννηθώ η κάπου εκεί.
 
Οι φύλακες ειδοποιάουν, όπως τα τηλέφωνα βροντάουν .Κάλβειο είναι αυτό.Κανένας δεν χτυπάει μια φωτό με το κινητό, να ξέρουμε τι έχει το αυτοκίνητο. Επειδή το κλεμμένο Ντάτσουν δε μοιάζει με μοντέλα, μάλλον να υποθέσω πως περιμένοντας την Μέρκελ δε υπήρξε κάποιο όργανο διαχείρισης κρίσεων, επειδή έχουμε συντεταγμένη πολιτεία εμείς.Η φωτογράφισε selfie o άχρηστος και βλέπει τώρα τη φάτσα του.
 
Η αστυνομία έρχεται και κλείνει τον δρόμο.Αυτόν που θα έπρεπε, με άλλους 44 δευτερεύοντες και επί τρεις ημέρες, να κρατάει κλειστόν από 10 το βράδι έως 7 το πρωί.Διότι αυτό είναι πρόβλεψη κρίσεων.
 
Και μετά ακούεται το μπουμ και ανακαλύπτεται πως φταίει ένας Μαζιώτης και ίσως ο Ξηρός. Από μακριά, διότι αμφότεροι είναι μεσόκοποι η τελσπάντων όχι τζόβενα, και ο νεαρός που βγήκε από το αυτοκίνητο δύσκολα θα τους έμοιαζε. Άρα, κυνηγούν δυό υπαλλήλους των υποτιθεμένων βομβιστών.
 
Καλό μελέτι και αυτοί, να δώσουν σε πιτσιρίκια να εκτελέσουν τέτοιο βαρίδι.
 
Μετά, κλείνει πάλι η μαύρη τρύπα και αρχίζει μια απίστευτη μιρμίρα, και λευκοντυμένοι να ψάχνουν τα αποδέλοιπα.
 
Ποιοι ωφελήθηκαν: αυτοί που περιμένουν την Μέρκελ. Διότι εκατοντάδες χιλιάδων που έφαγαν την πίττα της εξόδου στις αγορές, αγανάχτησαν με τους αλήτες που την ώρα του θριάμβου, ξεφτελίζουν την ωραία μας χώρα.
 
Κι έτσι, με περισσότερη προθυμία θα δέχονται να πληρώνονται με λιγότερο σκόντο οι ένστολοι και να αγοράζονται υποστηρικτικά δίκτυα καλής ποιότητας και όχι από τον καιρό του ενός byte.
 
Και το πομπώδους μπίχλας κομματικό φαινόμενο που διατείνεται πως θέλει να μας κυβερνήσει εναλλακτικώς, είναι βέβαιον πως θα αρχίσει να συζητά με τον Κεδίκογλου, αντί να κατσικωθούν όλοι το Χίλτον, και να πετάνε χαρταετούς.
 
Ολόγυρα, καμιά χιλιοδιακοσαριά, να γίνουν πρώτο θέμα στα παγκόσμια ΜΜΕ, αντί να λεονταρίζουν μπροστά στις μπατσικές ασπίδες.
 
Χαμπάρι δεν έχει πάρει κανένας πως αυτήνοι θα κλονιστούν μόνον με την γελοιοποίηση, παράλληλα με τις εντάσεις. 
 
Να σημειώσω πως αν μου έδιδαν να συντάξω επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη  επίσκεψη Μέρκελ την επομένη της εισόδου στις αγορές, σε εμπιστευτική παράγραφο καταληκτική ,ισχυρώς θα συνηγορούσα υπέρ «αναίμακτης ημετέρας ενέργειας εντυπωσιακής ,όπως έκρηξις εις κέντρον άστεος, ίνα σφίξουν κι άλλο οι κώλοι των προβάτων επί των οποίων ηγεμονεύετε».
 
Αλλά κανένας δεν μου ζήτησε κάτι τέτοιο η ανάλογο.Και καλά έκαναν.
 
Δείτε επίσης:
a89cbfe6416e665d32b2a5a87951bcfc.jpg
e5d66080a08afaca5c548cfdf3000c39.jpg