• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Τακτικιστές προσποιούμενοι τους θεσμικούς παράγοντες.
Πόσο απλή;
Πάνος Θεοδωρίδης | 22.06.2016 | 02:55
Θεωρώ την συζήτηση περί απλής αναλογικής σκιαμαχία και τερτίπι, αλλα δεν βλάπτει να εξετάσουμε το ζήτημα.
 
Η απλή αναλογική είναι σαν κούκκος μονός. Καθαρό παιχνίδι, τίμιο, όσο μπορεί να γίνει τίμιο το Παλλάδιο της Εξαπάτησης. Απαιτεί ψυχραιμία και αστραπιαίες αποφάσεις για να ξωπεταχτούν οι καρτερούντες περίπτωση κέντας και άνω ,στο τρίτο χτύπημα. Που πρέπει να είναι τυραννικό, βαρύ και υπέρογκο, ώστε να φεύγουν οι μπλοφατζήδες με τα λιμά και οι φυσιογνωμιστές από τη μέση.
 
Εννοώ, με την παραβολή του κούκκου απλού, ότι τα πέντε χαρτιά που θα δεις είναι η μόνη σου κληρονομία.Ενώ ο κούκκος α βολοντέ, είναι η επισυναγωγή της Αχρειότητας. Και α βολοντέ είναι το σύνολο των εκλογικών διαδικασιών που φρόντισαν, καταχθόνιοι εγκέφαλοι να επιβάλουν στην παρθενία της απλής αναλογικής, τηρώντας τα προσχήματα, αλλά διεισδύοντας σε όλα τα άλλα τρήματα της, πλην αιδοίου. Όπως τα ονειρεύονταν η μακαρία Θεοδώρα στα «ανέκδοτα» του Προκοπίου.
 
Η απλή αναλογική δεν είναι μια απλή σειρά διαιρέσεων και διαιρετών. Απαιτεί τσόχα καθαρή, χωρίς λέρα και χωρις σημάδια από κάφτρες. Δηλαδή , καθαρό γήπεδο. Και το γήπεδο μολεύεται από την πολυσταυρία, το ανασούμπαλο έκτρωμα των εκλογικών περιφερειών και βέβαια, από την πονηράτζα της δεύτερης και τρίτης κατανομής. Τέλος, από την ψύχωση μη διεισδύσει εθνικός λόγος που ορίζει ελάχιστο ποσοστό εισδοχής στην Βουλή.
 
Οι αριθμοί που θα θέσω είναι ενδεικτικοί, μη ακριβείς, αλλά γι αυτό έχουμε την Φυλή των Εκλογομαγείρων και τις Στατιστικές.
 
Απαραίτητες προδιαγραφές: είσοδος στη Βουλή χωρις προαπαιτούμενο ελάχιστο ποσοστό, μονοσταυρία παντού,και εκλογικά τμήματα πανελλαδικά, τα οποία στέλνουν τα αποτελέσματά τους, στις δεκατρείς περιφέρειες και μόνον.
 
Κατά τα άλλα:
 
Χωρις βουλευτές Επικρατείας και είσοδο χωρις σταυρο των τέως πρωθυπουργών, ας οριστεί ο αριθμός των βουλευτών σε 300, αργότερα ίσως λιγότερους. Αυτοί οι τριακόσιοι, πρέπει να κατανεμηθούν στις δεκατρείς περιφέρειες, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, και όχι σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους! Διότι ο κάθε αντιπρόσωπος αντιπροσωπεύει το σύνολο του πληθυσμού. Και τα παιδιά, και τους ανήμπορους, και τους αποχίτες, και τους απόδημους. Δηλαδή οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν προσώρας τα 11,2 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας.Δηλαδή, και αυτούς που δεν έχουν δικαίωμα ή πρόθεση να ψηφίσουν.
 
Αυτή η πρόδρομη των εκλογών διαδικασία, διαιρώντας το 11,2 εκατομμύρια δια του 300, ορίζει το Εθνικό πληθυσμιακό μέτρο ( σήμερα βρίσκεται στην περιοχή των 37333 ψυχών)
 
Από αυτόν τον αριθμό, προκύπτει ο υποχρεωτικός αριθμός εδρών που δικαιούται κάθε περιφέρεια της χώρας, για αναλογική δίκαιη εκπροσώπηση. Για να βρούμε αυτές τις έδρες, διαιρούμε τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας, με το εθνικο πληθυσμιακό μέτρο. Για παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής, με τα 3,8 εκατομμύρια της, δικαιούται πάνω από 100 βουλευτές.Και ούτω καθεξής έως το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που δικαιούνται τους λιγότερους.
 
Πάμε τώρα στους εκλογικούς καταλόγους. Εκεί, αυτοί οι τρεμάμενοι, ανακριβείς, φτιασιδωμένοι κατάλογοι ποτέ δεν αγγίζουν τους καταγεγραμμένους αληθείς εκλογείς, διότι αυτήνοι πλησιάζουν τα δέκα εκατομμύρια, και οι ψηφίσαντες βρίσκονται στην περιοχή των έξι εκατομμυρίων. Από την απλή διαίρεση των εκάστοτε εγκύρως ψηφισάντων με το 300, προκύπτει το εθνικό εκλογικό μέτρο. Για τις πρόσφατες εκλογές, βρίσκεται στις 20 χιλιάδες ψήφων, εκεί κοντά.
 
Γίνονται οι εκλογές. Μετριούνται τα αποτελέσματα των κομμάτων.Όποιο κόμμα συμπληρώνει 20000 ψήφους, δικαιούται έναν βουλευτή. Οι σταυροί ορίζουν ποιός θα είναι ο βουλευτής. Αν ψηφίσουν περισσότεροι, το μέτρο ανεβαίνει.
 
Για τα «εθνικά» ζητήματα, όχι σε τα μένα! Το Σύνταγμα απογορεύει την απόσχιση μέρους της Χώρας σε άλλη.Δεν εμποδίζει μήτε τα ιδιόλεκτα, μήτε τις διαλέκτους, μήτε την τάση για περισσότερα δικαιώματα ομάδων που θεωρούν ότι δεν ισονομούνται. Μήτε μου απαγορεύει να αισθάνομαι Νορβηγός ή Κουμανοχάλδος (στην περίπτωσή μου) εφ΄όσον ασκώ τα δικαιώματα και τηρώ τις υποχρεώσεις του΄Ελληνα πολίτη, και δεν οπλίζω άλλους Νορβηγούς η Κουμανοχάλδους,για  να προσαρτηθούμε στην Νορβηγία ή στην Κουμανοχαλδία. Εξάλλου υπάρχει το άρθρο 48.
 
Άρα για τα «εθνικά» ζητήματα, τηρείται το Σύνταγμα και τέρμα.
 
Αν αυτή η άδολη απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία;          
 
Το αντίθετο θα συμβεί. Η εξήγηση,άλλη φορά.