• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
O γέρος του βουνού
Πάνος Θεοδωρίδης | 10.06.2016 | 01:40
Πήγα στον γέρο του βουνού. Ήξερα πως ήταν ένας παχύς φαλακρός γδυμνός και χωμένος σε ένα βαρέλι με παγωμένο νερό και απαντούσε σε ό,τι τον ρωτούσες.
 
Και το βαρέλι, παλιό πετρελαίου είχε χτυπημένο με στένσιλ ένα fuck google, ask me.
 
Βρήκα ένα αποκαρδιωμένο  ρετάλι με κιμονό, που μια βεργολυγερή πηγαινοέρχονταν και του σαβούρντιζε στα μούτρα ένα ποτήρι νερό με παγάκια, όποτε έχανε τον ειρμό. Έβλεπε ταινίες στο λαπιτόπι.  Μόλις είχε τελειώσει το expendables 3, μια περιώνυμη παλούκα.
 
Τον ρωτάω, συγγνώμη για τον χρόνο σου, αλλά έφτασα  στο αμήν. Τί να κάνουμε για να γλυτώκουμε από αυτήν την φάουσα που μας τριγυρνάει; Υπάρχει τρόπος με τέτοιες απειλές ελέγχου και τέτοια ξεφτίλα της Δημοκρατίας;
 
Άναψε τρία τσιγάρα μαζί και έβγαζε καπνό κι από τα αφτιά. Και μου είπε τα εξής:
 
«Η ταινία γυρίστηκε μαζί με άλλες διακόσιες στην Μπογιάνα της βουλγαρίας, στο στούντιο NU που το αγόρασαν οι αμερικάνοι. Το δικό σας στούντιο, που είναι; Εσείς πρέπει να κάμετε μια μεγάλη παράκαμψη, να βρείτε πηγές πορισμού που δεν απαγορεύονται από τα ανθρωπάκια της μοναχοφαγιάς.
 
Αιώνες πολλούς τα καλογέρια, που απαγορεύεται να πουλήσουν γη όπως λέγουν τα χρυσόβουλλα, την εκχωρούν για δεκάδες χρόνια σε αετομάτηδες. Αλλά τα δίνουν χωρίς προοπτική. Στον Τριπόταμο της Σιθωνίας, ένα χάρμα ιδέσθαι ,έδωσαν το καραβοστάσι και έγινε ντίσκο και κάμπινγκ και παραμέσα, άφησαν να ρημάξει ένα πανώριο μετόχι που το θυμάμαι να στέκει και τώρα είναι μπαζοχάρβαλο. Θα μπορούσε να γίνει επτάστερο ξενοδοχείο αναστηλωμένο και μαρίνα η λούστρα μπροστά, καιο δρόμος άς περνούσε απο τα βουνά, όπως παρακάτω. Εκατό φορές παραπάνω εισόδημα για όλους.
 
Φτάσατε να χώνετε φόρους και αντίφορους και ΦΠΑ σε νησάκια μαγικά πλήν θεόφτωχα και με τραγικές ελλείψεις,χωρις γιατρούς και με συγκοινωνία της συμφοράς. Κρατήστε τους κατοίκους και θα γυρίσουν όλοι οι ντόπιοι που ξερνάνε ξυλόβιδες στις πόλεις, εκχωρώντας εκτάσεις για να στηθούν τράπεζες, φορολογικοί παράδεισοι, μπαρμπουτιέρες και ηδονές,και να τα φτιάξουν επίτιμοι πρόξενοι και πρεσβευτές άλλων μακρινών φορολογικών παραδείσων. Με αντάλλαγμα να φτιάξουν ένα ανθρώπινο χωροταξικό με χρήσεις γης στο νησέλι και να πλερώνουν τους φόρους και την ασφάλεια των νησιωτών.
 
Κι αν πλακώσουν οικολόγοι (που έχετε δύο στην κυβέρνηση και προκόπσατε) μη πάθει κάτι η φώκια ο Χαραλάμπης στην Πελαγόνησο και η μαύρη οχιά η διμούτσουνη στη Μήλο και η σαυρίτσα η μπαγάσικια που δεσμεύει ως Νατούρα όλο το Πάικο, μη σώσει και χτίσετε τίποτε.
 
Overlays σας χρειάζονται, προσωρινές η νομαδικές κατασκευές που έχουν φτάσει, ως θόλοι Φούλερ ίσαμε την Παταγονία ,στο πουτσόκρυο και τρελάρες τα νοικιάζουν δυό χιλιάδες ευρώ το ημισφαίριο, χωρις ένα καλώδιο, όλα αναστρέψιμα και αυτόνομα.
 
Και να πάρετε τη μαύρη όχεντρα και να την εκτρέφετε, να σας βγάζει το φιδομάνι αμέτρητες ουγγιές φαρμάκι με μπουκαλάκια, να πουλάτε στις φαρμακευτικές.
 
Και σταματήστε να συρματώνετε την ύπαιθρο με καλώδια ενεργειακά και να γεμώσετε τα ρέμματα με μικρές φτερωτές, να γεμίζετε μεγάλες μπαταρίες.Το εθνικό ξεχάστε το  υπέρ του τοπικού.Και στην Κάρυστο και στα ανεμόεντα νησάκια, σας φτάνει και σας περισσεύει ο καρπαθιακός «φαρσί» μύλος που αντί νερό, τον κινεί κατάλληλα στενεμένη και αφανής ροή του ανέμου, γαμώ τις γκουμούτσες που σκαρφιστήκατε.
 
Κάντε τη ίδια τη ζωή σας αξιοθέατη, σε αυτό είστε του απαίχτου διότι. Και νοικιάστε κανέναν πολιτικό κοψοχρονιά από αλλούθε.
 
Δεν έχει νόημα να αυξαίνεις την ποσότητα των προϊόντων, όταν η διεθνής αγορά αγοράζει με τιμές ντροπιαστικές. Πουλήστε μούρη. Πουλήστε θεωρίες και υποσχεθείτε νοστιμιές, πάστρα και παραστήστε πως είστε αγνοί και θυμοσοφοι. Οι εύποροι τουρίστες καυλώνουν με τέτοια. Κι αρχίστε  να κυβερνιέστε γράφοντας στα τέτοια σας τις τρελές διαδικασίες. Χίλια πράματα θα μπορούσα να προσθέσω, να σου μιλάω ώς αύριο. Φύε τώρα, μη περιμένεις δίφυλλα Εντολών»
 
Φεύγοντας, έβαλε να με κεράσει κρύο νεράκι η βεργολυγερή τι είχε φρύξει το λαρύγγι μου απο τον ποδαρόδρομο και την αγωνία των καιρών. Φεύγοντας, απο μακριά μου φωνάζει.
 
«Αύριο Σαββάτο, το ίδιο κανάλι παίζει Αστερίξ και Κλεοπάτρα»
 
«Τό χω δει τρεις φορές» του λέγω
 
«Καλύτερα. Ξέρεις ο Τσίπρας παίζει τον αρχιτέκτονα του παλατιού. Δές το πάλι να μάθεις να τον ψυχολογείς. Φτυστός είναι. Και φοράει κάτι φαρωνικά η Μόνικα, τελείως ριβ γκος α λα φρανσαί»
Δείτε επίσης:
77e65643e95549bce67341fb427e7723.jpg