• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Μια selfie με τον Παρμενίωνα
Πάνος Θεοδωρίδης | 07.06.2016 | 06:06
Όταν κάποιος τάζει ανάσταση οικονομικών μεγεθών «μετά το Πάσχα» και συνεγγίζουμε την Πεντηκοστή αχάπαροι, δεν είναι υποχρεωτικώς ψεύτης.
 
Μπορεί να είναι υδραυλικός που σε κρεμάει επί εβδομάδες με ανοιγμένα τα άντερα των σωληνώσεων επειδή του έδωσες μεγάλη προκαταβολή και ξημεροβραδιάζεται στα ζάρια και στις παρταόλες.
 
Ή, δικηγόρος που σου τάζει «στο τσεπάκι την έχουμε την αναβολή» και βρίσκεται κατενώπιον Προεδρείου χωρίς μάρτυρες.
 
Βέβαια, το τραινάρισμα «της μεταβίβασης μετοχών» και της «ασυδοσίας των στελεχών τουνέου φορέα» μπορεί να οφείλεται στον κυβερνητικό αυτόματο πιλότο που ξεχάστηκε στο on από την εποχή του Βαρουφάκογλου, εννοώ την συσκευή που επαναλαμβάνει μονότονα «παλεύουμε ως λέοντες υπέρ των εθνικών συμφερόντων» ,λουσμένοι επαίνους από το Βόλφγκανγκ και τον Γέρουν, που επιμένουν αυτοί και τα τσιράκια τους στην γραμμή που αφιέρωσαν σε μας οι δανειστές από το 2010: δει δη απολύειν, αμολύειν, περικόπτειν,κι ό,τι απομεινέον και απολειφαδέον, δοτέον τοις κολλητοίς υμών.
 
Καλά, τόσο, μα τόσο μαλάκες είμεθα;
 
Εμείς; Καθόλου!
 
Μέσα σε έξι χρόνια, κατεβάσαμε τον δικομματισμό τριάντα μονάδες.  Αναπληρώνουμε τα χαοτικά κενά στην Υγεία, στην Παιδεία,στην Πρόνοια, κυρίως στην Πολιτική Σκέψη με αναρίθμητες σακούλες τροφίμων και αποδεχόμενοι το Εθνικό Σλόγκαν «κάθε αρνί από το πόδι του κρέμεται» ακυρώνοντας κάθε ιδέα ποιμνίου, ποίμνης, αγέλης, ένωσης και σύμπνοιας.
 
Αλλά πέσαμε στον Παρμενίωνα!
 
Στα Γαυγάμηλα, ο Αλέξανδρος, έδωσε στον Παρμενίωνα ικανά στρατά να φυλάει ένα στρατόπεδο και να ελέγξει, με τακτική υποχώρηση ,την μάζα των μπάζων που είχε απέναντί του, ώσπου ο ίδιος να κάμει τα μαγικά του.
 
Ο ίδιος, έφυγε μπροστά και δεξιά, με μια δράκα στυγερών φονιάδων, προκειμένου να βαρέσει τον Μέγα Βασιλέα στο δοξαπατρί, έβαλε τον Μενίδα μπαλαντέρ να ιππομαχεί,την φάλαγγα  να αντέχει τα δρεπανηφόρα προκειμένου να δεί το ασπράδι των ματιών του Δαρείου και να τον αφαλοκόψει.
 
Ο Παρμενίων αποδείχτηκε Συριζαίος. Αφησε να μπουκάρουν στο στρατόπεδο των Μακεδόνων, να ελευθερώσουν τους Μήδους αιχμαλώτους, να του αλωνίζουν τα μετόπισθεν και την ώρα που ο Αλέξανδρος τον είχε τον Μέγα Βασιλέα χύμα στο κύμα, γαζώθηκε από ικεσίες «αμάν, σώσε μας, την βάψαμε. Ο Παρμενίων σου»
 
Ο Αλέξανδρος υποθήκευσε δέκα χρόνια μελλοντικά ντράβαλα και γύρισε να βοηθήσει τον στρατηγό του. Έπεσε πάνω στους επιστρέφοντες καταληψίες του στρατοπέδου, και έγινε η πιό αιματηρή ιππομαχία της ημέρας.
 
Το μόνο σοβαρό άτομο στην πλευρά του Παρμενίωνα, ήταν η αιχμάλωτη μάνα του Δαρείου που αρνήθηκε να ελευθερωθεί!
 
Συμπεραίνω πως το εξαετές κατενάτσιο που μας επέβαλαν οι δικοί μας, «μαχόμενοι ως λέοντες» ήταν κρίμα κι άδικο για όλους.
 
Βρισκόμαστε σε τρισχειρότερο σημείο από εκείνο το ξεκίνημα του Καστελόριζου. Οι δανειστές, μας πηγαίνουν γαμιώντας, για να δουν τι θα γίνει με το Brexit κι έπειτα βλέποντας και κάνοντας.
 
Εμπιστευτήκαμε Παρμενίωνες που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν μη χάσουν το κεφαλάκι τους απο καναν Καρδούχο μοβόρο.Καταλήξαμε βρεμμένοι ,ακέφαλοι, πολυτραυματίες κι επιπλέον οι οχτροί μας κλείνουν το ματάκι επιδιώκοντας σεξικές αταξιούλες.
 
Μέσα στην  ταραχή και το κακό, ο μόνος που έκαμε τη δουλειά του, ήταν ο Ευμένης, επικεφαλής της συντακτικής ομάδας των Εφημερίδων της Στρατιάς.
 
Μαγείρευε ατάραχος τα δελτία τύπου, έκρυβε τα γεγονότα και πούλαγε θριάμβους και ευτυχές μέλλον, αποσιωπούσε τις απώλειες, τα ξέρετε εξάλλου.
 
Διότι τα ζούμε, τα ανεχόμαστε στο πετσί μας.
 
Αυτοί οργανώνουν τους πολέμους των Επιγόνων, κι εμείς καμωνόμαστε πως συμμετέχουμε στην πανελλήνια εκστρατεία.
 
Κι αυτά γινόσαντε τότενες, με ζωντανόν τον Αλέξανδρο, κι ας ετοίμαζαν το ψυχρό φαρμάκι που εντέλει τον σκότωσε, φιλόσοφοι ,δελφίνοι και βυσσοδόμοι.
 
Όχι σαν σημερα, που έχουμε να ιδούμε Αλέξανδρο από τα χρόνια της Βαβυλώνας...
 
Και κανένας δεν κοτάει να κοιτάξει κατάματα τον Αλέξανδρο που διαθέτουμε μέσα μας, παρά τις ενδείξεις περι του εναντίου.