• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Τι χαράζει "τ΄αξεδιάλυτα σκοτάδια";
Πάνος Θεοδωρίδης | 26.03.2016 | 03:47
1
Δυστυχώς, δεν είναι άσχετοι. Δεν είναι άχρηστοι. Δεν έχουν καν Σχέδιο.Είναι ψυχοβγάλτες.
 
2
Ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψα γι΄αυτούς, στην περσυνή, επίσης βροχερή παρέλαση.Έκτοτε έγιναν εκλογές, δημοψήφισμα, άλλαξαν τόσα πρόσωπα. 
 
Τα ίδια Παντελάκη μου. Ξοδεύουν χρόνο. Περνάνε τον καιρό τους.
 
3
Το ΔΝΤ το σιχάθηκαν, μετά το παίνευαν, τώρα το ξαναβρίζουνε.
 
Τώρα, μας έταξαν ότι κατά το Πάσχα θα έχουμε ανάσταση της Οικονομίας. Επειδή θα ρυθμιστεί το χρέος, διότι την αξιολόγηση την έχουμε στο τσεπάκι μας.
 
Μόνοι μας το σκεφτήκαμε, μόνοι εμείς το πιστεύουμε. Ενώ το χρέος θα ρυθμίζεται αενάως, στα πήλινα πόδια του, τουλάχιστον επί μια γενιά.
 
 
4
Ακόμη κι αν τρελαθούν τα αφεντικά και μας ειπούν «ντεφ να γίνει, δεν μας χρωστάτε τίποτε, σας τα χαρίζουμε όλα», όλοι ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση: διορισμούς.
 
5
Και αυτό θα συμβεί, επειδή από την άλλη πλευρά, της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης, είναι όλα τόσο βραχυκυκλωμένα, ώστε ακόμη κι αν συνασπιστεί και καταφέρει να  λάβει την σκυτάλη, θα μας βάλει να  φάμε το ψάρι ωμό, με τα λέπια.
 
6
Όσο για εμάς, τους ξύπνιους και τους υποψιασμένους, έχουμε πρήξει τους αναγνώστες μας ως συντάκτες μιας υπέρογκης, φλύαρης εφημερίδας που καθημερινώς ασχολείται με «το θέμα της ημέρας» είτε λέγεται Μπόουι είτε μαντίλα στην παρέλαση, είτε κρουασάν που δεν έχουν πλέον σχήμα μισοφέγγαρου, αλλά ίσιωσαν.
 
Παντού ακμάζουν στήλες με ανάλατο χιούμορ, με τα απαραίτητα κωλόβυζα, με τις ασυνταξίες του κάθε μαλάκα.
 
7
Κοντεύουν εννιά χρόνια από τότε που μια κρίση σορτάκηδων πέραν του Ατλαντικού (έναντι της οποίας είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι «είμαστε θωρακισμένοι») μας έχει ξετινάξει.
 
8
Έκτοτε, και παρά την αυξημένη φτώχεια και δυστυχία, κάναμε τζίρο πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, κι όμως ,ήρθαν πολλές εβδομάδες που ζητιανεύαμε να μας καρφώσουν μια ενέσα δύο η τριών εκατομμυρίων, για να τη βγάλουμε καθαρή.Και το χρέος εκεί, στον ανήφορο.
 
9
Στην καλύτερη περίπτωση, πέσαμε σε νεκροφάνεια, αλλά η προτεραιότητα μας περιορίζεται στην διαπίστωση πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
 
10
Το προσφυγικό, το είδαν οι κυβερνώντες, ως ευκαιρία παζαρέματος. Στρατηγικά τοποθετημένες ομάδες «αλληλέγγυων» κακοφόρμισαν τον Πειραιά, τα νησιά και την Ειδομένη, ενώ τα φασούλια που υπογράψαμε, βγαίνουν με το τσιγγέλι στην δημοσιότητα.
 
Κοντά ένα εκατομμύριο δυστυχείς ξαποστείλαμε στην Ευρώπη,υιοθετώντας απάνθρωπα  έναν μηχανισμό προώθησης που έβγαζε μαύρα λεφτά,στην πλάτη της ανιδιοτελούς λαϊκής συγκίνησης και στους λίγους εθελοντές που τράβηξαν των παθών τους τον τάραχο, σώζοντας κόσμο και θάβοντας τους πνιγμένους.
 
11
Είναι ψυχοβγάλτες. Νόμισαν πως είδαν τον σοσιαλισμό με το κιάλι, δουλεύοντας συστηματικά ώστε να βαρέσουμε φαλιμέντο και να οδηγηθούμε σε ισότητα εν αθλιότητι, αλλά να μείνουν ως μαγιά και την επαύριο της καταστροφής, διότι έφταιγαν οι άλλοι.
 
Πάντα οι άλλοι.
 
12
Την έξοδο την ξέρουμε. Φαλιμέντο, εξαθλίωση, νέο Σύνταγμα επειγόντως, τίποτε δεδομένο, μεγάλη κοινωνική αναταραχή, δραστική μείωση του κράτους, των φόρων,εκμηδένιση  του εσωτερικού χρέους και βαθειά ανθρωπιστική κρίση, αγκαθωτό συρματόπλεγμα στις γειτονιές των εχόντων και κατεχόντων που δεν θα αυτοεξοριστούν, περίοδος μαύρης αγοράς και έπειτα μαύρης εργασίας, ζώνες φυλασσόμενου τουρισμού, περιφραγμένου, όπως στον τρίτο κόσμο, περίοδος ελευθέρων ζωνών, ημιπερίοδος ακμής των εμπόρων και των μεταπρατών, κύμα μετανάστευσης, πρώτα παράξενες και μετά αυταρχικές κυβερνητικές τεχνικές, επιλεκτική  φυσική εξαφάνιση «υπαιτίων», και εκεί,σε βάθος δεκαετίας, «τ΄αξεδιάλυτα σκοτάδια τα χαράζει μια λιγνή λευκότη,νυχτοφέρνοντας κι αυτή».
 
13
Φυσικά, υπάρχουν πλήθος λύσεων που όλες είναι μπλοκαρισμένες από τους νόμους και τις διαδικασίες.
 
Σιγά μη αποσπάσουν είκοσι χιλιάδες υπαλλήλους για να δουλέψουν το προσφυγικό, σιγά μη χωροθετήσουν διαφορετικά τις προτεραιότητες, σιγά μη κοπανήσουν την Ανεργία με γκασμά.
 
Διορισμούς και απορρόφηση πιστώσεων θέλουνε.Ένας να σκάβει, δέκα να επιβλέπουνε, είκοσι να  φιλοσοφούν και κάθε τέλος του χρόνου να ανοίγουν τα ημερολόγια να δούνε πότε πέφτει Πάσχα και του Αγίου πνεύματος για τις δέουσες εκδρομούλες.