• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Οι υδάτινοι δρόμοι της Ευρώπης
Εγκάρδια παραίνεση
Πάνος Θεοδωρίδης | 11.03.2016 | 04:15
Ω λαμπρή σκυθική μου ημέρα
Μυροβλήτις δορά του χειμώνα!
Προσωπικός ύμνος οταν οι ιδέες είναι πραγματοποιήσιμες...
 
Τα σύνορα δεν είναι κλειστά. Τα Βαλκάνια δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, παρεκτός τους εδικούς τους.
 
Η Ειδομένη ΔΕΝ είναι πύλη εισοδοεξόδου, πάρεξ για το τρένο.
 
Οι πύλες της χώρας στην FYROM είναι στην Νίκη (όπου το πήγαινε έλα είναι εθιμικό) στους Ευζώνους, απ΄όπου μπαίνουμε οι πάντες, και στη Δοϊράνη, όπου το καζίνο στη λίμνη.
 
Ο Κουφιοκέφαλος που σοφίστηκε την Ειδομένη, για να ανοίξει έναν πόρο διαφυγής στους δυστυχείς δραπέτες της εξαθλίωσης και του πολέμου, πρέπει να βγεί στον τάκο, να τον χαιρόμαστε.
 
Το ίδιο ισχύει για τον «βαλκανικό δρόμο» που ουδέποτε υπήρξε.
 
Αυτόν φράζουν.Και κάτι νομίζουν ότι έκαναν.
 
Η χώρα μπήκε για τα καλά στο τριπάκι της εργολαβίας, να μαστεύσει κονδύλια.
 
Χιλιάδες διαμερίσματα, βιομηχανικά κελύφη, ματαιωμένα ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία- φαντάσματα, κατασκηνώσεις  και κάμπινγκ, κάθονται στέρφα και αναξιοποίητα.
 
Δεκάδες έξυπνες ιδέες νομαδικων κατασκευών, από δημιουργικούς αρχιτέκτονες, προτείνουν αξιοπρεπή και ταχύτατη στέγαση με κόστος αρκετά κάτω απο τα 10 χιλιάδες ευρώ, αλλα αυτά δεν είναι για το δημόσιο.
 
Το δημόσιο κουτια εργοταξίων και σκηνάκια ξέρει, κι αυτά μολογάει.
 
Με κόστος πολλαπλάσιο, διότι υπάρχουν και οι μεσάζοντες.
 
Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, άρχισε πρόγραμμα που στεγάζει Σύριους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, προσφέροντας και τρία γεύματα το άτομο, με βάση τον προϋπολογισμό του.
 
Για είκοσι χιλιάδες κόσμο. Αλλά αυτοί δεν ξέρουν απο μίζες. Είναι διεθνιστικα απάτριδες.
 
Τελευταία ειδοποίηση, και μιλώ και εκ μέρους του Μιχάλη, που το σκέφτηκε, το είπε αρμοδίως και τον έκλασαν.
 
Η Ευρώπη  ξόδεψε μαλλιοκέφαλα σε ένα πρόγραμμα επέκτασης των υδάτινων δρόμων της Ηπείρου, ώστε να μειωθούν οι ρύποι και η φόρτιση των δρόμων και των τρένων.
 
Εμείς παλαιότερα υποστηρίξαμε το μέγα έργο της δημιουργίας καναλιού προς τον βορρά, είτε απο Σαλονίκη, είτε απο το Τριεθνές του Άρδα. Με στόχο την ένωση με τον Δούναβη. Ματαίως.
 
Μαζί με το νέο αεροδρόμιο στο Κλειδί και ανασύσταση δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου, Έδεσσα-Γιαννιτσά-Σαλονίκη-Βασιλικά και κλάδος Περιβολακι-Σταυρός. Ματαίως.
 
Οι Τούρκοι έκαναν τεράστιο λιμάνι στην εκβολή του Δούναβη.
 
Η Βουλγαρία έχει πολλούς ποτάμιους λιμένες, εξελίσσοντας την λογική των φορτηγίδων, από την Σιλίστρια έως το Λομ, όλους με σιδηροδρομική σύνδεση.
 
Θέλετε μπίζνα; Να σας την ξεράσουμε εμείς την μπίζνα. Φορτηγίδες δεν έχουμε. Ιδέες έχουμε.
 
Τρένο απο Σαλονίκη προς Λομ ή Ρούσε,μέσω Βουλγαρίας. Χίλια άτομα τη φορά.
 
Το θέλετε σφραγισμένο; Σφραγισμένο. Έχει ξαναγίνει εξάλλου.
 
Μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες. Στα λιμάνια, τους περιμένουν είτε κατάλληλα διαρυθμισμένες φορτηγίδες, είτε κρουαζιερόπλοια ποταμού, που μερικά έχουν αποσυρθεί, επειδή βγήκαν πολυτελέστερα και η Ευρώπη μπορεί να να ναυλώσει.
 
Μπαίνουν στον Δούναβη και το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης, είναι προσβάσιμο, μέσω ποταμων και καναλιών, να πάνε οι αθρώποι στην καρδιά της Ηπείρου και να τους μοιράσουν.
 
Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι Τούρκοι, είτε απο την γραμμή της Σκλαβουνιάς, είτε στέλνοντας καράβια στην εκβολή του Δούναβη.
 
Το κόστος μεταφοράς, εφ΄όσον ξεπερνάει κατά πολύ τα 350 χιλιόμετρα, είναι χαμηλότερο απο καθε οδική, αεροπορική ή σιδηροδρομικη δυνατότητα. Και ταξιδεύουν με ασφάλεια και αξιοπρεπώς.
 
Ας το προτείνουν τα εφευρετικά μυαλά μας στους ποκοπίκους του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
 
Κι άσε τους άλλους να δεθούν με το κοτετσόσυρμα. Η τους άλλους να κλαίνε για τα χάλια μας. Να δούμε τι δικαιολογία θα βρούνε οι πάντες.
 
Πάρτε και χάρτες να έχουτε. Τηλέφωνα και διευθύνσεις δεν στέλνουμε.Θα τις χάσετε.
Το δίκτυο των καναλιών της Ευρώπης, με ποτάμιες συνδέσεις.
Άμεσα συνδεδεμένες χώρες
Τα λιμάνια της Βουλγαρίας στον Δούναβη
Φορτηγίδες, κρουαζιερόπλοια και πλεούμενα, να φάνε κι οι κότες.
 
Γιατί σας τα λέω; γιατί οι Σύριοι της Ύπατης Αρμοστείας ήταν γαλήνιοι και φρεσκολουσμένοι και οι δικοί σας άλουστοι και διακονιάρηδες; επειδή οι άλλοι κάνουν προπαγάνδα ενώ εσείς όχι; η επειδή τους χρησιμοποιείτε για να υπάρξει και κανένας διορισμός; Θυροκολλήστε τώρα το επίτιμο ντοκτορά σας, κρύβοντας στο αποθηκάκι εκείνον τον τόμο του Μαρξ που ,εις τα χρόνια του τηλέγραφου, συνέγραψε "Κριτική της πολιτικής οικονομίας", πιστεύοντας πως "δεν υπάρχει" κατά τη γνώμη του ηγέτη σας. Για να υπάρξει μια άλλη.
 
Είπα να γράψω για τις Αμαζόνες και με δεσμεύει η επικαιρότητα. Στο μεταξύ ο Ακρίτης θα φονεύσει την Μαξιμώ και ο Αχιλλεύς την Πενθεσίλεια. Τι να γίνει-ατυχίες του επαγγέλματος.