• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Νόμισμα της πόλης του Βυζαντίου
Άρβηλα
Πάνος Θεοδωρίδης | 18.02.2016 | 04:26
Τα νεοελληνικά χούγια καλά κρατάνε. Αν τα hot spots φαίνεται πως τελειώνουν στο και πέντε, παρακαλώ μη λησμονήσετε πως και στα 1979, παρομοίως τέλειωσε στο άχλα άχλα ένας δρόμος χρειαζούμενος στις παράτες  της τότε Ένωσης με την ΕΟΚ.
 
Και το 2004, το ατσάλι του μεγάλου τόξου στο Ολυμπιακο Στάδιο, έκλεισε λίγους μήνες πριν τους Αγώνες.
 
Διατρέχοντας τα αναρτημένα blue prints των άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης των προσφύγων, λέγουν τα και καταυλισμούς, σε Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, θα δείτε πως μας έδωσαν,είτε μέσω ΟΗΕ ή άλλου διαχειριστικού φορέα, να κάνουμε και τα δικά μας πατιτούρα.
 
Για την ώρα, στήνουν υποδομές υποδοχής για το ένα τρίτο των θέσεων που μας έχουν κρατήσει. Κι αντί να στήσουν μια ή δύο πόλεις με νομαδική αίσθηση, ρίχνουν 325 όλμους σε ισάριθμους Δήμους: αφού τσινάμε στις μεγάλες συναθροίσεις των δυστυχισμένων, σπέρνουμε από ένα διαχειρίσιμο δείγμα στο καθένα απο αυτούς.
Για μένα, γίνεται όλο και πιο καθαρό το γενικό σχέδιο: η Ευρώπη που απόμεινε να πιστεύει στις αρχές της, κατάλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη αντιμετωπίζουμε τα πάντα με δυσθυμία, δύστροπα, με «τράβα με κι ας κλαίω».
 
Καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως νοιάζεται μόνον γι΄αυτό: να μη θεωρηθεί από κανέναν «χρήσιμη ηλίθια». Προτιμά να εκφράζεται ως μητέρα της Ανεργίτσας και του Πειναλέοντος.
 
Όλοι στο πολιτικό σκηνικό, μοιάζει να ξέρουν τον ρόλο τους. Οι τρείς καμπαλέρος, Ποτάμης, Φώφη και Λεβέντης, ζεσταίνουν τα τρακτέρια τους, διότι αορίστως κυκλοφορεί η διάδοση πως ενδέχεται να συγκυβερνήσουν.
 
Ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν βιάζεται, αλλά συνεργάζεται με την εξουσία στα «εθνικά θέματα».
 
Οι κινήσεις του ΚΚΕ στον κοινωνικό χώρο, εκφράζονται προσώρας χωροταξικά: στην Ομόνοια εμείς, εσείς όπου αλλού γουστάρετε. Στο Κιλελέρ και σε άλλα θεσμικά ο Μπούτας, οι διαφορετικοί στα άλλα μπλόκα.
 
Αυτή η τακτική, αφήνει τον Τσίπρα στον Βουκεφάλα του. Οι χρυσαυγίτες πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να ξεχωρίσουν από τους «άλλους», χωρίς καμία προσπάθεια να προσεταιριστούν οπαδούς.Έτοιμες πελατείες, όπως η μαυρίλα που πλάκωσε τις προάλλες στο «Ιωάννης Βελλίδης» αφήνονται ωμές και άψητες.
 
Κοντολογής, η ευτυχία κουρταλεί τη πόρτα μας («τη πόρτα», όχι «τημπόρτα») και το σώμα των «Αθανάτων» σπαταλάει το αίμα της βοηθώντας το άρμα του Δαρείου να διαφύγει, ώστε να τον αποτελειώσει αργότερα ο Βήσσος, αυτός που θα υποστεί έτι αργότερα φρικτά βασανιστήρια απο τους συγγενείς του Δαρείου. Το ιππικό του Μενίδα και οι Παίονες πλαισιώνουν  την επίθεση των Εταίρων.
 
Τότε, ποιος ιός έχει βαρέσει στον εγκέφαλο όλους αυτούς τους φλύαρους που δεν χάνουν μια μέρα που να μη εξακοντίσουν τις άκριτες μαλακίες τους; Ποιος ακούει τον Βερναδάκη, τον Φίλη, την Γεροβασίλη, τον Μουζάλα, να εξηγούν τα ανεξήγητα;
 
Γιατί άραγε, ενώ η αξιολόγηση δεν θα πάρει πολλούς μήνες και ο κακός Τούρκος μεταβάλεται οσημέραι αν όχι σε Μεγάλο Ασθενή, πάντως σε Πουντιασμένο Γείτονα, το κομματικό περιβάλλον του Σύριζα αφήνεται να δέχεται τέτοια απαξίωση λόγω κακοκεφαλιάς, ακρισίας και ελαφρομυαλιάς  με το καντάρι;
 
Να σας πω γιατί.
 
Ο Σύριζα οργάνωσε στα δικά του Άρβηλα, πολύ κοντά στο πεδίο της μάχης, την κομματική του στρούγκα. Έβαλε Θράκες πελταστές, κλινικώς αγράμματους και προσωπικά εις μικρόν γενναίους, να φυλανε το στρατόπεδο με τα εφόδια και τους αιχμαλώτους, και όρισε έναν γερομπαμπαλή Παρμενίωνα να αντιμετωπίσει το ιππικό των Πάρθων, με τις εφημερίδες και τα καθημερινά αρνητικά σχόλια, οπότε ο πάππος κλάταρε.
 
Ενώ η φάλαγγα καταδίωκε τον Δαρείο, οι αιχμάλωτοι στο στρατόπεδο και οι Πάρθοι στην απέξω, έλυωσαν τους Θράκες. Ο Παρμενίων ζητούσε βοήθεια απεγνωσμένα, ο Αλέξανδρος γύρισε να τον βοηθήσει σκανιασμένος, στη διαδρομή έχασε εξήντα πολυτιμους εταίρους, αλλά συνέχισε την πορεία για τα Σούσα χωρίς τους Θράκες.
 
Στα ούσα, στα ούσα, στα έξαλλα τα Σούσα, όπως τραγουδούσε ο Μίμης Σουλιώτης σε ανύποπτο χρόνο.
 
Θράκες, είναι οι κυβερνητικοί και κομματικοί δηλωσίες.
 
Πάνω στον χατά της αμάχης, οι Πάρθοι (τα διαβόητα ΜΜΕ που έχουν δύναμη) και οι αιχμάλωτοι Πέρσες (δηλαδή η ΛΑΕΝ και ο λεγόμενος χώρος) απομειώνουν κάθε αγόρευση, αστοχία ή απλώς απειρία.
 
Ο Τσίπρας εμφανίζεται αθώος του αίματος. Έπεσαν στη μάχη στοιχηδόν. Τώρα,μπορεί να προχωρήσει , μετά τα Άρβηλα, στις απαραίτητες μεταγραφές. 
 
Οι σατράπες θα αξιοποιηθούν. Ο Βαγόας, ο Μαζαίος, τόσοι και τόσοι.  Το νέο καθεστώς δεν θα στηριχτεί στους πολεμιστές που όταν ζητάνε κρασί, λένε «ούγκα» η «γκαγκάου».
 
Οι μικτοί γάμοι, επίκεινται.
 
Αυτή η νέα πανελλήνια εκστρατεία στο μικρογραφικό και ελαφρώς γελοιογραφικό της  έκδοχο, μαγειρεύεται συστηματικά.
 
Δεν θα απευθυνόμαστε πλέον στους Σκύθες(Ρώσους). Οι Ινδοί (Κινέζοι) θα μας δώσουν ελέφαντες για να τσακωνόμαστε με νέα όπλα.  Θα συνταχθούμε με το lifestyle των Αχαιμενιδών.
Πάντα με τους Αμερικανούς, κι ας μισούμε το ΔΝΤ των. ΔΝΤ είναι στο κάτω της γραφής, δεν είναι και DNA. 
 
Και το θρυλικό αυτό κόμμα της Αριστεράς και της Προόδου, θα την πίνει από τους ρεαλιστές Μακεδόνες στρατηγούς, καταλήγοντας μαλλιά-κουβάρια.Οι πιο γλυκόλαλες γαλιάντρες της μεταπολίτευσης, κράζουν ωσάν τις καλιακούδες.
 
Το «φυλάττειν Θερμοπύλας» θα είναι ντεμοντέ, μπροστά στην φρίκη των πυλών της Κασπίας, όπου μπαινοβγαίνουν οι δρακονιανοί και τα μογγολοφτύματα.
 
Μόνον ο Σύριζα μπορεί να διαλύσει τον Σύριζα.
 
Και είναι σε καλό δρόμο.
 
 
Δείτε επίσης:
95958b579999ded0e04b6dae1676023c.jpg