• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Νησάκια στο Αιγαίο δεν βλέπω, αλλά οι Βαλεαρίδες φαίνονται καθαρά.
Σένγκεν
Πάνος Θεοδωρίδης | 30.01.2016 | 06:02
H πιο ποθητή, γοητευτική και ορμητική φάση μιας μελέτης, ονομάζεται «αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης». Συγκεντρώνεις στοιχεία, ανακαλύπτεις ότι κανένα από τα στοιχεία δεν έχει το βάθος πεδίου που πίστευες,άσε που δεν είναι προσιτά.
 
Αφοσιώνεσαι σε αυτό που υπάρχει, και κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνεις ότι αυτή η αποτύπωση δεν θα αποκτήσει ποτέ την ακριβή εικόνα στην οποία θα επικολλούσες τις υπέροχες λύσεις σου.
 
Μη το παρακάνουμε με τον θρήνο, διότι και ο θρήνος, μέρος της διαδικασίας είναι. Ή, για να τα εμπεδώσουν τα τσακαλάκια που μας κυβερνούν, είναι μέρος του προτσέσου.
 
Πριν από έναν χρόνο, η Ευρώπη, χοντρά μπλεγμένη στον διαμελισμό της Συρίας, αλλά με το αίμα των άλλων,δήλωνε κάτι μασάλια περί προσφύγων και οικονομικών μεταναστών,και φαινόταν να περιμένει με το ζόρι ένα εκατομμύριο φυγάδες.
 
Η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, είχαν γεμώσει απόφυγους, και σας έχω δείξει σχετικούς χάρτες .
 
Αλλά η Ευρώπη, αποτύπωνε την υπάρχουσα κατάσταση, αναγνωρίζοντας ως αληθείς, εκθέσεις πρεσβειών, πρακτόρων και αντιπρακτόρων, θρήνους ΜΚΟ και επαίτες κονδυλίων, που κατέφθαναν στις γραμματείες των πρωθυπουργών της τσίλικες, μεταμορφωμένες, τσιμπημένες, καθόλου συσχετισμένες μεταξύ τους. Ωστόσο, και με αυτό το ανάπηρο προτσέσο, η Ισπανία, η Μάλτα και η Ιταλία, σφράγισαν τα θαλάσσια σύνορά τους, και η καθεμιά με τον τρόπο της,άρχισαν να ελέγχουν τις εισόδους στις χώρες τους  by the book.
 
Έτσι, ο παγκόσμιος μεγεθυντής λεπτομερειών, φώτισε με τον προβολέα του τους γνωστούς υπόπτους: Βαλκάνια, Μικρασία.
 
Κάποιος εχέφρων όπως ονομάζονται τα διανοητικά έντομα στην γηραιά Ήπειρο, θα περίμενε μια από τις εξής λύσεις:
 
Την ολιστική θεώρηση του ζητήματος.
 
Την πανευρωπαϊκή πολιτική πίεση να παγώσουν τα μέτωπα στη Συρία και να επιτευχθεί τουλάχιστον μια ανακωχή, από αυτές που σήπονται επί δεκαετίες, όπως συνέβη με την Κύπρο, τον Λίβανο και άλλες χώρες ,όταν και όποτε οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι είχαν διαφορετικά συμφέροντα.
 
Την κλασική γεωστρατηγική υλοποίηση της θεωρίας «μακριά από τον γκώλον μας, κι όπου θέλει ας πάει ο Αρμαγεδδών».
 
Και φυσικά, την διαπίστωση πως η μεγάλη σε έκταση Τουρκία, θα ήπρεπε να μανιπουλαριστεί, έναντι ανταλλαγμάτων με το επίκεντρο της επιχειρησιακής δράσης στα νοτιοανατολικά της σύνορα.
 
Μόνον έτσι θα μπορούσε να κρυφτεί απο την παγκόσμια κοινή γνώμη το εξοργιστικό και ανιστόρητο ευρωπαϊκό φάουλ: να μετατραπούν τα βαλκάνια, σπυρί-σπυρί σε μία μπάφερ ζόουν, καναγκαιρίστικη (καναγκαιρίσιος=εκ παλαιών καιρών εμπνευσμένος)όπου τα μόνα δίκτυα που θα απέμεναν σε αυτήν,από την εποχή που ήκμαζαν οι βλάχικοι εμπορικοί δρόμοι από την Αρκαδία έως την Βιέννη και οι καραβοκυραίοι των νησιών της Άσπρης Θάλασσας από το Ταϊγάνι έως την Μασσαλία, θα ήταν τα δίκτυα παραγωγής διακίνησης λευκής σαρκός με βυζιά, όπλων για τις ανάγκες των μπαλωθιών και μπάφου, κόκας, χαπιών και ηρωίνης σε όλη την χερσόνησο.
 
 
Κοντολογής ,η Ευρώπη κρύβει επιμελώς ότι και πριν την Saga Syriana, oι καλύτεροι πελάτες που ζητούσαν άσυλο, ήταν από τα βόρεια και μέσα Βαλκάνια, ότι η επέκταση της επιρροής της στην Ανατολική Ευρώπη ήταν ατυχέστατη,ότι ακόμη και η σχεδίαση των ενεργειακών αγωγών από την Ανατολή θα έφερνε μόνον πολέμους και ότι η μοναχοφαγιά της Γερμανίας μόνον με την οπερετική συμπεριφορά της Γαλλίας ήταν αδύνατο να περισταλεί.
 
Εδώ μπαίνει ο Αμερικάνος κρεμανταλάς και ο Έλλην ποκοπίκος.
 
Ο Αμερικάνος την έχει καταβρεί με το Σιιτικό Ιράν και το επόμενο στάδιο είναι να καταψύξει τα σκατά που δημιούργησε με την ανοϊκή «επανάσταση του Facebook» στην Βόρεια Αφρική και στην μετάλλαξη της Σαουδικής σουνιτικής αυταρέσκειας σε άλλες επιστήμες, αφού προσώρας παράγει φανατικούς μισθοφόρους και ξενοδοχειακά οράματα περιμετρικώς της Ερυθράς θαλάσσης.
 
Το έπραξε ήδη επιτυχώς, μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας, όπου οι εκεί Βαλκάνιοι, πέρα απο τα σεκλέτια που τους απασχολούν, είναι πιό αμερικανοκρουσμένοι κι από τους Χιλιμπίληδες των δικών της Πολιτειών.
 
Και η Ελλάδα;
 
Συνεχίζει να επιβεβαιώνει τα φαρμακερά λόγια του Σολωμού, αλλάζοντας ενίοτε τα ονόματα των εθνοτήτων:
 
Αραπιάς άτι, Γάλλου νους, βόλι Τουρκιάς, τόπ' Άγγλου!
 
Έκτοτε, έχουν παρεμβληθεί και άλλοι λαοί στην μαύρη ή στην πράσινη λίστα.
 
Κι αν εξαιρέσουμε κανένα τηλεφώνημα πρέσβυ που κατεβάζει μια παράσταση του Εθνικού θεάτρου, η «τραγική» κατά το επουργό Κοινούση Αμερική ,αντιπροσωπεύεται από το ΔΝΤ και την κόκκινη γραμμή της επιρροής του ΝΑΤΟ.
 
Αυτη η γραμμή βρίσκεται αμετάθετα στη θέση της, μόνο που ενδιαμέσως, οι λαοί φέρονται κάργα φιλοαμερικάνικα.
 
Ο άλλος χάρτης, δείχνει την ίδια περιοχή χωρις την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.  Τέτοιες κινήσεις δεν κάνουμε, διότι ακόμη και ο Μπαλούρας καταλαβαίνει τι σημαίνει κόλπος της Σούδας.Βλέπετε, χωρίς Ίμβρο και Τένεδο, το Αιγαίο διαθέτει πολλες διαδρομές διεθνών υδάτων. Δεν στάλιζαν ματαίως οι Σοβιετικοί τόσες δεκαετίες έξω από τα Κύθηρα.
Στο επόμενο σλάιντ, η Ελλαδα χωρις Σένγκεν.O χάρτης είναι μουσαντένιος, επειδή υποτίθεται πως θα επεκταθεί το σύνορο Σένγκεν αργότερα.
Εδώ, και σε περίπου και ατεχνή περίμετρο, οι περιοχές των Βαλκανίων όπου οι μουσουλμάνοι κατοικούν σε ποσοστό που υπερβαίνει το ένα τέταρτο των κατοίκων έως και στο ρεκόρ των οκτώ στους δέκα.Ο Χάρτης είναι ελαφρώς άσχετος, αλλά όλοι αναφέρουν τον "ισλαμικό παράγοντα", κι έτσι, Σιθάσπιδες, είπα να μη υστερήσω, χάριν εντυπώσεων.
Προτελευταία καταγραφή: τα ζητήματα που χαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, παιγνιωδώς επινοημένα ,ίνα μάθετε τι κυκλοφορεί στων Ιδεών και στων Ψευδαισθήσεων την Άλωνα, που μπορεί να θεωρηθεί και μετεξέλιξη της ανάλυσης του Στράβωνα στα ίδια μέρη, που σώθηκαν στο έβδομο βιβλίο του, όσο σώθηκε.
 
Τέλος, χονδρική αναγραφή με κόκκινο της διαδρομής των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ με περτικαλί οι παλιότερες διαδρομές. Αλλά το μυστικό βρίσκεται στους αριθμούς που σημειωνονται κατά μήκος των νατοϊκών συνόρων. Είναι τα σημεία απ΄όπου οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει στην χώρα μας, αλλά για την ώρα, δεν κουνιέται φύλλο. Ο λόγος είναι απλος. Τα μαύρα λεφτά που διακινούνται είναι τόσο πολλά, ωστε οι μαυραγορίτες των ελπίδων καθόρισαν τις διαδρομές εξόδου με μια σοφή εκτίμηση κόστους-ωφέλειας.
Τα σύνορα είναι τρύπια με ή χωρις Σένγκεν.Απλώς δεν ξέρω ποιος κιαρατάς έπεισε την Ελλάδα πως θα καούν τα κάρβουνα με τέτοιες επιπόλαιες μαστροχαλασιές.
 
Εδώ τελειώσαμε για σήμερα. Αύριο την ίδια ώρα και πάλι μαζί, και ιδού μια διαφάνεια με μια σκηνή απο το έργο της Κυριακής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δείτε επίσης:
36088976004f6a6203e9f0e4994881e5.jpg