• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Δυσκολίες πολιτευομένου
Πάνος Θεοδωρίδης | 23.10.2015 | 01:06
H Γαλλία δεν είναι ελκυστικός τόπος για την Συριακή προσφυγιά. Μήτε καν για την ασιατική. Οι μισοί της μετανάστες προέρχονται από την Ευρώπη, το ένα τρίτο συνεχίζει να καταφθάνει από το Μαγκρέμπ. Η πρόσφατη κρίση την παίρνει ξώφαλτσα. Αλλά είναι ήδη φορτωμένη πληθυσμό που δυσφορεί.
 
Δεν ξέρω αν συνεννοείται με τους Γερμανούς. Ώσπου να βγάλει τον Πρόεδρό της τσάρκα στα Βαλκάνια, και μάλιστα στα νότια, η καγκελάριος όργωσε τα δικά της Βαλκάνια, πιο βόρεια, αφου υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από εκεί, παρά από την Συρία.
 
Επιπλέον, εκάθησε με τον γουαναμπή χαλίφη στα επίχρυσα δίκρανα που παραπέμπουν στο γούστο του Φαρούκ .
 
Μη σας νοιάζει ποιος ήταν ο Φαρούκ.
 
Εδώ δεν σας νοιάζει ένα επικοινωνιακό διήμερο με Σεβαστάκη και Φίλη, να μη πω κουβέντα για την πρώτη ραγισματιά στο φάιμπεργκλάς της Ένωσης Κεντρώων, από το πρώτο φλερτάκι με τον Σύριζα.
 
Τι απόμεινε για τον Ολλάνδα;να ακούσει την Μασσαλιώτιδα στην βροχερή Αθήνα, που μόλις έχασε ένα τρίπατο στο Καματερό από ένα φουσκωμένο ρέμα, «παρότι ήταν ένα νομιμοποιημένο αυθαίρετο που οι υπηρεσίες θεώρησαν επικίνδυνο εγκαίρως».
 
Ο πρωθυπουργός έτυχε να βρίσκεται εκεί, στην πρέπουσα θέση και ακαταλλήλως δένοντας τα χέρια μπροστά του, όπως οι σπασίκλες στην κυριακάτικη λειτουργία, στις εποχές του εκκλησιασμού.
 
Ο λογοθέτης του Δρόμου Του, είχε συνθέσει μια ετικέτα, όπου όλοι οι ένστολοί του κοίταζαν ο ένας τον άλλον σε διαφορετικές στάσεις και υπό διαφορετικούς σχηματισμούς, αλληλοχαιρετούμενοι συστηματικά.
 
Το σύνολο έμοιαζε με φωτογραφίες που έβγαζαν παραδοσιακά οι παλιοσειρές την προτεραία που τέλειωναν τα δοντάκια της χτένας και γιόρταζαν το «μία και καμία» παριστάνοντας τους αλφαμίτες σε κωμικές πόζες.
 
Μερικα μέτρα κόκκινος κετσές παραπάνω, να δείχνει έξτρα τιμή, αλλά ο κετσές τιμή δεν έχει: το κόκκινο χαλί έχει πέλος.
 
Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι ακολουθούσαν το πρόγραμμα και περίμεναν μια φράση του Ολλάνδα περί του ελληνικού χρέους.
 
Τους έβγαλε τα τζιγέρια ώσπου να την ξεστομίσει.
 
Το πρόγραμμα μπορεί να περατωθεί άνευ ετέρας. Και με απεργία των ΜΜΕ, και με παύση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων και με ψιλοκαταγγελίες στη Βουλή ότι κάτι δεν πάει καλά.
 
Διάλεξαν επιτέλους και διοίκηση στην Δικαιοσύνη, όπως ανάδευαν παλιά τους λαχνούς οι πλανόδιοι στις λοταρίες, βάζοντας το ένα χέρι βαθιά σε ένα μακρύ λευκό σακκούλι, παρόμοιο με τον πήρο απ΄όπου διαλέγαμε νούμερα στην Τόμπολα.
 
Ώσπου να σκάσει η αυγούλα των εσωτερικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ψηφοφόροι και ο εκλεγμένος, θα ξημερωθούν σε μια Τσαγκαροδευτέρα, σε ένα περιβάλλον που ελάχιστοι θα αναγνωρίσουν.
 
Όλη μέρα έγραφα, διακόπτοντας τη δουλειά για να ματίσω πιθανές διαρροές στο δώμα που κατοικώ, σαλιώνοντας το δάχτυλο συχνά, μετρώντας τον εκδυτικό αέρα και πιθανολογώντας από που θε νά ΄ρθει ο ρούφουλας που μπορεί να αναρπάσει την παπουτσοθήκη μου στην απέναντι πολυκατοικία.
 
Άκουγα Χαίντελ και έψαχνα Κουμάνους στην Φούστανη, που μνημονεύονται σε κατούνες στα Ποζούχια (Κοζούχ) στο έγγραφο 65 του 1184.Όταν κάνεις διάλειμμα μετά από παπαδιαμαντικα ωράρια γραφής, με άλλες γραφές, τα μαντάτα δεν είναι καλά.
 
Δε θα μπορούσαμε κάποτε, ίσως τώρα, να ήμασταν μαζί,
Άν οι θυσίες, παιδεμοί, ασκητισμοί ,εξιλασμοί
Έχουνε τώρα τηρηθεί
Δεν θα μπορούσαμε τάχα να ήμασταν χωμένοι
Χωμένοι μέσα στη γαλήνη του μεσημεριού, μέσα στη σιωπή της νύχτας που κοάζει