• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Συναστρία αρχαγγέλων
Ο καφές στο κιόσκι Του
Πάνος Θεοδωρίδης | 10.03.2014 | 15:21
Παρασκευή στον Παράδεισο, μια ήρεμη μέρα. Μαζευτήκαμε πάνω απο τον 41ο παράλληλο, στον Μεσημβρινό της Κριμαίας γιά να ρίχνουμε καμιά ματιά μη το γυρίσουν απο παρλαπίπες σε αιματοχυσία. Απέναντί μας, το κιόσκι Του, ιδεώδες γιά ένα καφεδάκι και να αγναντεύεις, αλλα υπήρχαν περιορισμοι στις εισαγωγές.
 Κάναμε την σύσκεψη των Αρχαγγέλων με ημερησία διάταξη «προβλήματα».Παράδεισο λειτουργούσαμε, προβλήματα δεν είχαμε. Αν κάτι στράβωνε, είχε ήδη τοποθετηθεί μηχανισμός εξώσεως από τον Κήπο της Γνώσεως με αυτοματισμούς. 'Οποιος δηλαδή την κατάβρισκε με τον Όφι ή ύψωνε τη φωνή του υπέρ η εναντίον μιας άποψης, τον έβρισκαν οι Φύλακες της Κόλασης ,η Σάρα Μπερνάρ και η Θήντα Μπάρα, δεμένον και με τα χαρτιά του στο χέρι.
Mίλησε ο  Ραφαήλ και δήλωσε πως στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι προσελεύσεις στον Κήπο μας, διότι έμπαιναν άρρωστοι άφταιγοι και αγιάτρευτοι, αναγκαστικης προτεραιότητας. Έκανα  θέμα ως η πύλη του Κήπου μας ήταν χορηγία ενός πολιτικού, αλλα τα κοινωφελη έργα, κατά αρχαία διάταξη Εκείνου, όταν ακόμη υπήρχε Βενετία, Ελισάβετ και σερ Φράνσις Ντρέηκ, ήταν υποχρεωτικώς αποδεκτά, ακόμη κι άν σκότωνες πασχαλίτσα, που ήταν το μέγιστο έγκλημα στους Ουρανους μας.
Ωστόσο, από το βλέμμα του Ουριήλ ,υπευθύνου αρχαγγελικής προνοίας, άρα και των στατιστικών στοιχείων, κατάλαβα πως κάτι στράβωσε.
«Στον Κήπο Χαρίτων ,Ευδαίμονες Συναρχάγγελοι» μας είπε «διαμένουν οι Αγαθές Ψυχές των Βαλκανίων και τα κλίματα Συρίας, Μαγκρίβης και τα Νουμηδιανά. Μήπως θέλετε την Εντολή;»
«Εντολή και λοιπά, άφκε τα ,σε πιστεύουμε μακάριε» τον πρόλαβα. Είχα πολλών ημερών συναστρίες  μπροστά μου με τον Σαμαήλ και τους οπαδούς του Ιωφιήλ, για σοβαρές αταξίες εξορίστων δαιμόνων σε Αστεροειδείς και αισθανόμουν πως ο Ουριήλ θα μας έτρωγε με λεπτομέρειες τον χρόνο μας.
«Μετατρών,είσαι εδώ εκ μέρους των Χασμαλίμ;»με ρώτησε. «Και των ταγμάτων Ερελίμ,που σιτίζονται προσωρινώς στον δικό μας Κήπο» εξήγησα. «Έχω πιστοποίηση συντόμευσης χρόνου» και έδειξα το βαρύ εγκόλπιο στο στήθος μου. Ο Ουριήλ ξεκίνησε.
«Υπάρχει αύξηση των αγαθών ψυχών στον Κήπο Χαρίτων. Η αύξηση προβάτων έφθασε το 56% ενώ μας ειδοποιεί ο Σαμαήλ ,υπεύθυνος μεταθανατίων δρομολογίων ότι εις την Κόλαση του κάτω κόσμου των Γρεβενών, έχουν να δεχθούν άσωτον ερίφιον υπέρ τα είκοσι έτη.»
Οι αρχάγγελοι ανακάθησαν. «Πόσοι σιτίζονται στον Παράδεισό μας;» ρώτησε ο Γενικός Του Αναπληρωτής Μιχαήλ.
«Έχουμε αύξηση 65% σε μια δεκαετία. Μικρά παιδιά που σφάχτηκαν, άποροι γέροντες, άρρωστοι χωρίς φροντίδα..» στραφήκαμε προς τον Υγείας Ραφαήλ. Εκείνος σήκωσε τους ώμους .»Δεν έχω υποδομή. Δεν υπήρξε πρόβλεψη για τέτοια κοσμοσυρροή».
Ο Παραδεισιακής Αμύνης Γαβριήλ άνοιξε έναν χάρτη των Πλανητών. «Δεν μπορουμε να στείλουμε τους Αγαθούς σε άλλους Παραδείσους;»
Εκεί πάτησα φτερό εγώ που είμαι των Αποκαταστάσεων και Κτηματολογίου. «Να μη με λένε Μετατρών, αν έβρισκα και μια θέση άδεια στον Άρη, στην Ανδρομέδα και στη Μαύρη Τρύπα του Σειρίου. Άλλον παράδεισο συμβατό με το ανθρώπινο γένος δεν έχουμε. Τι να κάνω; Να τους στείλω στον Άλφα του Κενταύρου όπου κατοικούν όλοι οι Αγαθοί Ιπποπόταμοι και Προβατοκάμηλοι, οι Φεμινίστριες και τα θύματα της παιδικής εργασίας;»
 
Βουβαθήκαμε. Ο Γενικός Του Αναπληρωτής Μιχαήλ ρώτησε τον Ουριήλ «Εισήγηση έχουμε;»
«Φοβούμαι πως ναι» απάντησε. «Αλλά από την υπηρεσία Γαλαξιακής Ειρήνης. Θα μας επισκεφθεί το ΔΝΤ . Ζητούν περικοπές εν Παραδείσω, μείωση των δανειακών υποχρεώσεών μας, απολύσεις παλαιών ψυχών που έμειναν άνω των τριάκοντα αιώνων και δημιουργία Καθαρτηρίου. Τα υπόλοιπα,αντικατάσταση κεριών με παραφίνες και λινών χιτώνων με βαμβακερούς τα έχω ήδη κάμει αποδεκτά.»
 
Οι Αρχάγγελοι δεν ανασηκώθηκαν απλως ταραγμένοι, αλλα θρόισαν και τα πτερώματά τους. "Αυτά είναι πρόωρα, ανώριμα και απαράδεκτα" είπε ο Ραφαήλ. "Περιθώρια διαπραγματεύσεων υπάρχουν;"
"Ανεπισήμως πληροφορήθηκα πως όποιος Άγγελος εκ των Ταγμάτων κατέλθει εις την Κόλασιν και πείσει τους Κοπατσιαρηδες να ακούσουν ομιλιες των  Ζίζεκ, Κατσανέβα, Καλύβα,Ζήμερου και κριτικές βιβλιου του Κουφοντίνα,γιά κάθε ακροατή πληρως ακούσαντα, δηλαδή όχι ωτασπίδες και κόλπα, το ΔΝΤ σβήνει χρέος εκατό ηλιακων ημερών ανα Ήρωα".
Τα μάτια των Αρχαγγέλων στράφηκαν προς την ταπεινότητά μου. "Μετατρών, είσαι ο πλεον κατάλληλος γιά αναγνώσεις". Έμεινα σκληρός όπως ο γρανίτης. Στο τέλος ο Ραφαήλ πήρε το πονηρό του χαμόγελο."Θα σου προσφερθεί καφές στο κιόσκι Του". "Ε, τότε να πάω",έκανα τον βαρύ.