• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Σημειώσεις Παταφυσικής
Πάνος Θεοδωρίδης | 11.07.2015 | 07:51
Δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Βουλή, στην προέκταση μιας ταραχώδους ημέρας,τα λόγια ξέφτισαν, οι αυταρέσκειες εκφράστηκαν, και ο ζων νεκρός της μνήμης μας, ο φέρων το γελέκι του πρωθυπουργού, έχασε την φυσική του οντότητα και στο πεντάλεπτο διάλειμμα πριν την ονομαστική ψηφοφορία, πολλοί μέσα στην αίθουσα και πλήθος αρίφνητο τήλοθεν ορκίζονταν πως είδαν την σκεπτομορφή του,αιωρούμενη στα υαλία της οροφής, είτα να κατέρχεται άνευ στροβιλισμού, ως μπαλόνι που χάνει αέρα, εγκαρσίως στο παγκούλι των πρακτικογράφων της Βουλής, όπου και ανεπαύθη.
 
Καλό παιδί, θα μπορούσε κάποιος νυσταλέος να του προσάψει κατωτερότητα ποια, έναντι των περιστάσεων, εάν οι περιστάσεις δεν ήταν τόσο, μα τόσο της ξεφτίλας και του γιούχα, αντάξιες της νυκτός του Τιτανικού.
 
Έκειτο γαλήνιος αφού του σώθηκαν οι ορμόνες και η αδρεναλίνη, τυπικό γνώρισμα της άφατης νεότητας που θέλει τον ύπνο της για να λειτουργήσει, κι όταν ξενυχτάει,σε μη ενδιαφέρον περιβάλλον,καθίσταται ανενεργός και απουσιάζει.
 
Αλλά επέπρωτο, όπως μεγαλώνουν τα νύχια και μέσα στο φέρετρο, να μη γλυκάνει η ψηφοφορία την χαλάρωσή του.
 
Μία σύμπραξη επαναστατών με ειλικρινές πάθος και μονομέρεια, ενός μονόμπατου όντος που δεν μπορεί τον αντίλογο και πετάει τα καλώδια των πανέλων, ενός υπουργού που πιστεύει ότι είναι στρατευμένος στο πλευρό του Καρλ και της Ρόζας, μιας κατακαημένης νύμφης που ο Όλυμπος δεν την δέχθηκε ως θεά και την καθήλωσε στον ανάξιο κατ΄ αυτήν ρόλο του θηλυκού Μινωταύρου, αναθέτοντας τον ρόλο της Αριάδνης στην Ραχήλ Μακρή, αφού κατάλαβε πως η κυβέρνηση προσωρινώς δεν θα κινδυνέψει να χαθεί, επειδή τα άλλα κόμματα θα την στήριζαν, έκανε το λάθος.
 
Βρήκε την πιο τραγικη στιγμή να δείξει το μέγεθός της, να μετρηθεί, να εμφανιστεί ως υπολογίσιμη, να δείξει το ειδικό της βάρος.
 
Δίπλα στη σύμπραξη, ένας δημοφιλής σουλατσαδόρος πωλών τοις μετρητοίς εξυπνάδες,και φιστίκια Αιγίνης, ήδη κατέρρεε στη γνώμη των πολλών.
 
Τώρα, θα αναστηθεί ο πρωθυπουργός, επειδή η νεότητα αντέχει ένα ψιλοέμφραγμα και είναι σε θέση να σπάσει το καπάκι του φερέτρου της αν της τύχει νεκροφάνεια, θα ρίξει νερό στο πρόσωπο και έχει να διαλέξει:
 
«Υπογραφή και εκλογές», «υπογραφή και παραίτηση», «υπογραφή και διαγραφές». Α, υπάρχει και η «υπογραφή και τουμπεκί ψιλοκομμένο».Κι άλλες πεντέξη, που περιέχουν νέες συνεργασίες.
 
Για μένα, οι αριστεριστές και οι λοιποί ριζοσπάστες, έκαναν ένα μεγαλύτερο λάθος: ήταν πουλιά και βράχηκαν, το φτέρωμά τους κόλλησε στο δέρμα τους και φάνηκε η ολίγιστη επιρροή τους στο εκλογικό σώμα που δημιούργησε την κυβέρνηση. 
 
Εάν γίνουν εκλογές, θα μετατραπούν σε μία μονοψήφια δύναμη με ρητορική και αρχετυπική επιρροή ,εκατό φορές μεγαλύτερη, όπως υπήρξε ,εκτός σπανίων εξαιρέσεων, η εκτός ΚΚΕ αριστερά επί δεκαετίες.
 
Και άν ισχύει πως ο πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει επιτυχώς Phd με θέμα «Ανδρέας: ένας άφιλος τακτικιστής», τότε θα συνεχίσει την γνωστή του κεντριστική πολιτική, επιλέγοντας το μαρμαρένιο αλώνι των εκλογών, αφού παρουσιάσει μια καθαρά σοσιαλδημοκρατική λίστα. Ποιος θυμάται που ο Ανδρέας φλέρταρε με τους τροτσκιστές;
 
Αποτελέσματα δημοψηφίσματος, μεγάλες συγκινητικες συγκεντρώσεις και εναλλαγή του «όχι» και του «ναι», δεν φτουράνε πια. Για έναν πολύ απλό λογο: η μεγάλη εκλογική πελατεία, εκτιμά τους εργατικούς ή τα είδωλα, αλλά δίνει γενικά ρέστα στον «αποφασιστικό ηγέτη» που γαμεί και δέρνει τους ενάντιους.
 
Τελικά το μόνο που δεν ξέρω, είναι πόσο πανωτόκι θα μας έρθει ο λογαριασμός από τας ωραίας Ευρώπας.
 
Αν γλυτώσουμε με μιά δεκαπεντάρα, τυχεροί θα είμαστε.
 
Κάθε νόμος που θα περνάει από την Βουλή, θα έχει κι ένα ποσό έναντι στην έξοδο.
 
Κάθε παράβασή του από κάποιον  ψευτοεπαναστάτη, θα οδηγεί σε διαγραφή, διορθωτική πρόσθεση στην χαρούμενη ομάδα όποιου χρήσιμου ηλίθιου ποθεί υπουργιλίκι και πάει λεγοντας.
 
Ούτως η άλλως, δεν έχουμε το κράτος που μπορεί να δημιουργεί θέσεις εργασίας, χρήμα και κοινωνικές τομές.
 
Και θά΄ρθουν τέτοιες κολασμένες μέρες, που η βραδυνή γλύστρα του πρωθυπουργού από ζωντανή καρδιά παλλόμενη, σε άυλη σκεπτομορφή, επειδή του έκοψε το οξυγόνο η τυπολάτρισσα Ηγέτις κάθε ματιασμένης ύπαρξης, θα του φαίνεται μαγική βόλτα στον Παράδεισο.