• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Κουβέντες καφενείου
Πάνος Θεοδωρίδης | 11.05.2015 | 03:32
-Γιατί πέταξε ο Σόιμπλε το χαλκούνι πως πρότεινε στον Γεωργάκη δημοψήφισμα;
 
-Διότι στην Ελλάδα συνηθάμε ταις κωλοτούμπαις και ο Σαμαράς είναι ικανός να βγεί αντιμνημονιακός για να κρατήσει το πόστο του.Η Ελλάδα κι άλλες φορές άντεξε χωρίς διακυβέρνηση, αλλά χωρις αντιπολίτευση δεν ζει μήτε λεπτό.
 
-Δηλαδή η Ευρώπη θέλει δημοψήφισμα; Τότε γιατί οι αριστεροί πτερυγίτες του Σύριζα το θέλουν επίσης;
 
-Διότι επιθυμούν διέξοδο.Αν λάβουν 30% υπέρ των κόκκινων γραμμών, θα επιρρίψουν στο «ακαθοδήγητο κοινό» την πολιτική ευθύνη.
 
-Με μπερδεύεις!
 
-Η Ευρώπη σε μπερδεύει, σκοπίμως. Η Ευρώπη δεν νοιάζεται αν συνέλθεις ή όχι. Εξάλλου γιατί να νοιαστεί, όταν κρατάς χαμηλό το ΦΠΑ για τη Μύκονο και όχι γιά την Γουμένισσα; Όταν δηλαδή οι θρυλικες κόκκινες γραμμές είναι γρατζουνιές σε ένα πεθαμένο σώμα;Η Ευρώπη νοιάζεται για ένα πράγμα:να εξαπατηθεί όσο γίνεται λιγότερο.
 
-Μπα; Είναι αθώα τα πουλάκια μου;
 
-Είναι κλινικώς ένοχη, λέγεται κολυμβήθρα του Σιλωάμ, κι εμείς, ως ζωντόβολα, συνωστιζόμαστε να λουστούμε στο ίαμά της.
 
-Τι κακό έχει να χρεωκοπήσουμε;
 
-Κανένα κακό δεν έχει στο βάθος, πλην ενός: δεν θα έχουμε να λάβουμε από κανέναν πεκούνια.Σε πέντε χρόνια θα έχουμε συνέλθει, αλλά στο μεταξύ, μισθοί και συντάξεις θα ξεκινήσουν από πολύ χαμηλά.
 
-Και ποια θα είναι η διαφορά, από αυτά που μας επιβάλουν τώρα;
 
-Μη ρωτάς εμένα, ρώτα τον Ρωμανιά.Όταν σχεδιάζεις μετρό, δεν ρωτάς τον καροποιό!
 
-Δεν καταλαβαίνω.
 
-Δεν απορώ που δεν καταλαβαίνεις.Αν χρεωκοπήσουμε, θα πτωχεύσουν πρώτα οι Τράπεζες.Τα εβδομήντα δις που τους χρωστάμε ως ιδιώτες,θα τα χρωστάμε στη Σημαία. Της πατρίδας. Η πατρίδα όμως δεν θα παίρνει λεφτά από δανειστές ή τράπεζες και θα μετράει τα μετρητά στο ταμείο, θα κάνει διαιρέσεις,και θα βγάζει το μηνιάτικο που μπορεί να δώσει στους υπαλλήλους της.
 
-Μα αυτά θα είναι πολύ λίγα!
 
-Καλώς τονε κι ας άργησε.
 
-Επομένως, τι νόημα έχει το δημοψήφισμα;
 
-Κανένα! Δώσε βάση στο εξής: η κυβέρνηση πάει να κλείσει όχι κάποια γενική συμφωνία, αλλά την τελευταία αξιολόγηση.Τα δυσμενή της αποτελέσματα, θα ζητήσει να εγκριθούν με δημοψήφισμα. Αλλά η Ευρώπη δεν δεσμεύτηκε πως αν δεχτεί την αξιολόγηση, την επαύριο θα μας καλέσει στο τραπέζι για να μελετήσουμε παρέα τι μας λείπει για να συνέρθουμε! Μπορεί να δηλώσει πως έκλεισε η αξιολόγηση, «δικαιούμαστε» επτά μπιλιόνια και δεν θέλει, μήτε μπορεί να δώκει άλλα.
 
-Μα έχουμε τιτανοτεράστια γεωπολιτική σημασία! Οι αγωγοί, η Ινδία, ο Πούτιν, οι σύμμαχοι λαοί παντού!
 
-Τζάμπα φτιάχνανε οι δυνατοί του κόσμου μπανανίες παντού στον κόσμο, όταν ήθελαν τα μέταλλα και τις μπανάνες τους;
 
-Κι αν η κυβέρνηση στραφεί στον πληθυσμό της χώρας και ζητήσει να αποφασίσει αυτός το μέλλον του;
 
-Αυτό είναι δυνατό, μόνον αν η Ευρώπη υποσχεθεί ότι θα ρυθμίσει εκ νέου αυτά που χρωστάμε.
 
-Και γιατί δεν το κάνει;
 
-Διότι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, ενώ η μόνη απασφαλισμένη χειροβομβίδα στη χώρα μας ,είναι οι πολιτικοί που έκαναν κουμάντο επί έτη πολλά και τώρα βλέπουν πως περνάνε στο περιθώριο.
 
-Και τι προβλέπεις, ποιητή εκ του προχείρου, έχων την μορφή του χοίρου;
 
-Το αυτονόητο. Θα βουλιάζουμε τραγουδώντας. Θα κλαίμε για τις επικουρικές, οι δικαστές μας θα βγάζουν αποφάσεις υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, η ΔΕΗ θα ζητά να πληρώνουμε εναλλακτικές «καθαρές» πηγές ενέργειας χωρίς να αφήσει τον λιγνιτάκο της, οι κομμένες συντάξεις θα στερήσουν τα χαρτζιλίκια των εγγονιών και το φαγητό των ανέργων, ο δημόσιος τομέας θα παράγει ανυπόφορη γραφειοκρατία για να δικαιολογήσει τα μιστά του, οι δήμαρχοι θα συνεδριάζουν στο Πορτο Καρράς και στο f/b θα παρουσιάζουμε τα βιβλία μας.
 
-Δεν σε πιστεύω.
 
-Δεν έχεις δει το νησί που βουλιάζει τραγουδώντας στο «Έρικ  ο Βίκινγκ» του Τέρι Τζόουνς.
 
-Δεν μπορεί! Υπάρχει κι άλλη λύση!
 
-Βέβαια υπάρχει! Να αφαιρέσουμε την κύστη μεγέθους καρπουζιού από το κεφάλι μας, που βασίζεται στην πεποίθηση πως «υπάρχει δημόσιος τομέας και τον θέλουμε», να μηδενίσουμε το κοντέρ και να πετάξουμε τα καλώδια που μας δένουν με την ιδιότυπη αυτή εντατική.
 
-Μα αυτό θα  ήταν επαναστατικό! Και άκρως επισφαλές!
 
-Ξέρεις καμιά επανάσταση που ξεκίνησε από αντεπανάσταση; Και ξέρεις κάτι πιο επισφαλές, από τις επισφάλειες των τραπεζών που παριστάνουν πως έχουν αρραγή κεφάλαια;