• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Οδηγίες απόγνωσης
Πάνος Θεοδωρίδης | 23.02.2015 | 02:52
Αναζητήστε τη λέξη «διαύγεια» και τη  λέξη «προκήρυξη». Η χτυπήστε το όνομα οποιουδήποτε Δήμου, Υπηρεσίας ή ό,τι σας φωτίσει η θεότης που ακολουθείτε.
 
Θα δείτε κείμενα που παραπέμπουν σε άλλα κείμενα, που με τη σειρά τους προϋποθέτουν μιά εργώδη μηχανή παραπομπών εκ μέρους της αναμορφωμένης διοίκησης.
 
Ενίοτε θα δείτε ιδέες που οδηγούν σε πλήρη παραλυσία μέρος της κοινωνίας, όχι απλώς της διοίκησης.
 
Αν ασχολείστε κάπως με κοστολογήσεις, υπολογίστε τι κοστίζει στην διοίκηση η σύνταξη μιας προκήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού, μαζί με την αναγγελία και το τεχνικό της δελτίο. Και πόσα ευρώ κοστίζει ένα ένταλμα πληρωμής 123 ευρώ, να σας φύγει το καφάσι.
 
Βρείτε (εύκολο είναι) για ποιο καλό παιδί είναι γραμμένος ο φετφάς. Λέγεται και φωτογραφικη διάταξη. Αλλά πάντως δημοσιευμένη στο διαδίκτυο.
 
Με λίγη εξάσκηση, μπορείτε να ανιχνεύσετε, πίσω από την σοβαροφάνεια, τα χρηματικά περισσεύματα που διατίθενται προς στοχευμένη διανομή.
 
Τα ψιλά γράμματα αυτών των χαρτιών θα σας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι τα ψιλα γράμματα των τραπεζικων συναλλαγών, είναι πεποιημένα απο great humanitarians.
 
Αν είστε ορκισμένος μαζοχιστής, ανοίξτε κανέναν κατάλογο κριτηρίων επιλογής. Εκεί θα καταλάβετε ινατί στην νεοελληνική κοινωνία θεωρείστε  ο άσχετος των ασχέτων, παρά την εκπαιδευτική χαρτούρα που συγκεντρώσατε.
 
‘Ολο το Δημόσιο είναι στοιχειοθετημένο σε προεπιλεγμένες λέξεις-κλειδιά που παραπέμπουν σε εξαιρετικά δαπανηρές και επαχθείς προθεσμίες και νομικα τερτίπια.
 
Ο Υπάλληλος που γνωρίζει καλά να χειρίζεται τις λέξεις κλειδιά, μακροημερεύει και παινεύεται, διότι δίνει άχρηστη δουλειά σε άλλους 100 υπαλλήλους.
 
Πιάσαμε έναν επαγγελματία που δήλωσε 15 και είχε στην τράπεζα 75 και τα δεσμεύσαμε, δεν είναι ,σύμφωνα με την άποψή μου, απόδειξη ή ένδειξη ότι χτυπιέται η φοροδιαφυγή. Άλλο δέσμευση, άλλο δήμευση, άλλο συμβιβασμός. Από την ανακάλυψη, έως την ενσωμάτωση των κρυμμένων στο δημόσιο ταμείο ,μεσολαβεί το υλικό μισής εγκυκλοπαίδειας. Και δικαστικοί αγώνες από τρία έως δεκατρία χρόνια. Με μονοψήφια στατιστική πιθανότητα να μη επιστραφουν εντέλει στον επαγγελματία.
 
Η διαύγεια και οι δημόσιες αναρτήσεις προθέσεων και πράξεων της διοίκησης αποδεικνύουν πόσο μπαχαλεμένοι είμαστε.
 
Από το 2009 έως τις αρχές του 2015, δεν κάναμε τίποτε πάνω σε αυτά τα θέματα.
 
Δηλαδή , οι παραπομπές επί παραπομπών, που μετατρέπουν τις αποφάσεις σε θεοκρατικα κείμενα, να γίνουν κάπως έτσι:
 
«Είμαι ο τάδε υπάλληλος, πιστοποιημένος να υπογράφω δαπάνες έως ύψος Χ ευρώ, έχω ελέγξει νόμους και προφήτες, αναλαμβάνω την ευθύνη της πληρωμής, έχω συγκεντώσει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται και δίνω εντολή στο Ταμείο να πληρώσει Χ ευρώ στον φέροντα. Το Πόθεν και το Έσχες μου είναι στο διαδίκτυο, σε αυτό το URL και όποιος θέλει με ελέγχει»
 
Κάθε πολίτης, επινοεί το Κράτος που τον βολεύει.
 
Κατά τα άλλα,στείλτε δυο σελίδες Α4 με τις προθέσεις σας στους Θεσμούς.
 
Και κόψτε τα ιδεολογήματα. Μετατρέψτε τις αντιδράσεις σε άυλη ή υλική εκταμίευση. Κοστίζουν ένα διάολο λεφτά. Προτιμότερο να στήσετε προτομές στους διαμαρτυρομένους, σε πάρκα Ηρώων.
 
Ξέρετε τι πρέπει να γίνει. Είναι το μόνο που ξέρετε καλά. Και το μόνο που δεν θα δοκιμάσετε να υλοποιήσετε ποτέ.
 
Η Ελλάδα που υπερασπίζεστε, δεν υπάρχει. Επινοήθηκε.
 
Ξαναμπαίνω τώρα στο τσουβάλι με τις αγριεμένες γάτες. Είναι πιο εύκολος ο βίος εκεί μέσα.
Δείτε επίσης:
1bdfeb00e45e111b91cbc50e9e6c9e7e.jpg
088be4474e7ec61c354c80bb71081eba.jpg