• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Βενετία. Οι Τετράρχες, διάδοχοι του Διοκλητιανού, μοιρασμένοι, αλλά αγκαλίτσα.
Τελευταία ευκαιρία
Πάνος Θεοδωρίδης | 08.11.2014 | 17:42
Πως το είπαμε; ο Σόιμπλε, ακολουθώντας την προαιώνια συνταγή "να διαδίδεις πως φοβάσαι τους Δαναούς, αλλά έτσι και δείξεις σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, χαλάνε σαν πρίτι μπρα" έδειξε δόντια απειλωντας πρώτα να νομοθετήσουμε τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν και μετά θα σκεφτούν για υποστήριξη;
 
Μεγαλύτερη ευκαιρία πανελλήνιας συσπείρωσης, δεν ματάγινε.
 
Ακούετε, φίλοι και οχτροί, το σενάριο. Ο Σαμαράς ρίχνει τα μούτρα του και ζητά επειγόντως συνάντηση με τον Τσίπρα. Αφήνουν τα εσπρεσάκια και τα πράσινα τσάγια και πίνουν μολτ, σφηνάκια, μαυραθήρι και τέσσερα μαρτίνι, κατά προτίμηση όλα μαζί.
 
Ο Σαμαράς προτείνει στον Τσίπρα να πάνε μαζί στας Ευρώπας, και να δηλώσουν στους υπαλλήλους των τραπεζιτών, πως αποδέχονται την απειλή του Σόιμπλε. Θέλουμε τούτο και θέλουμε το άλλο και το παράλλο και άν δεν συμφωνείτε, θα λάβετε δείγμα απο τις κοχόνες που μας απόμειναν. 
 
Αν ο Τσίπρας πει (ως αργά λαμβάνων τα μηνύματα της Ιστορίας αριστερός", την φράση "ναι ,αλλα θέλω εκλογές την άνοιξη", ο Σαμαράς του απαντά, "μη μου θυμώνεις μάτια μου, και εκλογές θα έχεις". Ο Τσίπρας ώσπου να συνέλθει, ο Σαμαράς θα τον αποτελειώσει με την φράση "πλην να τελειώνουμε με τον Πρόεδρα, διότι οι Ευρωπαίοι θα χρησιμοποιήσουν τη μη εκλογή του ως βόμβα βυθού για να μας διαλύσουν". Ακόμη και ο Λαφαζάνης περιμένω να δεχτεί.
 
Μετά, θα βγούν και θα δηλώσουν ότι πηγαίνουν μαζί στην Ευρώπη γιά να κάνουν σαματά, να πνίξουν το κουνέλι, να λουλουδίσει ο φλομος, να γαμήσει κι ο φτωχός. Στοίχημα πως η μόνη εσωτερική αντίδραση θα είναι από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς : "εμάς, ώ ξυλοσχίστες,γιατί δε μας καλεσατε; "
 
Ευθύς σε αρμοστή συμφωνία, θα δηλώσουν: "σας καλούμε τώρα και θα πάμε με το Εμπραέρ της χώρας, να γίνει του Κουτρούλη ο γάμος". Ολοι θα συμφωνήσουν με την ατζέντα. Αυτοί που θα πούνε όχι, θα χάσουν επανεκλογές επί έναν αιώνα.
 
Η Ευρώπη θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλα η ελληνική πανστρατιά, θα πάει όπου μαζεύονται όλοι ,ή καλύτερα στο Βερολίνο και θα πει "χαράμι να γίνουν οι προσπάθειές μας, αλλα είστε απαράδεκτοι. Θα πλερώσουμε όταν έχομε, απο την αναπτυξιακή μας προκοπή, δεν έχει πιά άλλα μέτρα οριζόντια και κάθετα ,πλην αυτών που θα συμφωνήσουμε οι ίδιοι, αναλογικά. Εμ σαμπουάν, εμ κοντίσιονερ. Να κι αν συμφωνείτε, να κι αν δεν συμφωνείτε. Πάντως ήρθαμε να παζαρέψουμε και ο Σόιμπλε να είναι επικεφαλής των εναντίον μας εισαγγελέων"
 
Η Ευρώπη αύθις θα διαχωριστεί. Οι πονηροί θα απειλήσουν με "αποκαλύψεις" όπως πράττουν επι δεκαετίες, αλλα οι  Ελληνες θα διαλεξουν άτριβους και μη μου άπτου και μη με λησμόνει διαπραγματευτές, πτωχούς και περήφανους, αλλά εξίσου πονηρούς, κι αυτή  είναι μιά μαγιά που καλά την διατηρούμε.
 
Και σας υπόσχομαι, πρίν την 8η Δεκεμβρίου να γίνει μια συμφωνία μέγκλα. Εχοντας τους Έλληνες συσπειρωμένους, με όλους του Τσιριμώκους ανενεργούς, οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τόπο στην οργή. 
 
Θα με ρωτήσετε τι θα γίνει στην επιστροφή. Δικομματισμός θα γίνει. Ευχαριστημένοι νεοδημοκράτες θα πάψουν να διαρρέουν σε άλλα οικόπεδα και θριαμβεύοντες Συριζαίοι θα συγκεντρώσουν την υπόλοιπη χαρτούρα. Μαζί θα έχουν ξεπεράσει την κρίση. Θα υπάρχει Πρόεδρας, θα γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσει ο Σύριζα,αλλά στον πόντο με την Νέα Δημοκρατία.  Και ο Σύριζα θα δώκει το ένα τέταρτο της διακυβέρνησης σε δεξιούς, κεντρώους και απο τα άλλα κόμματα και μετά πάμε γιά τα δύσκολα, αφου η Κρίση θα έχει ξεπεραστεί:
 
Εννοώ ως "δύσκολα", πως προσγειώνουμε την Αμφίπολη, την ΝΕΡΙΤ ως ΕΡΤ και τούμπαλιν, τι θα γίνει με τον Σεφερλή και μήπως η επι του τουρισμού υπεύθυνη αναγκαστεί να εισέλθει αριστίνδην σε ένα ΤΕΙ τουριστικής ανάπτυξης.