• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Γιατί και ο συνήγορος του διαβόλου, ψυχή έχει
Τα ψωμιά, οι παιδείες, οι ψαλτάδες, οι βούρτσες & οι όχι βούρτσες
Moment in the Wind | 16.05.2016 | 22:04
1. Ότι το σύστημα των πανελληνίων είναι για του Γιάννη τον λάκο, φορ πανήγυρους κι ό,τι περισσέψει για της Χελιδονούς το ρέμα, έχει τόση σχέση με την συνολική ποιότητα της εκπαίδευσης στην ελλάδα, δημόσια και ιδιωτική, όση ευθύνη έχει η ύπαρξη της Eurovision για το γενικό μπουρδελάκι της ευρώπης..
 
2. Όσο ούτε μισή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εξαντλείται αποκλειστικά στα έως την 2α δημοτικού τεκταινόμενα, αρχής γενομένης από τους παιδικούς σταθμούς, μήτε για παιδεία μήτε για παιδιά ενδιαφέρεται ο εκάστοτε μεταρρυθμιστής και οι περί του θρόνου του επιτροπές σοφολογιοτάτων. 
 
3. Με αφετηρία αυτά τα ίδια λειψά σχολεία, τα ίδια αυτά κατακρεουργημένα πανεπιστήμια, τα λόγια και κυρίως τις σιωπές των ίδιων άνευ πυξίδας δασκάλων έχουν προκύψει αληθινά γνώστες, μορφωμένοι, επαγγελματίες με όλα κεφαλαία, κοθώνια, αγύρτες, φωτεινοί παντογνώστες σε όλα τους ημιμαθείς, αγράμματοι πλήρως, επαγγελματίες αεριτζήδες. Μυστήριο μέγα το πως, όσο και ο ακαταλαβίστικος επαγγελματικός προσανατολισμός που δεν εστιάζει πρωτίστως στο τι δεν θες να γίνεις, είτε θες να μεγαλώσεις είτε όχι.
 
4. Στην ουρά του ανεργίας τα βιογραφικά γεννοβολούν σελίδες σαν κουνέλες, η μία απαιτούμενη ξένη γλώσσα της περασμένης 10ετίας ίσον πιο λίγη και από καμία. Οι "και τι να λέει το πτυχίο, μήπως θα βρει δουλειά"? φρονούντες ότι στον προσεχή αιώνα θα δοθεί σε όποιον στερείται τυπικών προσόντων μισή ευκαιρία να αποδείξει τα ουσιαστικά του, ας γυρίσουν πλευρό με λίγο λιγότερη φασαρία σε κλισεδιές κι ας γράψουν εκατό φορές καλλιγραφικά "έτσι μας μαθαν να μασάμε τέτοια κουκούτσια φτύνουμε", μπορεί να βοηθήσει.
 
5. Η εκτίμηση και τύχη του αυτοδίδακτου, εκτός αν έχεις φιλοδοξία να σταδιοδρομήσεις ως τουιτεράς ή φεϊσμπουκίστας, (οπότε αρκεί το προσόν εσύ να πιστέψεις ότι όλα τα ξεύρεις και τα ημπορείς και σύντομα όλοι θα πειστούν) έχει χωροταξικά περιοριστεί στα όρια των ανέργων της κάθε πολυκατοικίας και αν. Στην απέναντι υπάρχει κάποιος ικανός για το ίδιο ακριβώς με σένα που το έχει διδαχθεί από κάποιον που το κάνει καλύτερα και από τους δυό σας.
Αυτή και η μόνη ουσία της "κορνίζας". Μούρη μούρη να βρεθείς με το καλύτερο, κατάφατσα να το δεις, αν θα το αφήσεις να σε δει κι αυτό δικός σου και αυστηρά προσωπικός  λογαριασμός. 
 
Ο μόνος απλός λογαριασμός, αφού με όλο και πιο άγνωστους Χ τα ψωμί και ελευθερία, εξίσωση με γινόμενο Μέλλον δεν πρόκειται να λυθεί, μήτε στην άλλη την ζωή. Τότε που απενεχοποιημένοι, ίσως, θα μιλήσουμε στα 16χρονα για την δική μας με αλήθειες. Εκτός αν λόγω υπογεννητικότητας και μετανάστευσης στην χώρα απομείνουν μόνον γλάροι, οπότε είμεθα ελεύθεροι να συνεχίσουμε και για την δική μας και την δική τους, τα τράβα μπρος και μη νοιάζει, λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον υπουργόν μου, έρχεται και καλοκαίρι την υγειά μας να ΄χουμε και όλες οι μούντζες θα κριθούν άξιες προβιβασμού σε  πατουσάκια.