• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Εικόνα από http://www.jensconsin.com/2011/11/old-man-winter.html
Έξι κρύα αστεία
Φιλοθέη Βαρσαμή | 09.12.2014 | 21:19
 1. Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα Παπούλια πέρυσι: "η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται είναι ότι τελειώνει η εποχή της τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μία κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες". Αντίο, Kάρολε. Θα μας λείψουν τα κρύα αστεία σου.
   
 2. "Ενώ όλα τα θυμότανε και είχε μυαλό ξουράφι," νομίζω η κυβέρνηση "ξέχασε" προς το παρόν να αναστείλει για το 2015 τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κανονικά τέτοιον καιρό έβγαινε μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου και παρέτεινε την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ένα χρόνοτουλάχιστον. Ή έστω έβγαινε ένας νόμος Χατζηδάκη και προστάτευε την πρώτη κατοικία των "καλών" δανειοληπτών για δώδεκα μηνάκια. Φέτος, καλοί-κακοί, παράταση προστασίας δεν βλέπω να έχετε, μόνο κάτι ρηματικές διακοινώσεις των τραπεζών ότι δεν τις ενδιαφέρουν οι πλειστηριασμοι (Ντάξ'. Αλλά καλύτερα να μη βασιστούμε στο λόγο τους). Και θα το ξαναπώ: αν η κυβέρνηση "ξεχάσει" μέσα στην παραζάλη των διαδοχικών ψηφοφοριών την παράταση της αναστολης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μνημονεύετε πού και πού τα δικηγοράκια που με αποχή διαρκείας τραβάν χειρόφρενο ―στο μέτρο του δυνατού― στις ορέξεις των κοράκων και στην περαιτέρω διευκόλυνση τς τραπεζοκρατίας τώρα που ομπρέλα προστασίας από πουθενά αλλού δεν προβλέπεται ―προς το παρόν, τουλάχιστον.
   
 3. Είναι συγκινητική η στροφή 180 μοιρών των συγκυβερνητιστών που έκραζαν τον Σύριζα ότι θα κάνει κυβέρνηση με τους "ψεκασμένους" των ΑνεξΕλ και τώρα παρακαλάνε τους ΑνεξΕλ για στήριξη στον Πρόεδρο μπας και πιάσουν το όριο (δε λέω μπας και πιάσουν τους 180, γιατί Βενιζέλος είναι αυτός και ποτέ δεν ξέρεις). Τέτοια θυσία για την πατρίδα, να παρακαλάς γονατιστός και κατακατουρημένος για στηριξούλα αυτόν που δημόσια σκυλοχλεύαζες προκαταβολικά (όταν φοβόσουν ότι θα τα βρει με τον απέναντι) δεν έχει ξαναγίνει. Μένει πάντως να αποδειχτεί αν οι ΑνεξΕλ είναι όντως το νέο ΛαΟΣ ή κάτι λίγο καλύτερο από ψεκασμένους πατριδοκάπηλους τύπου ΛαΟΣ.
   
 4. ΔΗΜΑΡ. "Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν ήσουν που την έβριζες χθες;" Πρώτα την άδειασαν πολλαπλά (κορυφαίο το άδειασμα στην ΕΡΤ) και αναγκάστηκε να φύγει από τη συγκυβέρνηση. Μετά την έκραξαν για τα χαμηλά ποσοστά της. Τώρα ελπίζουν ότι αυτό το μικρό κομματάκι που, κατά τους ειρωνικούς σχολιασμούς τους, εκπροσωπεί το 0,5% του εκλογικού σώματος, θα βάλει πλάτη για 180, και γίνονται έξαλλοι με τις διαρροές περί κοινής καθόδου με τον Σύριζα. Και δεν τους πειράζει πια ότι εκπροσωπεί πλέον μόνο το 0,5% οπως λέγανε ότι την κράζανε. Ψήφοι να 'ναι και ας ειναι και ανευ εκλογικού αντικρύσματος. (ΒTW, όχι και τρομερά παράξενο ότι ο μπάρμπα Φώτης δεν φαίνεται εμπιστεύεται αυτούς που συνεχόμενα τον άδειαζαν. Το αντίστροφο θα ήταν τρομερά παράξενο, άλλωστε).
   
 5. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν οι 180 και οι εξελίξεις δρομολογούνται από Ευρώπη καί όχι από Μαξίμου. Νομίζω η κυβέρνηση χρειαζόταν πολιτικό χρόνο για να έχει πιθανότητες για 180 που τώρα τον στερείται, άρα δεν είναι από αυτήν επισπευδόμενες οι εξελίξεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αυτό. Ούτε με ενδιαφέρει αν οι βουλευτές ψηφίσουν ναι ή οχι στον Πρόεδρο πιεσμένοι από τις εξελίξεις / από κάποιο εθνικό θέμα που ίσως φυτρώσει / από προσωπική άποψη / από σωστή ή και εσφαλμένη εκτίμηση. Δεν με νοιάζει καθόλου. Θα σιχαθώ με όλη μου την καρδιά μόνον όσους στα κρυφά (νομίζουν) θα πωλήσουν την ψήφο τους σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη στιγμή σκεπτόμενοι τα χιλιάδες ευρουλάκια της βουλευτικής αποζημίωσης ή κάνα άλλο καλό κομματάκι τυρί που τυχόν τους προσφερθεί για να καμφθεί η όποια αντίρρησή τους. Μιλάμε για στιγμή τόσο στην κόψη, που, όποιος αποφασίσει με λαδωμένη τη συνείδηση, ό,τι και να αποφασίσει (είτε συμφωνώ με αυτό ή όχι), αν μόνο του κίνητρο είναι τα χρήματα και τα προσωπικά οφέλη ενώ ο κόσμος καίγεται, θα είναι προδόταρος διαμετρήματος Ισκαριώτη.
   
 6. Σταύρος (γεια-σου-Σταύρο-και-κυρ-Σταυρο), (κάτσε-κάτω-από-τη-μπάρα) Δήμας. Και όπως κάθεσαι κάτω από τη μπάρα, Σήκω Μαρίκα Να Τον Δεις. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με γύρισε στην ωραία εκείνη εποχή που "αναταράξεις στην κυβέρνηση" προκαλούσαν οι φήμες για χαστουκάκι της Μαρίκας στον υπουργό "βιομηχανίας" και πιθανό μελλοντικό μας Πρόεδρο. Εποχή της αθωότητας, όχι αστεία...