O μπερντές
07-03-2018

Σκόπευα σήμερα να ανησυχήσω για τα τεφαρίκια που μας περιμένουν πίσω από τον νεοελληνικό μπερντέ: την κυπριακή ΑΟΖ, τα ελληνοτουρκικά, τους τριγμούς με τα Σκόπια, και καμιά δεκαριά παρόμοια ζητήματα άξια σχολιασμού, όπως την ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Αλλά ήταν δύσκολο, επειδή πρόκειται για ζητήματα κρυμμένα πίσω από τον κατηφένιο μπερντέ της τρέχουσας πολιτικής. Έχει και ειδική ύφανση και σχεδιάκια, γι’ αυτό, πριν τον τραβήξω, ας δούμε τι έχει από πίσω.

Κράτησαν το χρέος στα ύψη, όπως και οι προηγούμενοι.  Διορίζουν διευρύνοντας την κομματική τους βάση, για να δημιουργήσουν κρίση μονιμότητας στο μέλλον. Δεν θα απομειώσουν τον Δημόσιο τομέα, προσδοκώντας πως θα στανιάρουν από τις συνταξιοδοτήσεις.

Φυσικά, με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές,έχουν ένα μαξιλάρι, όχι αυτό που προσδοκούσαν, αλλά αυτό που προέρχεται από τους κλινικώς ηλιθίους που πιστεύουν πως η πατρίδα υποφέρει και να την ενισχύουμε.

Δουλεύουν πάντως συστηματικά. Τον καιρό που ήταν προνύμφες, συγκέντρωναν πλήθη που δεν τους ψήφιζαν, αλλά επαινούσαν το θρυλικό «εναλλακτικό φρόνημα». Σήμερα, δεν πολυκαταλαβαίνουμε το γενικό τους σχέδιο, αλλά δεν υπάρχουν μήτε και οι ελάχιστες προδιαγραφές προκειμένου να μας αδειάσουν τη γωνιά.  Διότι κατέλαβαν την πλατεία και δεν έχουν κανέναν σκοπό να πλαγιοκοπηθούν. Η καλύτερη κίνησή τους, είναι η εγκάρδια συνεργασία με τους Ανέλους, με τους οποίους τα βρίσκουν, παρά την ταραχή που προκαλούν οι πολιτικές τους καταβολές.

Επίσης, φλερτάρουν καθ’ υπόδειξη των Ευρωπαίων, με ό,τι δεξιό πλην ανεκτό γι’ αυτούς μπορεί να βρεθεί σήμερα. Κι εννοώ τους καραμανλικούς. Ροκανίζουν συστηματικά την κεντροδεξιά που εμφανίζεται να προηγείται δημοσκοπικώς. Όλοι παίζουμε το παιχνίδι τους. Κατάφεραν να απλοποιήσουν και να εξανεμίσουν την δήθεν θρυλική νεοελληνική καχυποψία. Τέτοιο δώρο, τέτοιο ρεγάλο, δεν ξαναδόθηκε στους δυτικούς μας συμμάχους. Για την ώρα, ο στόχος τους είναι να γλυστρήσουν προς τις μεθεπόμενες εκλογές, που θα τους εξασφαλίσει σοβαρό ποσοστό συμμετοχής στα κοινά, αφού θα γίνουν με την μουσαντένια απλή αναλογική. Και αυτό θα επιτευχθεί, εάν η νέα κυβέρνηση του 2018/19, δεν θα εξασφαλίζει πλειοψηφία που επιτρέπει την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Είναι στηριγμένοι πάνω  στην πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση. Αυτή τους επιτρέπει να έχουν επιτυχημένη τακτική. Βαδίζοντας υπολογισμένα και συστηματικά προς το πολιτικό Κέντρο, θα έχουν αριστερά τους, ματαιωμένους αγωνιστές και δεξιά τους, κομμάτια και θρύψαλλα απ’ όπου θα επιλέγουν συνεργάτες,  συναδέλφους και χρήσιμους για την υπόθεσή τους.

Το παραγκάκι όπου τοποθέτησαν μια τεράστια ταμπέλα που συγκεντρώνει τα βλέμματα, θα κατεδαφιστεί, επειδή στη θέση του, ετοιμάζουν ένα τεράστιο mall με του πουλιού το γάλα.

Κρατήστε απ’ αυτό το κείμενο, την βεβαιότητα πως δεν είναι παροδικοί, προσωρινοί και υποψήφιοι πότες του εξαφανιζόλ. Απόδειξη, ο μπερντές που μόλις περιέγραψα.

Ετικέτες: πολτικήΣύριζα