Mπινελίκια σε παράδοξα “Δυτικό” τοπίο.
30-11-2019

Τα ελληνοτουρκικά, όλο και περισσότερο τείνουν προς ένα παιχνίδι τακτικής, παρά σε σοβαρό πρόβλημα. Η γείτων, φαίνεται πως βρήκε ένα φτυάρι και ονειρεύεται να θάψει την προκοπή των γειτόνων του. Αγνοεί πως απαιτείται, για τέτοια τσαλίμια, νεκροθάφτης και κυρίως κάποιο πτώμα, χώρια τα στεφάνια.

Διατρέχω ξένα δημοσιεύματα. Η γνωστή ακυρωτική δεξιότητα δημοσιογράφων που βαρυούνται που ζούνε. Η Τουρκία σπανίως κρύβει τις προθέσεις της, σε άκρα αντίθεση  με τις περισσότερες μεγάλες χώρες που δεν δείχνουν τα χαρτιά τους. Γιατί το κάνει αυτό; Διότι βρήκε μουστερήδες που «ακούνε» προθέσεις και δίνουν την εντύπωση πως πανικοβάλονται. Δηλαδή εμάς.

Η «επαφή» με τον ένα διεκδικητή της εξουσίας στην Λιβύη, προκειμένου να αποκτήσουν συναντίληψη για το «μοίρασμα» της ΑΟΖ, είναι ξεκάθαρα ένα MOU, σα να θέλουν τα δύο μέρη να δηλώσουν «είμαστε άτακτα παιδάκια και πατάμε τα κουδούνια στις πολυκατοικίες».

Η Ελλάδα, ορθώς, πάτησε κι αυτή τα κουδούνια της γειτονιάς της, με την συμμαθήτριά της την Αίγυπτο, αλλά τα ξυνισμένα αφ΄υψηλού γειτονόπουλα πηγαίνουν με το σχολικό και δεν σχολιάζουν ψιλοαλητείες.

Για να προσγειωθούμε, όποιος έχει συνείδηση του «οριενταλίζειν» ή του αντιθέτου του, του «ανατολίζειν» ξέρει πως δεν έχει καμία σημασία να διαλέγεις έναν «αναγνωρισμένον» εμίρη να του αγοράσεις μέρος της θάλασσας.

Επίσης πως όλοι οι «μη δυτικοί» πέρασαν κατά καιρούς από την κρισάρα του δυτικού ρατσισμού, που είχε διακριτές φάσεις, θαυμασμού και κτηνωδίας, στην κίτρινη Φυλή, στους Ινδούς και σε ποικιλίες του Ισλάμ. Αβορίγινες και Ερυθρόδερμους, Αζτέκ και Τολτέκ ντεν έκει.

Σας ικετεύω, μη σπαταλάτε κεφάλαιο σε αντιπαραθέσεις. Αν οι γειτόνοι, χρόνια τώρα, υποστηρίζουν πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, αρχίστε να περνάτε με αερόπλανα πάνω από Ίμβρο και Τένεδο, υπονοώντας αστάθεια στα Στενά, να δείτε τίνος ο κρύος ιδρώτας γίνεται μπούζι. Η υπερπτήση έχει δύο όψεις.

Μη φοβάστε τα παζάρια, να περιμένετε διαδοχές στην εξουσία τους, απαγορεύεται για τη Δύση να ανεχτεί επί μακρόν ρομαντί -ρεζίλ – ονειροποιό που μπορεί να βλάψει τον αντιρωσισμό τους. Δυστυχώς, τα ίδια πράττουμε με το σαβανωμένο σκήνωμα της Ευρώπης που γεμίζει ραγάδες και έντομα – φορείς μεγάλης χλαπάτσας, επειδή έπαψε να είναι σημαίνουσα δύναμη και παίζει πρόσφατα τον ρόλο της ηγέτιδας στις μπλακ Φράιντεη του ντουνιά.

Κοιτάχτε τα μεταναστευτικά ήξεις αφήξεις τους, και behave, γαημώ το στανιό μου. Πώς ξαφνικά καταλάβατε πως με τους Αλβανούς μπορεί και να τα ξαναβρούμε; Τι σας κάνει να πιστεύετε πως είμαστε περιούσιος λαός ακατάδεχτων Πελασγών και Ετεοκρητών, όταν έχουμε χωνέψει (ευτυχώς) του κόσμου τα μελέτια;

Επιβιώσαμε όχι από υπερεξοπλισμούς και στρατά – μιλιούνια, αλλά από Στρατηγήματα και καλές ιδέες, κοθώνια, έ κοθώνια. Αφήστε τους ανθρώπους αυτής της χώρας να αισθανθούν πως τους εκτιμάτε, κι ελάτε μετά να με δείτε άν έρχομαι.