Hell as usual
30-05-2020

H πιο λεπτή επέμβαση στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν είναι η ερωτική θύελλα, το καμίνι της έμπνευσης και της δημιουργίας, και άλλα μεταφυσικώς ιδεατά.

Είναι η πλαστή παντοδυναμία του όντος που αδίκως και αψυχολόγητα αποκτά, λόγω επαγγέλματος, ανοσία αγέλης απέναντι σε άτομο που υπόκειται στην «δικαιοσύνη» του.

Η κατάργηση της θανατικής ποινής, άφησε αλειτούργητους και άσκοπους τους τιμωρούς της Αυλής των θαυμάτων. Μην ψάχνετε ηθική βάση στα «του πρέπει κρεμάλα» και «φτύστε την πουτάνα». Η επίπεδη, μονότονη ζωή, τρελαίνει τον άνθρωπο. Σημαντικές γι’ αυτόν αξίες, όπως ο μη βασανισμός, οι προφητείες των μελαγχολικών θρησκειών, ο σωφρονιστικός χαρακτήρας της Δικαιοσύνης, είναι εμπόδια και ενοχλήματα για τον αγαθομούνη που είναι ανοργασμικός και ψάχνει συνεταίρους στην μιζέρια.

Eίναι φοβερά αντιφατικό, αλλά μέσα στην ζώσα πραγματικότητα το επιδημικό και αναπόδραστο φαινόμενο του νεοέλληνα που με δυο γραμμάρια παραπάνω επιβάρυνση εγωτισμού, γίνεται στο πιτς φυτίλι ένα γλυκερό φασιστόμουτρο, κι ας ψηφίζει με πάθος τον πλέον καυλοκαζίκουλα δικαιωματιστή.

Τέμνοντας εγκαρσίως και άκεφα μια μπαλοτίνα, δεν σερβίρεις ένα ευφάνταστο ρολό, αλλά μια ρουτινιέρικη στρωματογραφία ενός πληκτικού τραπεζιού. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε πως είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ανθρώπινη ζωή με τέτοια εμπιστοσύνη στις «θύμησες» και στην γεροντική εμπειρία, δηλαδή σε ένα μάτσο χάλια.

Επίτηδες ρίχνω τόση σάλτσα στο προφανές: μας δίδουν χρήματα μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουν πως θα τα χαραμίσουμε με σαρδώνειο γέλωτα και εσωτερική απόλαυση. Κανέναν δεν πείθει «η τόνωση της αγοράς» και άλλα μελοδραματικά, μήτε πιστεύει κάποιος σοβαρά πως μια αρρώστεια χωρίς γιατρικό προσώρας, αλλά με χαμηλή θνησιμότητα αν προσέξεις, μπορεί να προκαλέσει κρίση που δεν είχε ο πλανήτης μήτε με την φυματίωση, μήτε με την ελονοσία και ακόμη-ακόμη, μήτε με τον καρκίνο και το aids που ακόμη δεν έχουν θεραπεία.

Οι θάνατοι από κορονοϊό προκαλούνται επειδή καμωνόμαστε πως είμαστε κοινωνικά όντα και ελεύθερα δίποδα. Οι κυβερνήτες, εκτός ελαχίστων, τα έχουν χαμένα. Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτε, περιμένουν δραστική αραίωση των πληθυσμών τους. Ελπίζω να καταλαβαίνετε σε ποιον σκουπιδότοπο καταλήγουν η υπερθέρμανση του πλανήτη, η κλιματική αλλαγή, μπροστά στην συστημική φτώχεια του γενικού πληθυσμού και το χάρβαλο των ισαποστάκηδων στην εκπαίδευση, στη συνάθροιση, στις ουρές. Αυτή είναι η Κόλαση, αν δεν το πήρατε είδηση. Η κατάργηση της Αφής. Ή, αν δεν καταλάβατε, η καταγγελία του αγγίγματος.