• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Πες μας, γιαγιάκα, ένα παραμύθι...
Πάνος Θεοδωρίδης | 31.01.2017 | 00:00
Ελάτε να σας πω παραμύθι για τη βασίλισσα του χιονιού. Δεν πειράζει που είμαι γιαγιούλης και όχι γιαγιά. Δυστυχώς, την φάγαμε τα Χριστούγεννα, πουλάκια μου.
 
Ακούω, μέσα από τα μηνίγγια μου, έναν εφιαλτικόν αντίλαλο: από το 2010, σκίζεστε, όλες οι κυβερνήσεις, κάθε απόχρωσης, να εξηγείτε πως πληρώνετε τόγκες και ποσά αδιανόητα, αλλά στο θέμα των «μεταρρυθμίσεων», μούγκα στη στρούγκα.
 
Μη κλωτσάτε τον μπέμπη.
 
Και, επίσης από το 2010, ακούω την εξήγηση «αυτές οι μεταρρυθμίσεις που ζητάτε, ελεεινοί, χρειάζονται μεγάλο χρονικο διάστημα για να ευδοκιμήσουν. Χρειάζονται μήνες και χρόνια». Κοντεύουν οκτώ χρόνια και εκατό μήνες. Ενδιαμέσως, ακούσαμε, πάλι απ΄όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν πολλές σικάτες θεωρίες.
 
Την θεωρία του ανέγγιχτου δημοσίου, την θεωρία του αισχρού ιδιωτικού τομέα, την θεωρία της τιμωρού Γερμανίας, τις θεωρίες ψεκασμών και την χαρά σας πως ο βλάξ πληθυσμός πληρώνει ,και πληρώνει συνεχώς, αδιαμαρτύρητα, ή όταν διαμαρτύρεται ,πως φταιει ο εκάστοτε της αντιπολιτευσης.
 
Αντιστέκονται σθεναρά όλες οι ομάδες που ενδεχομένως ,υπάρχει κίνδυνος να μεταρρυθμιστούν. Μόνον αυτές εκδηλώνονται. Τα ΕΣΠΑ χρησμοποιούνται για χατιράκια. Ιδρύετε γύρω από τα πολύτιμα υπουργεία σας, μηχανισμούς αρμέγματος, ξέρετε ποιας ουσίας.
 
Μη ρουφάς τη μύτη σου, Υπερίονα.
 
Φέτος, το προβλέπω και μακάρι να βγω ψεύτης: οικονομικώς, τέρμα τα μπερεκέτια και τα παραπάνω ποσά που έως πέρισυ σας έβγαιναν. Θα εισπράξετε λίγα, ανεπαρκή και μίζερα. Θα πιάσετε τις προεκτιμήσεις σας από τις κοχόνες.Εσεις, οι τελευταίοι που κυβερνάτε δυο χρόνια, δεν έχετε διώξει κλωτσηδόν κανέναν άχρηστο υπουργό, επειδή πιστεύετε ακόμη σε κάποιο «ηθικό πλεονέκτημα».
 
Αυτά του μακάριου Φλαμπουράρη, που δεν βλέπει πεινασμένους να μασάνε από τα σκουπίδια, να του μηνύσετε απλώς ότι μάλλον ξεκούτιανε και πως του τα σούρνει επίσης ξεκούτης, ήτοι εγώ. Όσο για τον ευσυγκινητο Μουζάλα, αυτός κι αν χρειάζεται επίσκεψη από τα τρία φαντάσματα του Ντίκενς.
 
Το είδα που κατουρήθηκαν τα δίδυμα. Δεν προσέχετε.
 
Όλη σας η προσοχή έπρεπε να είναι σε εκείνον τον μηχανισμό που θα σας έδινε κάποια οικονομικά μέσα. Αλλά ο νούς σας στους διορισμούς. Η χώρα θα πέσει στο ανάθεμα και στο μαύρο το ριζικό της. Και για να συνερχόμαστε, καθόλου δε μου γεμίζει το μάτι ο Κυριάκος και το σόι του. Άσε που θα του κολλήσει ο Καμένος, επικαλούμενος εθνικούς κινδύνους και θα δούμε τα ανείδωτα.
 
Την ξεμάλλιασες την Μπάρμπι, άτακτη Πηδαχθόη.
 
Ολόγυρά μας είναι δήθεν στρατά κι εμείς τα φουσκώνουμε για να βγάζουμε λυρικά  διαγγέλματα.
 
Μόνοι σας έπρεπε, με δυο χιλιάδες μικτά τον μήνα, να αυτοπεριοριστείτε και να καμωθείτε πως κυβερνάτε κι αντιπολιτεύεστε, μια χώρα που δεν αντέχει παραπάνω, άσε που έπρεπε να είστε καμιά διακοσαρέα και πολλά λέω. Κι όχι να συνεταιρίζεστε με δημάρχους που «προσφέρουν» υπέρ των πτωχών, με τα δόλια ημίμετρά τους.
 
Ξέρετε καλά τι λέω, γαμώ την υποκριτική φιλανθρωπία και τον νόθο εθελοντισμό σας. Και τον αναζωογονητικό φιλαθλητισμό σας που περιέχει ακόμη και παιδικά τρεξίματα.
 
Το λέμε, εμβρόντητοι από φόβο και απόγνωση. Δεν ήρθε ακόμη η Κρίση.Ακόμη κι όταν έρθει, θα μοιάζει με βροντερό αίτημα να μη σταματήσετε να μας χαπακώνετε με παρήγορες ελπίδες.
 
Γκιτ τώρα. Λίγα λόγια. Καλύτερα, καθόλου λόγια.
 
Κοιμηθείτε τώρα. Σας έφερα ρυζοκροκέτες. Καλά, φελιζόλ είναι ,αλλά τόσα βράδυα αυτό τρώτε. Σκασμένα νε.
Δείτε επίσης:
481c3d46a77dd7b8f0483c30f68dd7c2.jpg