Ομιλία θρασείας ρητορείας
29-05-2021

Την άποψή μου για τον Σύριζα σίγουρα βαρεθήκατε να την ακούτε. Εν περιλήψει, η άποψή μου είναι αλλάξτε αρχηγό για να κυβερνήσετε. Αλλά ο περονικός εκστασιασμός του πρωθυπουργού, εκτιμώ πως έχει σπάσει όλα τα ράμματα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

«Γύρω από το ζητούμενο της δυνατής ευρωπαϊκής Ελλάδας οικοδομήθηκαν, λοιπόν, ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εσωτερικής πολιτικής ζωής.

Από το 1981, είδαμε την Ευρώπη ως αγελάδα με τριπλά μαστάρια. Μας έδωσαν χρήματα για το κάθε τι, και υπό αγαστή σύμπνοια τα πήραμε για πλήθος προγραμμάτων που δεν σεβαστήκαμε. Ένα δίκτυο πλασματικής νομιμότητας κάλυψε την χώρα. Η κοινωνική και πολιτική μας συμπεριφορά, έμοιαζε με του Τριαντάφυλλου, του νέου Τυρταίου του Ελληνισμού.

Με ένα μόνο σκοτεινό διάλειμμα: την περίοδο κατά την οποία επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός, το 2015

Κύριε πρωθυπουργέ, ο «διχαστικός λαϊκισμός» ήταν διφυής: από τη μιά η σύμπραξη τριών κομμάτων από το 2012 έως το 2015 και από την άλλη η διπλή νίκη του Σύριζα στις εκλογές του 2015. Και ο μεν Σύριζα, τελείως άσχετος ως κυβερνήτης, κατάφερε να επιπλεύσει χάρη στην δεξιά καταγωγή των Ανέλων του Καμμένου, και επειδή προέβη σε έξωση των αριστεριστών της παράταξης. Εσείς δε, όταν η Νέα Δημοκρατία λόγω ήττας, οδηγήθηκε σε εκλογή αρχηγού, υπερβήκατε πάν εσκαμμένον, φλερτάροντας ασύστολα με φασματικές μουχρίτσες, όπως η απογύμνωση των στελεχών Καρατζαφέρη υπέρ υπουργικών θώκων, αλλά και αντλώντας πολιτική δύναμη από την αυτοδιοίκηση του βορείου χώρου, ενωτιζόμενος την ήπια βασιλοφροσύνη και τον αναθρώσκοντα καραμανλισμό από τον Νέστο στον Αλιάκμονα. Και μία μαθηματική ανακρίβεια: το «σκοτεινό διάλειμμα» διήρκεσε από το 2015 έως τα μέσα του 2019 (απολύστε λοιπόν τον ενθουσιώδη και ανακριβή κειμενογράφο σας) αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, το «σκοτεινό διάλειμμα» αντικαταστάθηκε από «ασθένεια της ωχράς κηλίδος» ήτοι ένα ξεγυρισμένο γλαύκωμα που διαρκεί από τις εκλογές έως και σήμερα και είναι μια θλιμμένη «εκδρομή στην Κούβα» που ιστορείται στο δεύτερο μέρος του «Νονού». Η διοίκησή σας δεν είναι εξέλιξη των πρόσφατων δεξιών κυβερνήσεων, αλλά η συμπεριφορά ενός πρωθυπουργού που διέπεται από νεποτισμό και ξερολίαση αφήνοντας άθικτα τα κτήματα των βογιάρων του συστήματος.

Τότε που η χώρα οδηγήθηκε ένα μόλις βήμα πριν τον γκρεμό

Ο γκρεμός έπαψε να είναι ορατός με την έξωση Βαρουφάκη και την αδρανοποίηση Κωνσταντοπούλου. Είναι ανακριβές πως η χώρα την γλύτωσε. Η χώρα συνέχισε την πορεία της από το βάθος της χαράδρας, αλλά συνέχισε.

Και πάλι όμως, οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν και διέλυσαν τα έωλα συνθήματα

Μη γίνεστε ανακριβής. Το κόμμα σας πρότεινε να κόψουμε το κάπνισμα και να νοικοκυρευτούμε και υπάρχει διότι «οι άλλοι» περνάνε πολιτική κλιμακτήριο και δεν τολμούν να εξηγήσουν στον Τσίπρα πως ο ρόλος του έληξε το 2019.

Κράτησαν τον τόπο στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα

Αυτά, και με το συμπάθειο, έγιναν επί Σύριζα-Καμμένου, όταν ως αρχηγός ενός διασαλευμένου κόμματος το χτίζατε και ήταν στα μπετά.

Και τελικά συνέτριψαν τη δημαγωγία μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα, τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο του φασισμού και του μίσους»

Την κατάντια της τελευταίας πρότασης, αρνούμαι να εξηγήσω.