Εκλογικό στιφάδο
25-01-2020

Το πιο βαρετό θέαμα του κοινοβουλευτισμού πρέπει να είναι η δίκη Τραμπ, αλλά ακολουθεί πλησίστια, η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των νεοελλήνων. Ευκαιρία βρήκαν οι λευκανθέντες στον πολιτικό βίο να στεψοδικήσουν, όλοι μαζί στο μαγαζί για τα υπέρ και τα κατά της απλής αναλογικής. Ξέρουμε γιατί η Αριστερά την θέλει. Ας μη το επαναλάβουμε. Αλλά ξέρουμε γιατί και η Δεξιά την σιχαίνεται. Μήτε αυτό θέλει επανάληψη. Τότε, τι συνέβη και τσακωθήκασι τα παιδία; Διότι ένας καλής φήμης, ανήκων στην κυβερνητική Δεξιά συσχέτισε την απλή αναλογική με την ξεφτίλα που παρήχθη στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης! Έξαλλοι οι ορθοφρονούντες τον άδραξαν από τα τσαούλια, κι ο κυβερνητικός παράγων δεν σκέφτηκε να υποστηρίξει ένα γνωμικό από πρόσφατη συνέντευξη ομοτίμου πανεπιστημιακού («Μόνο στην επανεμφάνιση του ανορθολογισμού βρίσκω κοινά στοιχεία με την Βαϊμάρη. Δεν πιστεύω ότι έχουμε συνθήκες Βαϊμάρης στην Ευρώπη αλλά με φοβίζει το γεγονός, ότι σε διεθνοπολιτικό επίπεδο έχουμε συνθήκες όμοιες με εκείνες που επικρατούσαν πριν το 1914») αλλά πήγε να τα βάλει με τον Παφίλη, με έναν  διογκωμένο (σωματομετρικώς) Τζανακόπουλο και με ένα στέλεχος ονόματι Ζαχαριάδη που κοντεύει να αποκτήσει γενειάδα μετά την προ εξαμήνου ήττα.

Πίσω από τις λέξεις, δεν βρίσκεται, δυστυχώς για όλους, ο Αλέξης, αλλά ένα πασίγνωστο τρυκ. Ο Μητσοτάκης, μόλις ξεχάσει την εντύπωση που του ήκαμε η Ιβάνκα και τον συγχωρήσει η Μαρέβα, θα μετρήσει με τα δάχτυλα, επιβεβαιώνοντας ότι 18 μήνες απέχει ο Ιούλιος 2019 από τον Ιανουάριο 2021, άρα οι εκλογές θα παιχτούν με λίστα. Άρα έχει καιρό να μπουμπουνίξει εκλογές, τραβώντας το παλαμάρι, σε συγκυρία που οι συνέλληνες θα είναι σχετικά ευχαριστημένοι ή θα γίνει κάτι υπέρ των ευπίστων ψηφοφόρων. Αναγκαστικά θα κάνει εκλογές με λίστα και απλή αναλογική, θα χάσει δυο μονάδες, θα ρεφάρει με άλλες δύο, και μετά, θα έχει το σύστημά του ανεπίληπτο και ενισχυμένο ως πολύ επιθυμούσε. Βλέπετε, έως το 2022, κανένα ΚΚΕ, κανένας Σύριζα, καμία ΚΙΝΑΛα , δεν θα θελήσει να αλλάξει κάτι, ίσως μόνον δίδοντας ρόλο Παριανού θεματοφύλακα στον οργίλο τέως δήμαρχο της νήσου ονόματι Ραγκούση. Θα ξαναχάσουν άπαντες και συνεχάμε.

Τελειώνω. Αλλαγές χρειάζεται η παρούσα αντιπολίτευση. Κανένα κόμμα δεν έχει στάμινα να κυβερνήσει. Εκτός την παλινδρομούσα χονδροκέφαλη ερειδομένη επι δικολάβων Δεξιά. Άλλη αντιπολίτευση λοιπόν, επειγόντως και τάχιστα. Κι αν δουνε τα σκούρα, να στραφούν στις αδελφές Καζαριάν.